
Wachtlijstbemiddeling zorg in het ziekenhuis
Bij Zilveren Kruis begrijpen we dat wachten op medische zorg stressvol kan zijn. Wel zo fijn als je dan sneller terecht kunt. Er zijn stappen die je zelf kunt zetten om te kijken of je eerder terecht kunt. Liever persoonlijk contact? Onze Zorgcoaches zoeken samen met jou naar geschikte andere opties.
Hoe kun je sneller terecht bij een ziekenhuis?
Er zijn verschillende mogelijkheden. De volgende 3 checks helpen jou hierbij.
-
Check de uitvalplekken bij het ziekenhuis waar je naar verwezen bent
Bel het ziekenhuis waar je een afspraak hebt staan en vraag of je eerder geholpen kan worden. Soms zijn er uitvalplekken beschikbaar.
-
Check de wachttijden bij een ander ziekenhuis
Kun je niet eerder bij jouw huidige ziekenhuis terecht? Hieronder vind je een lijst met ziekenhuizen waar we vaak bemiddeling voor doen. Dit zijn voor een groot deel zelfstandige behandelcentra (ZBC's). ZBC’s richten zich op bepaalde specialismes, waardoor ze vaak kortere wachttijden kunnen bieden. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Een overzicht van al onze gecontracteerde ziekenhuizen vind je in de Zorgzoeker.
Bekijk de lijst met ziekenhuizen waar we vaak bemiddeling voor doen
-
Ander ziekenhuis gevonden? Vraag je huisarts om de verwijzing aan te passen.
En laat de verwijzing naar je nieuwe ziekenhuis opsturen. Je oude afspraak zeg je zelf af.
Waar kan de Zorgcoach je bij helpen?
Start je aanvraag voor wachtlijstbemiddeling
Sta je op een wachtlijst en wil je sneller terecht? Vul het online intakeformulier in. Binnen 3 werkdagen neemt de Zorgcoach persoonlijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. We zoeken samen naar een oplossing.
Veelgestelde vragen
Wat zijn zorgplafonds en aanmeldstops?
Wat zijn ZBC’s en kan ik daar heen voor mijn zorg?
Zelfstandige Behandel Centra (ZBC's) richten zich op bepaalde specialismes om korte wachttijden te verzekeren. Wil je een afspraak maken bij een ZBC? Dan zijn er vaak voorwaarden waar je aan moet voldoen voor een behandeling. De belangrijkste zijn:
- Leeftijd tussen 18 en 75 jaar.
- BMI tussen maximaal 30 – 35.
- Geen voorgeschiedenis van hart- of longklachten, insulineafhankelijke diabetes, slaapapneu of een pacemaker. Voor een lijst van criteria per ZBC, kun je contact opnemen met de ZBC voor een screening.
Kan de Zorgcoach een (spoed)verwijzing uitschrijven?
Ik heb een verwijzing maar sta nog niet op een wachtlijst. Hoe vind ik het juiste ziekenhuis waar ik het snelst terecht kan?
Ga naar de Zorgzoeker en check op basis van de verwijzing van je huisarts naar welk specialisme je kunt zoeken. Vind je het fijn om te sparren over de beschikbare opties? Neem dan contact op met de Zorgcoach via het telefoonnummer hierboven.