""

Beter slapen

Moeite met in slaap komen? Of word je midden in de nacht vaak wakker? Meld je dan nu aan en ontvang iedere week een e-mail met handige tips en inspiratie. Zo ga je in kleine stappen aan de slag om je nachtrust te verbeteren.

Meld je aan
Zoek je manieren om beter te slapen? We helpen je er graag bij! Maak kennis met Actify, jouw vitaliteitscoach. Of lees op deze pagina inspirerende artikelen met bruikbare tips die je helpen om beter te slapen.
 

Inspiratie en tips om beter te slapen

""
Video
10 minuten kijken

Aflevering 6 | Totaalplaatje van Lionel

Check de tips in de video voor een betere nachtrust.

Man in de vroege ochtend in het park aan het stretchen
Video
2 minuten kijken

Bas staat elke dag om 5 uur op

Verschillende succesvolle beroemdheden zoals Tim Cook en Michelle Obama zweren erbij: vroeg opstaan. Maar heeft dat nou echt zo veel voordelen?

slapende baby
Artikel
2 minuten lezen

Razendsnel in slaap vallen met de 4-7-8-methode

Als in slaap vallen een probleem is, probeer dan eens de 4-7-8-methode. Slaap lekker!

""
Artikel
3 minuten lezen

Tips voor een goede slaapomgeving

Een goede nachtrust begint bij de juiste setting.

Baby ligt op borst van vader
Podcast
19 minuten luisteren

Victor snurkt en houdt zichzelf en zijn vrouw wakker

Slecht slapen door snurken, is daar iets aan te doen? Interviewer Arjen Banach gaat in gesprek met een snurker, de 35-jarige HR-medewerker Victor de Koning.

""
Artikel
3 minuten lezen

7 rituelen die bijdragen aan een goede nachtrust

Aan de slag met tips om te experimenteren met slaaprituelen.

""
Artikel
5 minuten leestijd

Effecten slaapproblemen op werk onderschat

1 op de 6 mensen kampt met slaapproblemen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door TNS Nipo.

""
Artikel
2 minuten leestijd

Bewust bezig met beter slapen

Tijd om serieus aan de slag te gaan met een goede nachtrust.

""
Artikel
2 minuten leestijd

Slapen doe je zo

Slaap is van belang voor het functioneren. We spraken Kamiel Maase, Prestatiemanager bij NOC*NSF.

""
Artikel
3 minuten leestijd

Beter in je vel met je biologische klok

Als leidinggevende of HR-medewerker word je geacht goed voor jezelf te zorgen. Je hebt immers een voorbeeldfunctie.

""
Artikel
3 minuten leestijd

4 tips om beter om te gaan met een jetlag

Van Amsterdam naar Tokio en weer terug. En dat alles binnen drie dagen. Voor cabinepersoneel is schipperen tussen verschillende tijdszones dagelijkse kost.

Beter slapen

Beter slapen Na deze minicursus ben je beter voorbereid op de nacht. Je hebt meer inzicht in de kwaliteit van je slaaproutine en creƫert meer rust en ruimte in je dag. Ook leer je beter te ontspannen met de audio sessies van meditatie specialist Tijn Touber.

Download de app en start direct deze serie.

Download in de App StoreDownload in de Play Store

Wat kun je doen om beter te slapen?

Slapeloze nachten vindt niemand leuk! Gelukkig zijn er een heleboel kleine dingen die je kunt doen om fit wakker te worden. Daarom is het goed om je er een keer in te verdiepen, want dan kun je er mee aan de slag. En als je goed slaapt, ziet het hele leven er ineens anders uit.

Tips om beter te slapen

Je houding waarin je slaapt zegt heel veel over de kwaliteit van je slaap? Dus als je in de deze houding ligt, heeft dat een grote invloed op hoe je de volgende dag wakker wordt. En hoeveel energie je hebt houdt weer verband met hoe je eet, hoeveel energie je hebt om te bewegen en hoe je reageert op je omgeving (en zij op jou). Werken aan een goede nachtrust is dus werken aan het totaalplaatje van je gezondheid.  

Ook licht is van grote invloed op een optimale nachtrust en dat is eveneens iets wat je eenvoudig kunt verbeteren. Je kamer goed donker maken helpt al als eerste stap, maar wat niet iedereen weet is dat ’s avonds laat in bed het blauwe licht van je beeldscherm je ook wakker kan houden. Bovendien is het goed om overdag echt een goede portie daglicht mee te pakken. Daarnaast helpt het om vlak voor het slapen gaan het licht weer af te bouwen, zodat je extra ontvankelijk bent voor een snelle diepe slaap. 

Lukt het niet om in slaap te vallen omdat je piekert, of omdat je nog klaarwakker bent, probeer dan eens de 4-7-8 methode. Dat is eigenlijk gewoon een ademhalingsoefening die ervoor zorgt dat je hart langzamer gaat kloppen, waardoor je geest ook trager gaat werken. Binnen een paar minuten heeft dit effect.

In kleine stappen naar een gezonder leven?

Daar gaat het om. Ietsje meer bewegen, iets minder bewerkt eten, investeren in je relatie, vaker de natuur opzoeken. Het telt allemaal mee in het totaalplaatje van onze gezondheid.

Aan de slag met beter slapen

Download de Actify-app

Wil je graag beter slapen, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.

Download in de App StoreDownload in de Play Store

""

5 weken aan de slag met beter slapen

Beter slapen? Meld je dan nu aan voor de Beter slapen update. Je ontvangt iedere week een e-mail waarin je bijvoorbeeld meer leert over wat slapen nou eigenlijk met je doet, over slaaprituelen en de perfecte slaapomgeving. Iets voor jou?

Meld je aan