De Zorgcoach van Zilveren Kruis kan iets voor u betekenen. Ook tijdens de coronacrisis!

Als u zorg nodig heeft, wilt u graag snel en deskundig geholpen worden. Toch moet u soms lang wachten voor een afspraak met een specialist. Zeker tijdens de coronacrisis. In deze situatie kan de Zorgcoach van Zilveren Kruis iets voor u betekenen. In 2020 konden verzekerden dankzij de inzet van de Zorgcoach gemiddeld 38 dagen eerder terecht voor zorg. Nog nooit eerder bespaarden we zoveel wachtdagen.

Grote impact op het dagelijks leven en de zorg

Lange wachtlijsten en uitgestelde behandelingen. De coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven. Maar ook op de zorg. Dit kan voor u grote onzekerheid betekenen. Zeker als uw behandeling al een paar keer is uitgesteld. En u krijgt daarna ook geen duidelijkheid over hoe lang u moet wachten op uw behandeling.

De Zorgcoach zoekt naar mogelijkheden

Bemiddelen tijdens de coronacrisis is lastiger dan in gewone tijden. Veel ziekenhuizen kunnen minder patiënten behandelen. Of hebben zelfs een patiëntenstop. Dit verschilt per regio. Daarom zoekt de Zorgcoach graag naar de mogelijkheden. Samen met u. Bij een Zelfstandig Behandelcentrum is de kans dat de bemiddeling lukt groter dan bij een ziekenhuis. Een ZBC is een door de overheid erkende kliniek waarin minstens 2 specialisten samenwerken. De Zorgcoach kijkt samen met u of u bij een Zelfstandig Behandelcentrum terechtkunt. Ook zijn er online mogelijkheden voor Geestelijke Gezondheidszorg. Het kan daarom zeker lonen om contact op te nemen met de Zorgcoach. Ook tijdens de coronacrisis!

Van alle bemiddelingen slaagt bijna 80%

Ook in de 2e helft van 2021 kan 80% van de klanten die ons belde eerder terecht voor zijn behandeling.

Bekijk alle diensten van de Zorgcoach

Ook interessant

Ontdek het nu

6 dingen die je zorgverzekeraar óók doet

We zijn gewend dat onze zorgverzekeraar onze zorgkosten betaalt. Maar wist je dat je zorgverzekeraar veel meer voor je kan betekenen?

Vind de juiste balans

Mantelzorg en werk

Zorgen voor een naaste verdient uw tijd en aandacht. Maar de rest van uw leven gaat gewoon door. Zoals uw baan. We helpen u graag bij het vinden van de juiste balans tussen mantelzorg en werk.

Hoe werkt de Medicijnencheck?

Medicijnencheck

65-plussers twee keer vaker in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik. De Medicijnencheck is een manier om de kwaliteit van zorg te verbeteren.