""

Meer ontspannen

Last van een stressvolle baan? Of moeite om na een lange dag te ontspannen? Meld je aan voor de e-mail serie en ontvang iedere week handige tips en inspiratie hoe je meer kunt ontspannen. En jezelf oplaadt zodat je er weer tegenaan kunt.

Zoek je manieren om meer te ontspannen? We helpen je er graag bij! Lees inspirerende artikelen met bruikbare tips die je helpen om meer te ontspannen. Of maak kennis met Actify, jouw vitaliteitscoach.

Inspiratie en tips om meer te ontspannen

""
Artikel
3 minuten lezen

Dit kun je leren van manifesteren

Manifesteren is simpel gezegd met je gedachten dingen voor elkaar krijgen. Door te bedenken wat je wil én daar vervolgens mee aan de slag te gaan.

""
Artikel
3 minuten lezen

7 snelle tips om direct van je baaldag af te komen

We hebben allemaal wel eens een baaldag. Met deze tips werk je die dip de deur uit en krijg je weer energie.

""
Artikel
3 minuten lezen

Tips voor meer ruimte in je hoofd

Een té vol hoofd kan leiden tot stress, wat uiteindelijk zelfs zorgt dat je brein minder goed werkt. Je bent sneller afgeleid, vergeet meer en bent minder gelukkig. 6 tips voor meer rust in je hoofd.

""
Artikel
20-05-2021
5 minuten leestijd

KLM re-integreert haar personeel in de zorg

KLM ging een bijzondere samenwerking aan met zorgorganisatie Evean. En dat blijkt een succes voor alle partijen.

""
Artikel
22-04-2021
6 minuten leestijd

Vrij vragen of ziek melden?

Durven we ons wel ziek te melden in de Nederlandse organisatiecultuur? Of zien we klachten in je hoofd - met uitzondering van hoofdpijn en migraine - nog altijd niet als verzuimwaardig?

""
Artikel
29-01-2024
4 minuten leestijd

Nederland mentaal veerkrachtiger

Zilveren Kruis, Randstad, Shell, WENB, SAP en Rabobank hebben een gezamenlijke ambitie die zij delen tijdens een inspirerende eerste meetup.

Je mindset in balans challenge

In deze serie krijg je handige tips en opdrachten om extra aandacht te geven aan je mentale fitheid. Leer handige manieren om beter te focussen. Je creativiteit en concentratie te verbeteren. En meer grip te krijgen op je emoties.

Download de app en start direct deze serie.

Download in de App Store Download in de Play Store

Waarom meer ontspannen?

Wie gezond leeft, doet niet alleen aan inspannen, maar ook aan ontspannen. Niemand kan de hele dag ‘aan’ staan. En net zoals het belangrijk is om goed te eten en genoeg te bewegen, mag je ook aandacht hebben voor de balans tussen in- en ontspannen. Ook voldoende ontspannen telt mee als het om gezondheid gaat.

Ontspannen met aandacht

Gek genoeg kost ontspannen vaak meer moeite dan inspannen. Je werk, de boodschappen, koken, zorgen. Alles wat moet, komt natuurlijk als eerste aan bod. Vaak is er best tijd om even iets voor jezelf te doen, alleen zie je door de bomen het bos niet (of voel je je schuldig omdat er nog zoveel moet gebeuren). Met de tips op deze pagina besteed je aandacht aan ontspannen. Wie weet beland je dan in een heel nieuwe ritme.

Wat is ontspannen?

Ontspannen betekent niet dat je de hele dag in een stoel zit en uit het raam staart. Natuurlijk is dat ook een vorm van ontspannen, maar ontspannen kan op veel meer manieren. Een wandeling maken in de natuur bijvoorbeeld. Of lekker dansen in de woonkamer op je favoriete nummer. Met de tips op deze pagina vind je vast een manier die bij jou past!

Daar gaat het om. Ietsje meer bewegen, iets minder bewerkt eten, investeren in je relatie, vaker de natuur opzoeken. Het telt allemaal mee in het totaalplaatje van onze gezondheid.

Zelf aan de slag met ontspannen

""

Ontdek jouw totaalplaatje

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in je werk, maar ook waar je woont. Het telt allemaal mee als het om je gezondheid gaat.
icoon brein

Download de Actify-App

Wil je graag beter slapen, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.
icoon boek

Bekijk ook de andere thema's

Gezondheid is meer dan bewegen, het is een totaalplaatje. Er speelt veel meer mee. Lees alle thema's van het totaalplaatje door.

Snel je weg vinden