Half opgerold fysio-matje

Fysiotherapie

Wat krijgt u vergoed als u naar de fysiotherapeut wilt? En wat komt uit de aanvullende verzekering en wat uit de basisverzekering? Wij helpen u graag verder op weg naar antwoorden op uw vragen.

Fysiotherapie

Wat krijgt u vergoed als u naar de fysiotherapeut wilt? En wat komt uit de aanvullende verzekering en wat uit de basisverzekering? Wij helpen u graag verder op weg naar antwoorden op uw vragen.

""

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Voor mensen van 18 jaar of ouder die ‘normale’ fysiotherapie nodig hebben. Het gaat vaak om tijdelijke klachten, bijvoorbeeld om een sportblessures. Een verwijsbriefje van een huisarts is niet nodig.

""

Fysiotherapie tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar die ‘normale’ fysiotherapie nodig hebben. Het gaat vaak om tijdelijke klachten, bijvoorbeeld om een sportblessure. Een verwijsbriefje van een huisarts is niet nodig.

Fysiotherapie chronisch vanaf 18 jaar

Voor mensen van 18 jaar of ouder met een aandoening die op de chronische lijst staat. Uw fysiotherapeut heeft een bewijs van diagnose nodig van uw verwijzer, bijvoorbeeld  uw medisch specialist of huisarts voordat hij de behandeling kan starten.

Fysiotherapie chronisch tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar met een aandoening die op de chronische lijst staat. Uw fysiotherapeut heeft een verwijsbrief nodig van uw verwijzer, bijvoorbeeld uw medisch specialist of huisarts voordat hij de behandeling kan starten.

Hoeveel zorg heeft u nog?

Weet u niet welke verzekering u bij ons heeft afgesloten en/of hoeveel zorg u voor dit jaar nog heeft? Login in Mijn Zilveren Kruis om te zien welk pakket u bij ons heeft afgesloten en hoeveel eigen risico u nog heeft voor dit jaar.

Fysiotherapie bij specifieke klachten

Fysiotherapie bij etalagebenen

Fysiotherapie voor mensen van 18 jaar of ouder die last hebben van etalagebenen in stadium 2. Bij etalagebenen zijn uw slagaderen vernauwd. Hierdoor stroomt er minder zuurstof door uw been.

Fysiotherapie bij COPD

Fysiotherapie voor mensen met COPD. Bij COPD zijn uw longen beschadigd. U bent benauwder en heeft minder energie. Met fysiotherapie werkt u aan een betere conditie.

Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie

Bekkenfysiotherapie voor mensen van 18 jaar of ouder die last hebben van ongewild urineverlies. Fysiotherapie kan incontinentie verminderen of zelfs verhelpen.

Fysiotherapie bij knie- of heupartrose

Oefentherapie voor mensen van 18 jaar of ouder die last hebben van knie- of heupartrose. Bij artrose is het kraakbeen in een gewricht beschadigd.

Fysiotherapeutische nazorg

Heeft u een langdurige aandoening na een beroerte of kanker? Of heeft u langdurige klachten na hart- of vaatziekte? Dan kunt u gebruikmaken van fysiotherapeutische nazorg.

Fysiotherapeutische nazorg chronisch

Heeft u een langdurige aandoening na een beroerte of kanker? Of heeft u langdurige klachten na hart- of vaatziekte? Dan kunt u gebruikmaken van langdurige fysiotherapeutische nazorg als uw aandoening op de chronische lijst staat.

Bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut

""

Beweegprogramma's

Een beweegprogramma is voor mensen met een chronische ziekte. Met dit programma leert u om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Zo zorgt u voor een betere gezondheid.

""

Bewegen in verwarmd water

Bewegen in extra verwarmd water is voor mensen met reuma. De oefeningen zijn goed tegen stijfheid in uw gewrichten, ze maken uw spieren sterker en houden uw conditie op peil.