""

Inspirerende artikelen

""
Artikel
18-07-2022
3 minuten lezen

Hoe ik ben begonnen met sporten

Miriam (42) is geen groot fan van sporten. Toen heel Nederland in coronatijd begon met wandelen, dacht ze: “Misschien moet ik dát doen.” Maar het was echt niet haar ding.

Baby ligt in bed met hondje
Artikel
11-07-2022
2 minuten lezen

Razendsnel in slaap vallen met de 4-7-8-methode

Als in slaap vallen een probleem is, probeer dan eens de 4-7-8-methode. Sommige mensen vallen dan binnen een paar minuten in slaap. Slaap lekker!

""
Artikel
01-06-2022
3 minuten lezen

Elke dag is een goede dag om meer te gaan bewegen

Dat we meer moeten bewegen, weten we zo langzamerhand wel. Uitstellen ligt altijd op de loer. Begin gewoon vandaag. Hoe dan? Wij hebben wel een idee voor je.

""
Artikel
24-05-2022
2 minuten lezen

Geen idee waar je uitknop zit? Zo vind je hem!

Soms gaat het zo: je voelt dat je te hard gaat en besluit gas terug te nemen. Je schroeft je werk terug, gaat niet meer elke avond de deur uit. En toch…je hoofd draait nog steeds overuren. Waar zit toch die uitknop?

Vrouw ligt in bed
Artikel
11-05-2022
2 minuten lezen

Dit is de allerslechtste slaaphouding (en zo leer je die af)

We vallen in slaap hoe we dat het lekkerst vinden. Niet elke houding is even goed. Sterker nog: onze slaappositie heeft grote invloed op hoe goed we slapen.

Vrouw ligt in bed met telefoon
Artikel
11-05-2022
4 minuten lezen

In 3 stappen naar een ononderbroken nachtrust

Midden in de nacht wakker worden en niet meer in slaap komen. Voor veel mensen zijn gebroken nachten de dagelijkse realiteit. Maar met dit stappenplan kun je er iets aan doen.

""
Artikel
11-05-2022
3 minuten lezen

Wat er gebeurt als jij slaapt...

We sluiten onze ogen, en plotseling is het uren later. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk precies, in die uren dat we onze ogen sluiten?

""
Artikel
11-05-2022
3 minuten lezen

Met deze handigheidjes maak je een fijne slaapomgeving

Een goede nachtrust begint bij de juiste setting. Wil jij graag beter slapen? Ga dan eens na of er nog dingen zijn die je kunt verbeteren aan je slaapomgeving.

Vrouw rekt zich uit bij computer
Artikel
11-05-2022
3 minuten lezen

Wat je kunt leren van mensen die om 5 uur opstaan

Vroeg opstaan lukt veel mensen niet. Nachtuilen vinden het al helemaal horror. Waarom zou je ook? Nou, volgens de wetenschap leid je een gelukkiger en stabieler leven als je ’s ochtends de tijd neemt voor vaste rituelen.

Vrouw ligt in armen van partner
Artikel
11-05-2022
2 minuten lezen

Slaap je slecht of heb je écht een slaapprobleem?

Woelen, piekeren, wakker liggen. Iedereen heeft er weleens last van. Maar soms leiden slapeloze nachten tot een chronisch slaaptekort. Herkent u dit?

""
Artikel
11-05-2022

Echte verandering begint klein

Ken je dat? Dat je ineens het licht ziet en denkt: ik ga het helemaal anders doen. Ik ga meer sporten, gezonder eten, minder stressen en eerder naar bed. Maar na twee weken (of dagen) laat je je plan alweer varen. Zo lukt het wél om je gedrag blijvend te veranderen.

Stel juicht uitbundig
Artikel
10-05-2022
2 minuten lezen

Beter slapen: superbelangrijk

Slapeloze nachten vindt niemand leuk! Gelukkig zijn er een heleboel kleine dingen die kunt doen om fit wakker te worden. Daarom is het goed om je er een keer in te verdiepen, want dan kun je er mee aan de slag.

Vrouw denkt na
Artikel
10-05-2022
2 minuten lezen

De zin en onzin van de powernap

De een gelooft heilig in de powernap, de ander zegt dat je absoluut niet overdag moet slapen. Maar wat als je echt heel moe bent? Kun je dan een dutje doen dat je echt vooruit helpt?

Mevrouw doet yoga thuis
Artikel
05-05-2022
3 minuten lezen

Maya bewoog sinds haar pensioen te weinig: 'Ik zat te veel thuis'

Nu Maya met pensioen is, beweegt ze een stuk minder. Daar moest dringend verandering in komen, maar hoe?

""
Video
26-04-2022
1 minuut kijken

Lig je vaak wakker? Met deze methode val je snel in slaap

Adem jezelf naar een goede nachtrust. Met deze methode val je razendsnel in slaap. Het is simpel.

Baby ligt op borst moeder
Artikel
21-04-2022
3 minuten lezen

Beter slapen doe je door dit licht

Geen alcohol, geen koffie, geen suiker, geen dutjes en geen beeldschermen voor het slapengaan. Wat dan wel? Je biologische klok volgen en rood licht.

""
Artikel
14-03-2022
4 minuten lezen

Onregelmatige diensten? Zo blijf je goed slapen en presteren

Veel beroepen kennen onregelmatige diensten, die het lastig maken om een gezond slaapritme aan te houden. Inslapen, doorslapen en wakker blijven tijdens je werk kunnen een uitdaging worden. Deze ervaringsdeskundigen vertellen hoe zij voldoende slapen, en weer wakker en fris op hun werk verschijnen.

""
Artikel
10-03-2022
3 minuten lezen

7 rituelen die bijdragen aan een goede nachtrust

Voel je je vaak nog wakker en actief op het moment dat je in bed ligt? Dan is je lichaam waarschijnlijk nog niet in de slaapmodus. Aan de slag met deze slaaprituelen

Man loopt op straat
Artikel
01-02-2022
3 minuten lezen

Freek viel eenvoudig 3 kilo af: “Ik doe al mijn telefoontjes lopend”

Freek zit voor zijn werk de hele dag in de auto en ploft daarna neer achter zijn bureau. Hij besloot dat het roer om moest.

""
Artikel
28-10-2021
4 minuten lezen

Gebroken nachten sinds je pensioen? Lekker slapen kan je leren!

Hoef je eindelijk niet meer elke dag een wekker te zetten, kom je alsnog niet aan je acht uur slaap. Veel mensen krijgen meer moeite met slapen, als ze met pensioen zijn. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige oplossingen om een nieuw, prettig slaapritme te vinden.

""
Artikel
28-10-2021
4 min

Zet slapen bovenaan je to do-lijstje (juist als je het druk hebt!)

Als je het druk hebt, is slaap vaak het eerste waar je op inlevert. Je haalt een nacht door om die schoolopdracht in te leveren. Of je maakt het laat met vrienden. De volgende ochtend sta je weer vroeg op om te leren of te werken. Het probleem: zonder die slaap, hou je de rest niet vol. Juist als je een druk leven hebt, is slaap je allerbeste vriend.

""
Artikel
07-10-2021
3 minuten lezen

Dit is het geheime ingrediënt voor heerlijke slaap

Als we stilstaan bij onze slaapomgeving, kijken we vaak naar geluid, licht en andere prikkels. Maar denk je ook weleens na over de lucht in je slaapkamer? Dit onzichtbare onderdeel van je slaapomgeving is belangrijk voor je gezondheid en de kwaliteit van je slaap.

""
Artikel
16-11-2020
3 minuten lezen

Hoe krijg je je slaapritme terug? 4 tips

Een slecht slaapritme komt vaak voort uit een neerwaartse slaapspiraal. Met deze tips krijg je je slaapritme weer op de rit.

Baby ligt op borst van vader
Artikel
11-05-2020
3 minuten lezen

Zo overleef je de gebroken nachten met jonge kinderen

Elke ouder met jonge kinderen heeft wel eens slaapgebrek. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je toch genoeg rust krijgt.

""
Video
03-08-2022
2 minuten kijken

3 oefeningen die je helpen te ontspannen

In deze video vertelt coach Tessa hoe je tussendoor even kan ontspannen zodat je daarna weer fris verder kunt. Check de video.

Meisje glimlacht naar telefoon in haar handen
Artikel
10-08-2022
3 minuten lezen

Dit is waarom je zulke goede resultaten behaalt met de Actify app

De Actify-app neemt je stap voor stap mee naar een gezonder leven. En dat zónder dat je je hele leven hoeft om te gooien.

Video
02-08-2022
10 minuten kijken

Aflevering 6 | Totaalplaatje van Lionel

Lionel ligt soms of wel eens een hele nacht wakker. Check in de video welke simpele tips Lionel krijgt voor een betere nachtrust.

Fietser loopt naast fiets door de modder
Artikel
10-08-2022
3 minuten lezen

3 redenen om vaker de fiets te pakken

Nederland is echt een fietsland. Goede en veilige fietspaden, vooral vlakke wegen, mooie en diverse natuur. En fietsen is ook nog eens heel gezond.

""
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Sanne zet nooit AGV op tafel. Zo pakt zij dit aan

Misschien wil je het wel, minder vlees eten, maar in de dagelijkse routine grijp je er in de supermarkt toch weer vanzelf naar. Zó lukt het misschien wel.

Man in de vroege ochtend in het park aan het stretchen
Video
02-08-2022
2 minuten kijken

Bas staat elke dag om 5 uur op

Verschillende succesvolle beroemdheden zoals Tim Cook en Michelle Obama zweren erbij: vroeg opstaan. Maar heeft dat nou echt zo veel voordelen?

Man zit achter bureau
Artikel
11-08-2022
3 minuten lezen

Hoe ouder Thijs (66) werd, hoe slechter hij ging slapen. “Dankzij meditatie gaat het nu beter.”

Thijs sliep al jaren slecht. Toen hij met pensioen ging had hij eindelijk tijd om daar werk van te maken. Hij dook in zijn slaapgedrag, en vond een verrassende oplossing.

Man en vrouw lopen naar buiten met koffie
Artikel
10-08-2022
3 minuten lezen

De dokter schrijft je een wandeling voor!

Het zijn juist de onderbrekingen overdag waarvan je lichaam voordeel heeft. Lekker gaan staan dus tijdens een belafspraak. Of even een paar squats doen als je bij de waterkoker wacht tot het water kookt!

Sportteam in training
Artikel
10-08-2022
3 minuten lezen

Dé tip om jezelf in beweging te krijgen

Je kent het wel: je maakt allerlei excuses en uitstelgedrag ligt op de loer. Ontdek hoe je jezelf in beweging krijgt. Zelfs als je geen zin hebt.

""
Artikel
10-08-2022
4 minuten lezen

Trek jezelf uit die stoel! Minder zitten doe je zo

Wist je dat Nederlanders het meest zitten van alle Europeanen? Gemiddeld zo’n 9 uur per dag. Daarom zetten we 7 leuke en handige ideeën op een rij om je zitgedrag te doorbreken.

""
Artikel
10-08-2022
3 minuten lezen

Checklist: Beweeg ik wel genoeg?

Vroeger fietste je naar school, ging je 2 keer in de week naar voetbal en speelde je elke dag buiten. Hoe zit dat nu? Neem je beweging eens onder de loep!

""
Artikel
10-08-2022
3 minuten lezen

Leg jezelf langs de bewegingsmeetlat! Hoe scoor jij?

Loop jij elke dag je 10.000 stappen, of zweet je een paar keer per week flink in de sportschool? Goed bezig! Check hier hoe jij scoort op de bewegingsmeetlat.

Man sport in de woonkamer
Artikel
10-08-2022
2 minuten lezen

Meer bewegen is logisch

We zijn met z’n allen in een leven beland waarin bewegen steeds minder nodig is. Kies daarom bewust voor momenten van beweging.

Handen om een warme kop koffie heen
Artikel
10-08-2022
2 minuten lezen

Rudi: "ik gebruikte 3 maanden de Actify-app en dit is wat er gebeurde"

Rudi merkte dat hij ’s avonds het liefst op de bank bleef zitten, en dat dat zijn conditie geen goed deed. Zijn vrouw wees hem op de Actify-app. Hierdoor lukte het hem heel geleidelijk conditie op te bouwen.

Vrouw lacht uitbundig
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Het allerbelangrijkste om gezond te leren eten? Doe wat bij jou past!

Voedingsblogs, magazines en boeken staan vol met allerlei verschillende adviezen over eten. Welke moet je kiezen? Onthoud vooral: ga op zoek naar een gezond voedingspatroon dat bij jou past. Dat je collega vegan eet, betekent niet dat jij dezelfde weg in hoeft te slaan.

""
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Dokter Tamara: “Zit je goed in je vel? Dan wordt gezond eten makkelijker”

“Als je gezonder wil eten, neem dan eerst je leven onder de loep. Spring je elke ochtend enthousiast je bed uit of sleep je jezelf de dag door?” Huisarts Tamara de Weijer bekijkt eten binnen het totaalplaatje van ons leven. En dat is goed om over na te denken.

jonge man lacht en kijkt over schouder
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Het geheim van een gezond voedingspatroon? Vooruitkijken!

Wil je wel gezonder, maar lukt het vaak niet? Houd dan deze tips bij de hand. Je hebt maar een paar handvatten nodig die je helpen om gezond eten makkelijk te maken. Voor je het weet, ben je eraan gewend en gaat het vanzelf.

Vrienden lachen en drinken samen
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Wat we kunnen leren van de Blue Zones

In de Blue Zones (gebieden waar de bevolking heel erg oud wordt) leven de mensen vanuit de basis en niet vanuit wat de wereld ze heeft opgelegd. En dat werkt dus! Hoe leeft iemand in een Blue Zone? En is het mogelijk om hier in Nederland iets van de Blue Zone-levensstijl over te nemen?

Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Gezond eten start niet alleen op maandag

Waarom beginnen we altijd op maandag met ons plan om gezond te eten? Waarom niet gewoon vandaag? En hoe houden we onze gezonde gewoontes vast als we op een feestje met snacks en drankjes staan? Kan iemand dat ons uitleggen? (Ja hoor, dat kan!)

Man eet hamburger
Artikel
16-08-2022

Weg met alle eetregels en verboden! Eet met liefde

Als je gezond wil eten, moet je stoppen met koolhydraten en suiker, minder vlees, wel peulvruchten en noten. En ga zo maar door. Dit soort lijstjes met adviezen en verboden vliegen ons tegenwoordig om de oren. Wat we in onze mond stoppen, leidt daardoor tot een schuldgevoel. Het is tijd om de liefde weer terug te brengen in je voedingspatroon.

Moeder en dochter breken samen een ei
Artikel
16-08-2022
4 minuten lezen

Als afvallen niet lukt: dan zijn deze 11 redenen vaak de oorzaak

Afvallen is heel moeilijk: er is geen bal aan en toch moet je het héél lang volhouden. Maar hoe doen al die killerbody’s op social media dat dan?

Vrouw snijdt groenten
Artikel
16-08-2022
4 minuten lezen

Waarom Barbara sinds kort de andersom-opschepmethode hanteert

Elke dag 350 gram groente eten, hoe dan?! Het was Barbara in ieder geval al jaren achtereen niet gelukt. Maar toen ging ze de andersom-opschepmethode toepassen.

Stel snijdt fruit in de keuken
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Sylvia gooide haar eetpatroon om. “De helft van wat ik at bestond uit brood.”

Sinds het thuiswerken kwam Sylvia ineens kilo’s aan. Dus besloot ze haar eetpatroon grondig onder loep te nemen. “Ik kwam erachter dat ik helemaal niet gevarieerd at. 60% van mijn dagelijkse voeding bestond uit tarwe.”

Schaal met taartdeeg
Artikel
16-08-2022
2 minuten lezen

Gezonder eten: makkelijker dan je denkt

Gezonder eten of afvallen: we zien het altijd als een heel grote stap. Maar een verandering kan ook in kleine stapjes gaan. Je hoeft echt niet meteen te stoppen met alle koolhydraten of te leven op 1200 calorieën per dag.

Man in de keuken aan het koken
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Gezond en vitaal 100 jaar worden?

Gezond en vitaal de 100 jaar halen. Wereldwijd zijn er maar 5 plekken waar grote groepen mensen dit halen. Wat is hun geheim?

Moeder en zoon kijken naar gerecht in de oven
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

3 eenvoudige manieren om meer groente te eten

Vind je het soms lastig om aan die hoeveelheid te komen? Met deze handige tips zet je eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel.

""
Artikel
04-08-2022
3 minuten lezen

De kunst van het succesvol falen

Waarom proberen we zo weinig nieuwe dingen? Met name op de werkvloer houden we ons vaak in, want wat zal je collega of manager wel niet denken als iets mislukt?

""
Artikel
08-08-2022
5 minuten leestijd

Prestatiemaatschappij - op zoek naar geluk

Constant bereikbaar zijn en drukbezet overkomen; waarom hebben we de drang om te presteren? En hoe kunnen we in de huidige prestatiemaatschappij toch gezond en gelukkig zijn?

""
Artikel
04-08-2022
5 minuten leestijd

Kwetsbaarheid op de werkvloer

Hoe stel je je kwetsbaar op als leidinggevende en hoe ver ga je hierin? En waarom is het eigenlijk zo moeilijk om je kwetsbaar op te stellen?

""
Artikel
10-08-2022
4 minuten leestijd

Gezonde medewerkers en hybride werken - 5 tips

Wat kun je als leidinggevende doen om medewerkers gezond te houden met hybride werken? Lees de 5 tips.

""
Artikel
19-07-2022
5 minuten leestijd

Hybride werken biedt ruimte voor maatwerk

Heel veel leidinggevenden en medewerkers willen een hybride manier van werken in stand houden: deels thuis, deels op kantoor. Dat blijkt uit het onderzoek dat Zilveren Kruis liet uitvoeren door Motivaction.

""
Artikel
11-08-2022
5 minuten leestijd

Terug naar kantoor op sneakers

Georgette Fijneman, directievoorzitter van Zilveren Kruis deelt met haar LinkedIn-volgers haar verwachtingen over de tijd waarin we teruggaan naar kantoor.

""
Artikel
15-08-2022
4 minuten leestijd

Eigen regie pakken om meer te bewegen

Hoe zorg je er als werkgever nu echt voor dat medewerkers die eigen regie pakken om meer te gaan bewegen?

""
Artikel
15-08-2022
6 minuten leestijd

Tips om meer te bewegen

Na een drukke werkdag gaan hardlopen; wel of geen goed idee? Kan vermoeidheid er ook voor zorgen dat bewegen ongezond wordt?

""
Artikel
16-08-2022
6 minuten leestijd

De invloed van eetpatronen op de gezondheid van medewerkers

Ontbijten rond 8 uur, lunch rond 12 uur en het avondeten rond 18 uur: de Nederlandse standaard. Maar wat is nu eigenlijk de invloed van eetpatronen op de gezondheid van je medewerkers?

""
Artikel
16-08-2022
4 minuten leestijd

Hoe help je medewerkers gezonde keuzes maken?

Jasper Alblas legt ons haarfijn uit waar onze eetdrang voor ongezond voedsel vandaan komt en waarom medewerkers met meer zelfbeheersing, niet alleen gezonder eten, maar ook succesvoller zijn.

""
Artikel
16-08-2022
4 minuten leestijd

Zo help je medewerkers met gezonde voeding

Als werkgever kun je de gezondheid van medewerkers natuurlijk nooit sturen. Ze de juiste informatie geven en voor een gezonder voedselaanbod zorgen kan wel helpen bij het zetten van een eerste stap naar gezonder werken.

""
Artikel
16-08-2022
3 minuten leestijd

4 tips om gezonder te gaan leven

Gezonde medewerkers zijn productiever en minder vaak ziek. Maar verplichten tot een gezond dieet en meer sporten gaat natuurlijk niet.

""
Artikel
16-08-2022
3 minuten leestijd

Ziek door stress

Veel stress en vaak ziek? Dat kan zomaar door de baas komen, zo blijkt uit onderzoek van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) onder 12.000 mensen.

""
Artikel
16-08-2022
6 minuten leestijd

Het belang van een momentje rust

De boog kan niet altijd gespannen staan. Dat weten we allemaal. En toch geven we onszelf steeds minder ruimte om te ontspannen.

""
Artikel
16-08-2022
2 minuten leestijd

Bewust bezig met beter slapen

Overprikkeld naar bed betekent vermoeid weer aan het werk. Herkenbaar? Tijd om serieus aan de slag te gaan met goede nachtrust.

""
Artikel
16-08-2022
6 minuten leestijd

Inspannen en ontspannen

Hoe zorg je als werkgever dat je medewerkers naast en tijdens hun werk voldoende ontspanningsmomenten inlassen?

""
Artikel
16-08-2022
4 minuten leestijd

Laptop dicht en ontspannen

Nemen jouw medewerkers genoeg pauze? 4 tips voor een ontspannen werkomgeving.

""
Artikel
11-05-2022
4 minuten leestijd

Nederland mentaal veerkrachtiger

Mentale veerkracht krijgt pas kracht op groepsniveau. Zilveren Kruis, Randstad, Shell, WENB, SAP en Rabobank hebben een gezamenlijke ambitie die zij delen tijdens een inspirerende eerste meetup.

""
Artikel
16-08-2022
3 minuten leestijd

Waarom onbereikbaar zijn tijdens je vakantie een goed idee is

Sinds de smartphone bestaat, zijn we altijd en overal bereikbaar, ook als we op vakantie zijn.

tafeltennis op kantoor
Artikel
17-05-2022
3 minuten leestijd

Waarom je pas ideeën krijgt als je uit je bureaustoel komt

Soms stap je op de fiets naar huis en krijg je ineens dat briljante idee, waar je eerder op je werk niet op kon komen.

""
Artikel
11-05-2022
5 minuten leestijd

KLM re-integreert haar personeel in de zorg

KLM ging een bijzondere samenwerking aan met zorgorganisatie Evean. En dat blijkt een succes voor alle partijen.

""
Artikel
10-08-2022
2 minuten leestijd

6 tips voor betrokken medewerkers

Organisaties investeren op allerlei manieren in het versterken van medewerkers. Toch blijken deze activiteiten vaak een lage opkomst te hebben.

""
Artikel
15-08-2022
3 minuten leestijd

6 tips voor wandelend vergaderen

We zitten te lang en te veel. Een vergadering kan het ideale moment zijn om juist even te bewegen tijdens uw werk: lopend vergaderen.

""
Artikel
10-08-2022
2,5 minuten leestijd

Inclusief werkgeverschap

Een werkomgeving waar medewerkers met een beperking volledig tot hun recht komen. Met dat doel voor ogen begon Zilveren Kruis een paar jaar geleden een team van doven en slechthorenden.

""
Artikel
15-08-2022
3 minuten leestijd

4 tips voor meer bewegen tijdens uw werkdag

Zitten is enorm slecht voor uw gezondheid. Hoe zorgt u voor meer beweging tijdens uw werkdag? Vier tips.

""
Artikel
17-05-2022
3,5 minuten leestijd

Werkgeluk tussen kantoortuin en thuiskantoor

Kluizenaars zijn zeldzaam. Dat is niet voor niks. De mens is van nature een sociaal wezen met een diepe behoefte aan contact. Thuiswerken ondermijnt die behoefte.

vrouw op kantoor met mondkapje
Artikel
17-05-2022
4 minuten leestijd

Terug naar kantoor maar niet helemaal

2020 gaat de boeken in als het jaar van de pandemie. Het jaar waarin alles anders werd en we kennismaakten met ‘het nieuwe normaal’.

man thuis achter laptop
Artikel
17-05-2022
4 minuten leestijd

Thuiswerken en het belang van echt contact

Thuiswerken is de nieuwe norm. We mijden de file, loggen in met de kat op schoot en spreken onze collega’s in online meetings.

vrouw ligt op de bank
Artikel
17-05-2022
3,5 minuten leestijd

Kijk mij eens even een goede collega zijn!

Nu veel Nederlanders thuiswerken, zien we elkaar minder. Maar we merken wel de behoefte om collega’s vaker te laten weten wát we doen. Waar komt die verantwoordingsbehoefte vandaan en is dat wel onderdeel van een gezonde werkcultuur?

vrouw met hond achter laptop
Artikel
17-05-2022
4,5 minuten leestijd

Onzichtbaar achter je computer

Het aantal mensen dat we per week zien, is door bekende omstandigheden drastisch gedaald. Dit maakt dat veel mensen zich eenzaam voelen.

Collega's staan bij elkaar
Artikel
11-05-2022
3,5 minuten leestijd

Mijn collega's sluiten mij buiten

Eén op de zeven medewerkers heeft te maken met pesten op de werkvloer en het blijkt dat een medewerker die gepest wordt drie keer zo vaak verzuimt.

""
Artikel
16-08-2022
2 minuten leestijd

Mindfulness - waarom is het zo goed voor ons?

Steeds meer onderzoek wijst uit dat mindfulness een heilzaam effect kan hebben op lichaam en geest.

""
Artikel
15-08-2022
2 minuten leestijd

Zitten is het nieuwe roken

Een uur op je kont, is vijf minuten eerder dood. Dat klinkt overdreven, maar het is de harde waarheid. Hoog tijd dus om meer te bewegen.

lachende vrouw
Artikel
17-05-2022
4 minuten leestijd

Contact met collega's: het medicijn tegen vermoeidheid

Voel jij je ook zo moe? Dat is niet zo gek. De stress rondom het coronavirus leidt namelijk tot meer vermoeidheid bij medewerkers. Daarin speelt het gebrek aan sociale interactie een belangrijke rol.

vrouw op het strand
Artikel
11-05-2022
5 minuten leestijd

Vijf bedrijven over hun ervaring met ongelimiteerd vakantiedagen

Een beleid met ongelimiteerd vakantiedagen lijkt zich te ontwikkelen tot meer dan een trend. En dat is niet zo gek. De vrijheid die het met zich meebrengt werkt als een magneet op nieuwe medewerkers.