""

Meer bewegen

Ga jij dagelijks van de keukentafel naar de bank en door naar bed? Of heb je moeite om genoeg te sporten? Ontdek in 4 weken hoe je in kleine stapjes aan de slag kan gaan om meer te bewegen.

Doe ook mee!
Zoek je manieren om meer te bewegen? We helpen je er graag bij! Maak kennis met Actify, jouw vitaliteitscoach. Of lees op deze pagina inspirerende artikelen met bruikbare tips die je helpen om meer te bewegen.

Inspiratie en tips om meer te bewegen

""
Artikel
3 minuten lezen

3 redenen om vaker de fiets te pakken

Nederland is echt een fietsland. Goede en veilige fietspaden, vooral vlakke wegen, mooie en diverse natuur. En fietsen is ook nog eens heel gezond.

""
Artikel
3 minuten lezen

Dít is het geheime ingrediënt voor meer energie

Om meer energie te krijgen moet je jezelf voeden met nieuwe dingen. Juist de afwisseling maakt het leuk.

Vrouw doet truc met rolschaatsen
Artikel
3 minuten lezen

Saskia maakt rolschaatsend haar hoofd leeg

In rolschaatsen heeft Saskia haar uitlaadklep gevonden.

""
Artikel
3 minuten lezen

Hoe ik ben begonnen met sporten

Miriam (42) is geen groot fan van sporten. Toen heel Nederland in coronatijd begon met wandelen, dacht ze: “Misschien moet ik dát doen.” Maar het was echt niet haar ding.

Podcast
20 minuten luisteren

Jasper beweegt te weinig. Hoe verandert hij dit?

Hoe ga je gezonder leven in kleine stapjes? In onze podcastserie gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van bewegen.

""
Video
10 minuten kijken

Aflevering 5 | Totaalplaatje van Debbie

Check in de video met welke simpele tips Debbie in beweging komt.

Hidde de Vries
Podcast
23 minuten luisteren

Vitale medewerkers vitaal bedrijf

Hoe zorg je als werkgever nou voor vitaliteit op de werkvloer? Hidde de Vries weet hier alles van af.

""
Artikel
5 minuten lezen

Gezondheid KLM’ers neemt een vlucht dankzij Afvallen met Afspraken

Is het KLM-medewerkers Sigrid Van Tol-Schakel en Evert Uitslag gelukt om fitter te worden en af te vallen? Het is tijd voor het laatste weegmoment.

""
Artikel
4 minuten lezen

Twee KLM’ers vertellen over hun Afvallen met Afspraken-reis

KLM-medewerkers Sigrid Van Tol-Schakel en Evert Uitslag hebben een afspraak met zichzelf gemaakt: gezonder eten en meer bewegen. Dat doen ze binnen het programma Afvallen met Afspraken.

""
Artikel
4 minuten lezen

Twee KLM’ers checken in bij Afvallen met Afspraken

KLM-medewerkers Sigrid Van Tol-Schakel en Evert Uitslag doen mee met Afvallen met Afspraken en vertellen over hun vlucht naar fitheid.

""
Podcast
18:18 minuten luisteren

Intelligent bewegen

'Als je een lichaam hebt en kunt bewegen, dan kun je intelligent bewegen,’ aldus Fabio D’Agata. Hij vertelt hoe beweging kan bijdragen aan een doelstelling die je hebt op persoonlijk vlak.

""
Webinar
51 minuten kijken

Het beste uit jezelf halen

Daar weten voormalig topschaatser Martin Hersman en Elly Ploumen (HR directeur Achmea) alles van.

Fit in 10 weken

Fit zonder sportschool? Het kan. Fit zijn betekent lekker in je vel zitten. Hier hoef je geen sporter voor te zijn. In deze minicursus leer je meer bewegen en fitter worden op een tempo dat bij jou past en makkelijker vol te houden is.

Download de app en start direct deze serie.

Download in de App StoreDownload in de Play Store

Meer bewegen op de werkvloer

We bewegen niet alleen te weinig, maar ook steeds minder. Een uurtje sporten per week maakt een werkdag zitten niet goed. Hoe krijg jij je medewerkers in beweging?

Tips voor meer bewegen

Waarom meer bewegen?

Nee, je hoeft echt niet meteen elke dag naar de sportschool als je meer wilt bewegen. Kleine momenten van beweging in je dagelijks leven hebben ook effect. Niet alleen op je lijf, maar ook op je brein. Er zijn allemaal kleine dingen die je tussendoor kunt doen. Probeer je mindset voor de werkdag te veranderen en speur naar mogelijkheden om te bewegen. Loop bijvoorbeeld tijdens je telefoontjes een blokje om, ga staan tijdens je videovergaderingen en verlaat de bus een halte eerder zodat je nog een eindje moet lopen.

Tips om meer te bewegen

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je een stukje verdergaan, bijvoorbeeld door ’s avonds in plaats van op de bank te zitten eens een wandeling te maken terwijl je naar een podcast luistert. De lat ligt hoog met het advies om 10.000 stappen per dag te zetten, maar met deze leuke tips zou het je zomaar eens kunnen gaan lukken. Als je daarna nóg meer wilt doen, kan je natuurlijk eerst thuis beginnen met wat simpele oefeningen die bij elkaar een echte work-out vormen. Of je waagt de sprong en gaat eens kijken bij een sportschool in de buurt. Bedenk dat iedereen die daar nu stoer staat te sporten, er ook een keer voor het eerst was, met drempelvrees en al.

In kleine stappen naar een gezonder leven?

Daar gaat het om. Ietsje meer bewegen, iets minder bewerkt eten, investeren in je relatie, vaker de natuur opzoeken. Het telt allemaal mee in het totaalplaatje van onze gezondheid.

Aan de slag met bewegen

Ontdek jouw totaalplaatje

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in je werk, maar ook waar je woont. Het telt allemaal mee als het om je gezondheid gaat.

Download de Actify-app

Wil je graag meer bewegen, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.

Download in de App StoreDownload in de Play Store