""

Meer ontspannen

Last van een stressvolle baan? Of moeite om na een lange dag te ontspannen? Meld je aan voor de e-mail serie en ontvang iedere week handige tips en inspiratie hoe je meer kunt ontspannen. En jezelf oplaadt zodat je er weer tegenaan kunt. 

Meld je aan!
Zoek je manieren om meer te ontspannen? We helpen je er graag bij! Lees inspirerende artikelen met bruikbare tips die je helpen om meer te ontspannen. Of maak kennis met Actify, jouw vitaliteitscoach.

Inspiratie en tips om meer te ontspannen

""
Artikel
3 minuten lezen

Dit kun je leren van manifesteren

Manifesteren is simpel gezegd met je gedachten dingen voor elkaar krijgen. Door te bedenken wat je wil én daar vervolgens mee aan de slag te gaan.

""
Artikel
3 minuten lezen

7 snelle tips om direct van je baaldag af te komen

We hebben allemaal wel eens een baaldag. Met deze tips werk je die dip de deur uit en krijg je weer energie.

""
Artikel
3 minuten lezen

Tips voor meer ruimte in je hoofd

Een té vol hoofd kan leiden tot stress, wat uiteindelijk zelfs zorgt dat je brein minder goed werkt. Je bent sneller afgeleid, vergeet meer en bent minder gelukkig. 6 tips voor meer rust in je hoofd.

""
Artikel
3 minuten lezen

Grote schoonmaak! 6 tips voor een frisse start

Een grote schoonmaak helpt je opgeruimd aan het jaar te beginnen. Twijfel je waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg.

Man ligt tevreden op bed met oordopjes in
Artikel
3 minuten lezen

Vast in negatieve gedachten? Zo kom je eruit!

Ongemerkt kun je vastzitten in een cirkel vol negatieve gedachten. Positiviteit kun je trainen door jezelf dankbaarheid als levenshouding aan te leren.

""
Artikel
3 minuten lezen

Daar is ie dan: de winterdip

Het is weer sneller donker en de dagen zijn kort. Heel wat mensen hebben in deze tijd last van een winterdip. Zo werk je je winterdip de deur uit.

""
Artikel
25-05-2021
3 minuten leestijd

Waarom je pas ideeën krijgt als je uit je bureaustoel komt

Soms stap je op de fiets naar huis en krijg je ineens dat briljante idee, waar je eerder op je werk niet op kon komen.

""
Artikel
20-05-2021
5 minuten leestijd

KLM re-integreert haar personeel in de zorg

KLM ging een bijzondere samenwerking aan met zorgorganisatie Evean. En dat blijkt een succes voor alle partijen.

""
Artikel
22-04-2021
6 minuten leestijd

Vrij vragen of ziek melden?

Durven we ons wel ziek te melden in de Nederlandse organisatiecultuur? Of zien we klachten in je hoofd - met uitzondering van hoofdpijn en migraine - nog altijd niet als verzuimwaardig?

""
Artikel
19-01-2021
3 minuten leestijd

Doorwerken tot 67, het is te doen

Duurzame inzetbaarheid en de oudere medewerker staan steeds hoger op de agenda van HR adviseurs. In dit tweede deel meer over het Eigen Regie Model.

""
Artikel
23-08-2022
4 minuten leestijd

Nederland mentaal veerkrachtiger

Zilveren Kruis, Randstad, Shell, WENB, SAP en Rabobank hebben een gezamenlijke ambitie die zij delen tijdens een inspirerende eerste meetup.

""
Artikel
24-08-2022
3 minuten leestijd

Initiatief heeft vaak een zetje nodig

Zilveren Kruis sprak met Tinka van Vuuren over het opzetten van een vitaliteitsbeleid en hoe medewerkers én werkgevers dit kunnen omarmen.

Je mindset in balans challenge

In deze serie krijg je handige tips en opdrachten om extra aandacht te geven aan je mentale fitheid. Leer handige manieren om beter te focussen. Je creativiteit en concentratie te verbeteren. En meer grip te krijgen op je emoties.

Download de app en start direct deze serie.

Download in de App Store Download in de Play Store

Interessant voor werkgevers

Ontspannen medewerkers

Zie je dat je medewerkers tijdens videocalls steeds minder aandacht hebben? Of lijken je medewerkers somber en futloos? Tijd om eens te kijken naar de balans tussen inspanning en ontspanning.

Tips voor ontspannen medewerkers

Eigen regie geven

Gelukkige en gezonde mensen op de werkvloer. Hoe krijg je dat voor elkaar? Steeds meer werkgevers geven de regie uit handen. En creëren een werkomgeving die medewerkers stimuleert om zo gezond mogelijk te werken en leven.

Aan de slag met Eigen regie

Mentaal sterke medewerkers

Als je goed in je vel zit, vliegt het werk door je handen en kun je beter omgaan met tegenslagen. Ontdek hoe je de mentale conditie op de werkvloer kunt versterken.

Tips voor mentaal sterke medewerkers

Stress verminderen

Help jij je medewerkers hun grenzen aan te geven? Goed bezig! We helpen je met praktische tips. Want gezondheid gaat over veel meer dan je denkt.

Inspiratie en tips over stress

Zit de rek er nog in bij je medewerkers?

Nog een lockdown of een spannende reorganisatie: de één schiet direct in de stress, de ander bekijkt de nieuwe situatie als kans. Op de veerkracht van je medewerkers heb je als werkgever niet altijd invloed. Maar dat betekent niet dat je ze niet kunt ondersteunen!

Tips over veerkracht

Waarom meer ontspannen?

Wie gezond leeft, doet niet alleen aan inspannen, maar ook aan ontspannen. Niemand kan de hele dag ‘aan’ staan. En net zoals het belangrijk is om goed te eten en genoeg te bewegen, mag je ook aandacht hebben voor de balans tussen in- en ontspannen. Ook voldoende ontspannen telt mee als het om gezondheid gaat.

Ontspannen met aandacht

Gek genoeg kost ontspannen vaak meer moeite dan inspannen. Je werk, de boodschappen, koken, zorgen. Alles wat moet, komt natuurlijk als eerste aan bod. Vaak is er best tijd om even iets voor jezelf te doen, alleen zie je door de bomen het bos niet (of voel je je schuldig omdat er nog zoveel moet gebeuren). Met de tips op deze pagina besteed je aandacht aan ontspannen. Wie weet beland je dan in een heel nieuwe ritme.

Wat is ontspannen?

Ontspannen betekent niet dat je de hele dag in een stoel zit en uit het raam staart. Natuurlijk is dat ook een vorm van ontspannen, maar ontspannen kan op veel meer manieren. Een wandeling maken in de natuur bijvoorbeeld. Of lekker dansen in de woonkamer op je favoriete nummer. Met de tips op deze pagina vind je vast een manier die bij jou past!

Aan de slag met ontspannen

Ontdek jouw totaalplaatje

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in je werk, maar ook waar je woont. Het telt allemaal mee als het om je gezondheid gaat.
""

Download de Actify-app

Wil je graag meer ontspannen, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.

Download in de App StoreDownload in de Play Store