""

Beter slapen

Moeite met in slaap komen? Of word je midden in de nacht vaak wakker? Meld je dan nu aan en ontvang iedere week een e-mail met handige tips en inspiratie. Zo ga je in kleine stappen aan de slag om je nachtrust te verbeteren.

Zoek je manieren om beter te slapen? We helpen je er graag bij! Maak kennis met Actify, jouw vitaliteitscoach. Of lees op deze pagina inspirerende artikelen met bruikbare tips die je helpen om beter te slapen.

Inspiratie en tips om beter te slapen

Beter slapen

Beter slapen Na deze minicursus ben je beter voorbereid op de nacht. Je hebt meer inzicht in de kwaliteit van je slaaproutine en creëert meer rust en ruimte in je dag. Ook leer je beter te ontspannen met de audio sessies van meditatie specialist Tijn Touber.

Download de app en start direct deze serie.

Download in de App StoreDownload in de Play Store

Wat kun je doen om beter te slapen?

Slapeloze nachten vindt niemand leuk! Gelukkig zijn er een heleboel kleine dingen die je kunt doen om fit wakker te worden. Daarom is het goed om je er een keer in te verdiepen, want dan kun je er mee aan de slag. En als je goed slaapt, ziet het hele leven er ineens anders uit.

Tips om beter te slapen

Je houding waarin je slaapt zegt heel veel over de kwaliteit van je slaap? Dus als je in de deze houding ligt, heeft dat een grote invloed op hoe je de volgende dag wakker wordt. En hoeveel energie je hebt houdt weer verband met hoe je eet, hoeveel energie je hebt om te bewegen en hoe je reageert op je omgeving (en zij op jou). Werken aan een goede nachtrust is dus werken aan het totaalplaatje van je gezondheid.  

Ook licht is van grote invloed op een optimale nachtrust en dat is eveneens iets wat je eenvoudig kunt verbeteren. Je kamer goed donker maken helpt al als eerste stap, maar wat niet iedereen weet is dat ’s avonds laat in bed het blauwe licht van je beeldscherm je ook wakker kan houden. Bovendien is het goed om overdag echt een goede portie daglicht mee te pakken. Daarnaast helpt het om vlak voor het slapen gaan het licht weer af te bouwen, zodat je extra ontvankelijk bent voor een snelle diepe slaap. 

Lukt het niet om in slaap te vallen omdat je piekert, of omdat je nog klaarwakker bent, probeer dan eens de 4-7-8 methode. Dat is eigenlijk gewoon een ademhalingsoefening die ervoor zorgt dat je hart langzamer gaat kloppen, waardoor je geest ook trager gaat werken. Binnen een paar minuten heeft dit effect.

Daar gaat het om. Ietsje meer bewegen, iets minder bewerkt eten, investeren in je relatie, vaker de natuur opzoeken. Het telt allemaal mee in het totaalplaatje van onze gezondheid.

Zelf aan de slag met beter slapen

""

Ontdek jouw totaalplaatje

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in je werk, maar ook waar je woont. Het telt allemaal mee als het om je gezondheid gaat.
icoon brein

Download de Actify-App

Wil je graag beter slapen, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.
icoon boek

Bekijk ook de andere thema's

Gezondheid is meer dan bewegen, het is een totaalplaatje. Er speelt veel meer mee. Lees alle thema's van het totaalplaatje door.

Snel je weg vinden