Alles over betalen

Voor uw zorgverzekering betaalt u premie. Als u zorgkosten maakt, krijgt u soms een rekening voor eigen risico of eigen bijdrage. Wij leggen uit welke kosten er wanneer in rekening worden gebracht en hoe u deze kunt betalen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo betaalt u op de manier die het beste bij u past. Ook als een betaling een keer niet uitkomt.

Check uw betaalopties

 

Wilt u uw rekeningen bekijken?

Ga dan naar uw financieel overzicht in Mijn Zilveren Kruis.

Wat is eigen bijdrage?

Voor sommige zorg uit de basisverzekering betaalt u wettelijke eigen bijdrage. Bijvoorbeeld voor een hoortoestel of bepaalde geneesmiddelen. De eigen bijdrage geldt voor alle leeftijden. Elk jaar bepaalt de overheid de hoogte van de wettelijke eigen bijdrage. Eigen bijdrage is iets anders dan eigen risico.

Waarom betaal ik eigen risico?

Iedereen van 18 jaar en ouder die zorg krijgt uit de basisverzekering, betaalt een deel van de zorgkosten zelf. Dit heet het verplicht eigen risico en elk jaar bepaalt de overheid de hoogte hiervan. De overheid wil hiermee iedereen bewuster maken van de kosten voor zorg.

Ik kan mijn rekening nu niet betalen

Heeft u onverwachts een hoge rekening ontvangen? Of komt betalen nu even niet uit? Dat kan een keer gebeuren. Belangrijk is om extra kosten te voorkomen. Voor zowel het betalen van zorgkosten als premie is een oplossing. Zo kunt u uw rekening voor zorgkosten 30 dagen uitstellen of in delen betalen via Zorgkosten betalen in delen. En uw premie kunt u met een betalingsregeling in termijnen betalen.

Vaker moeite met het betalen van rekeningen?

Soms stapelen rekeningen zich op en bent u het overzicht kwijt. Een betalingsachterstand is vervelend en zorgt misschien voor stress. Het is belangrijk om dan gelijk contact met ons op te nemen. U staat er niet alleen voor. Onze medewerkers kijken graag mee naar uw situatie en helpen u met het kiezen van een oplossing. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 85% van de klanten die contact opneemt, heeft zijn betalingen weer op orde.

Op zoek naar onze betaalgegevens?

U kunt uw betaling overmaken naar rekeningnummer NL58 INGB 0000 0030 50 op naam van Zilveren Kruis Zorgverzekeringen NV. Vergeet niet het betaalkenmerk (16 cijfers) of uw relatienummer erbij te zetten. Betaalt u vanuit het buitenland? Gebruik dan deze BIC code: INGBNL2A.

Dit levert me ontzettend veel rust op. Ik hoef me nooit meer af te vragen of dingen wel betaald zijn, en ik krijg nooit meer boetes. Heerlijk.

Martin (36)

Lees waarom Martin nu geen stress meer heeft

Ook voor u interessant

Zorgkosten declareren

Declareert u via Mijn Zilveren Kruis of de app? Dan heeft u het geld binnen 2 werkdagen op uw rekening. Verstuurt u uw declaratie per post, dan heeft u het geld binnen 10 werkdagen. Kies de manier die het beste bij u past.

Slaapproblemen door financiƫle stress

Als rekeningen zich opstapelen kunt u hiervan stress krijgen. Zoveel, dat het uw slaap beïnvloedt. Nicolet had zoveel stress dat ze niet meer sliep. In de podcast gaat ze in gesprek met een slaapcoach.