""

Magazine

In kleine stappen gezonder leven? Van genoeg bewegen en goed eten tot lekker slapen. Van op tijd ontspannen tot mensen om je heen hebben van wie je houdt. Alles telt mee als het om je gezondheid gaat. Ontdek tips, inspirerende verhalen en handige tools. En ga zelf aan de slag met jouw totaalplaatje.

Nieuwste artikelen

""
Artikel
18-07-2022
3 minuten lezen

Hoe ik ben begonnen met sporten

Miriam (42) is geen groot fan van sporten. Toen heel Nederland in coronatijd begon met wandelen, dacht ze: “Misschien moet ik dát doen.” Maar het was echt niet haar ding.

""
Artikel
18-07-2022
3 minuten lezen

Hoe kun je je zelfbeeld positief veranderen? 3 tips

Voldoet ons leven niet aan dat perfecte plaatje, dan geven we op, of voelen ons schuldig. Zonde! Met deze tips beïnvloed je je zelfbeeld positief.

Baby ligt in bed met hondje
Artikel
11-07-2022
2 minuten lezen

Razendsnel in slaap vallen met de 4-7-8-methode

Als in slaap vallen een probleem is, probeer dan eens de 4-7-8-methode. Sommige mensen vallen dan binnen een paar minuten in slaap. Slaap lekker!

Video's

""
Video
26-07-2022
2 minuten kijken

Waarom is het lastig werk los te laten tijdens een vakantie

Linde Nieman is neuropsycholoog. In deze aflevering van Breinwerk legt ze uit wat er in het brein gebeurt als je vakantie viert en hoe het op lange termijn bijdraagt aan je algehele gezondheid.

""
Video
03-08-2022
2 minuten kijken

3 oefeningen die je helpen te ontspannen

In deze video vertelt coach Tessa hoe je tussendoor even kan ontspannen zodat je daarna weer fris verder kunt. Check de video.

Video
02-08-2022
10 minuten kijken

Aflevering 6 | Totaalplaatje van Lionel

Lionel ligt soms of wel eens een hele nacht wakker. Check in de video welke simpele tips Lionel krijgt voor een betere nachtrust.

Podcasts

""
Podcast
03-08-2022
3 minuten luisteren

Seizoen 1 | De eerste stap

Met de 3-minuten podcast de eerste stap probeer je elke week een nieuwe gewoonte. Joshua Alagbe geeft je handige tips.

""
Podcast
15-07-2022
21 minuten luisteren

Ongestoord op vakantie

Hoe zorg ik ervoor dat ik tijdens mijn vakantie niet gestoord word door mijn collega’s? Roderik van Grieken leert je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Moeder ligt in bed en knuffelt zoon
Podcast
11-05-2022
18 minuten luisteren

Femke slaapt al jaren slecht. Dit is wat dat met haar doet

Uren woelen en de slaap niet kunnen vatten, Interviewer Arjen Banach gaat in gesprek met de 39-jarige mediaondernemer en moeder van een zoon Femke Sterken.

5 weken aan de slag met beter slapen

Beter slapen? Meld je dan nu aan voor de Beter slapen update. Je ontvangt iedere week een e-mail waarin je bijvoorbeeld meer leert over wat slapen nou eigenlijk met je doet, over slaaprituelen en de perfecte slaapomgeving. Zo ga je in kleine stappen aan de slag om je nachtrust te verbeteren. Iets voor jou?