""

Meer ontspannen

Last van een stressvolle baan? Of moeite om na een lange dag te ontspannen? Meld je aan voor de e-mail serie en ontvang iedere week handige tips en inspiratie hoe je meer kunt ontspannen. En jezelf oplaadt zodat je er weer tegenaan kunt. 

Meld je aan!

Blader door alle artikelen

Man ligt tevreden op bed met oordopjes in
Artikel
3 minuten lezen

Vast in negatieve gedachten? Zo kom je eruit!

Ongemerkt kun je vastzitten in een cirkel vol negatieve gedachten. Positiviteit kun je trainen door jezelf dankbaarheid als levenshouding aan te leren.

""
Artikel
3 minuten lezen

Daar is ie dan: de winterdip

Het is weer sneller donker en de dagen zijn kort. Heel wat mensen hebben in deze tijd last van een winterdip. Zo werk je je winterdip de deur uit.

Vrouw leunt tegen boom en haalt diep adem
Artikel
3 minuten lezen

Marijke leerde beter ademhalen

Marijke ontdekte dat goed ademen een wereld van verschil maakt. Sinds ze een ademhalingstraining volgde, zit ze een stuk beter in haar vel.

""
Artikel
2 minuten lezen

Geen idee waar je uitknop zit? Zo vind je hem!

Soms gaat het zo: je voelt dat je te hard gaat en besluit gas terug te nemen. Je schroeft je werk terug, gaat niet meer elke avond de deur uit. En toch…je hoofd draait nog steeds overuren. Waar zit toch die uitknop?

Video
9 minuten kijken

Aflevering 1 | Totaalplaatje van Jay

Jay is zzp'er en vader van 5 kinderen. Check in de video met welke simpele tips Jay vaker tijd voor zichzelf kan nemen. En tussendoor vaker kan ontspannen.

""
Podcast
18 minuten luisteren

Ilana zwemt ’s winters buiten. Zo krijgt stress minder vat op haar

Schrijver en ademhalingscoach Koen de Jong gaat diep in op hoe goed ademhalen, en met name in extreme kou, zorgt voor totale ontspanning.

""
Artikel
26-10-2021
6 minuten leestijd

Inspannen en ontspannen

Hoe zorg je als werkgever dat je medewerkers naast en tijdens hun werk voldoende ontspanningsmomenten inlassen?

""
Artikel
17-06-2021
3 minuten leestijd

Ziek door stress

Veel stress en vaak ziek? Dat kan zomaar door de baas komen, zo blijkt uit onderzoek van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) onder 12.000 mensen.

""
Artikel
15-06-2021
6 minuten leestijd

Het belang van een momentje rust

De boog kan niet altijd gespannen staan. Dat weten we allemaal. En toch geven we onszelf steeds minder ruimte om te ontspannen.

""
Artikel
10-06-2021
2 minuten leestijd

Bewust bezig met beter slapen

Overprikkeld naar bed betekent vermoeid weer aan het werk. Herkenbaar? Tijd om serieus aan de slag te gaan met goede nachtrust.

""
Artikel
15-08-2022
4 minuten leestijd

Eigen regie pakken om meer te bewegen

Hoe zorg je er als werkgever nu echt voor dat medewerkers die eigen regie pakken om meer te gaan bewegen?

""
Artikel
16-08-2022
4 minuten leestijd

Laptop dicht en ontspannen

Nemen jouw medewerkers genoeg pauze? 4 tips voor een ontspannen werkomgeving.

Interessant voor werkgevers

Ontspannen medewerkers 

Zie je dat je medewerkers tijdens videocalls steeds minder aandacht hebben? Of lijken je medewerkers somber en futloos? Tijd om eens te kijken naar de balans tussen inspanning en ontspanning.

Tips voor ontspannen medewerkers

Eigen regie geven

Gelukkige en gezonde mensen op de werkvloer. Hoe krijg je dat voor elkaar? Steeds meer werkgevers geven de regie uit handen. En creëren een werkomgeving die medewerkers stimuleert om zo gezond mogelijk te werken en leven.

Aan de slag met Eigen regie

Mentaal sterke medewerkers

Als je goed in je vel zit, vliegt het werk door je handen en kun je beter omgaan met tegenslagen. Ontdek hoe je de mentale conditie op de werkvloer kunt versterken.

Tips voor mentaal sterke medewerkers

Stress verminderen

Help jij je medewerkers hun grenzen aan te geven? Goed bezig! We helpen je met praktische tips. Want gezondheid gaat over veel meer dan je denkt.

Inspiratie en tips over stress

Zit de rek er nog in bij je medewerkers?

Nóg een lockdown of een spannende reorganisatie: de één schiet direct in de stress, de ander bekijkt de nieuwe situatie als kans. Op de veerkracht van je medewerkers heb je als werkgever niet altijd invloed. Maar dat betekent niet dat je ze niet kunt ondersteunen!

Tips over veerkracht

Aan de slag met ontspannen

Ontdek jouw totaalplaatje

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in je werk, maar ook waar je woont. Het telt allemaal mee als het om je gezondheid gaat.
""

Download de Actify-app

Wil je graag meer ontspannen, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.

Download in de App StoreDownload in de Play Store