Onze zorgverzekeringen Aon Asia

Jouw Aon Asia collectieve zorgverzekering goed geregeld? Dat kan! Onze zorgverzekeringen bieden je een ruime keuze met veel vergoedingen.

Bereken direct je premie
Gezondheid is het belangrijkste wat er is. En gezondheid is een totaalplaatje. Het bestaat uit lichaam en geest, maar ook relaties en omgeving hebben invloed. Een gezonde leefstijl is dus erg belangrijk. Als je zorg nodig hebt, dan wil je snel bij de juiste zorgverlener terecht kunnen. Dat kan bij Zilveren Kruis.

Je kunt op ons rekenen

Wij hebben 3 basisverzekeringen

In Nederland is de basisverzekering verplicht. De overheid bepaalt welke zorg in het basispakket zit. Toch zitten er verschillen in de basisverzekeringen van Zilveren Kruis. Dit heeft te maken met de mogelijkheid om te kiezen uit zorgverleners. En met de manier waarop service wordt verleend.

Basis Budget


Je krijgt 100% vergoed bij een beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract

Je krijgt 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief bij zorgverleners zonder contract

€ 131,95
p/m in 2023
Kies Basis Budget
Meest gekozen

Basis Zeker


Je krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract

Je krijgt 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief bij ziekenhuizen en zorgverleners zonder contract

€ 138,95
p/m in 2023
Kies Basis Zeker

Basis Exclusief


Je krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract

Je krijgt 100% vergoed van het marktconform of wettelijk tarief bij zorgverleners zonder contract

€ 152,75
p/m in 2023
Kies Basis Exclusief

Onze aanvullende verzekeringen

Een goede aanvulling op de basisverzekering. Voor als je bijvoorbeeld extra zorg nodig hebt, zoals fysiotherapie. Of als je goed verzekerd wil zijn voor zorgkosten in het buitenland.

Aon Asia Basis


€ 13
p/m in 2023
Kies Basis

Aon Asia Aanvullend


€ 25,12
p/m in 2023
Kies Aanvullend

Aon Asia Uitgebreid


€ 33,92
p/m in 2023
Kies Uitgebreid

Onze tandartsverzekeringen

2 controles per jaar, een gebitsreiniging of een wortelkanaalbehandeling? Niet fijn, wél belangrijk. Zilveren Kruis biedt tandartsverzekeringen, die deze kosten (deels) vergoeden.

Aon Asia Dental Care 250


Maximaal € 250 vergoeding per kalenderjaar

€ 15,08
p/m in 2023
Kies DC250

Aon Asia Dental Care 500


Maximaal € 500 vergoeding per kalenderjaar

€ 23,56
p/m in 2023
Kies DC500

Aon Asia Dental Care 1000


Maximaal € 1.000 vergoeding per kalenderjaar

€ 32,93
p/m in 2023
Kies DC1000

Aon Asia Dental Care 1500


Maximaal € 1.500 vergoeding per kalenderjaar

€ 47,12
p/m in 2023
Kies DC1500

Ken je onze apps al?

Zilveren Kruis-app

Heb je een zorgverzekering bij Zilveren Kruis of ZieZo? Met de Zilveren Kruis-app heb je toegang tot alles rondom jouw zorgverzekering. Altijd en overal. Zo vind je snel waar je naar op zoek bent. Iets voor jou?

Zilveren Kruis Wijzer

Heb je vragen over jouw gezondheid? Bijvoorbeeld over huidklachten, buikklachten, corona of een medicijn dat je hebt gekregen? Met de app Zilveren Kruis Wijzer krijg je antwoord van (medisch) experts, waar je ook bent.

Actify-app

De Actify-app helpt je in kleine stappen naar een gezondere leefstijl. De app coacht je met praktische tips, lekkere recepten, een stappenteller, inspiratie en meditaties. Jij kiest wat bij je past.

6 voordelen van Zilveren Kruis

1. Zorgverzekeraar van 3,8 miljoen Nederlanders

Als 1 van de grootste zorgverzekeraars kunnen we zorg scherp inkopen. En dat is weer voordelig voor uw portemonnee.

2. Beoordeeld met een 7,8 op Independer

En daar zijn we supertrots op! Klanten waarderen vooral dat we snel de telefoon opnemen. Ook waarderen ze onze Zorgcoach.

3. Veel vergoedingen, veel keus

Van fysiotherapie tot alternatieve geneeswijzen, de kans is groot dat wij de zorg vergoeden die je nodig heeft. Met 3 basisverzekeringen, 5 aanvullende verzekeringen en 5 tandartsverzekeringen heeft Zilveren Kruis altijd een pakket dat bij je past.

4. Veel extra’s bij uw zorgverzekering

De Zilveren Kruis-app om zorgzaken te regelen en de Actify-app om gezonder te leven: Het hoort allemaal bij onze zorgverzekering.

5. Uw declaratie binnen 3 dagen betaald

Meestal betalen wij de zorgverlener direct. Krijg je toch zelf de rekening? Dan betalen wij het bedrag binnen 3 werkdagen aan je terug.

6. Top 3 duurzame zorgverzekeraar

Als onderdeel van Achmea nemen we duurzaamheid serieus. We beleggen bijvoorbeeld niet in bedrijven die veel CO2 uitstoten.

Vraag en antwoord

Ja, je kan zelf jouw ziekenhuis en arts uitkiezen. Maar let op: niet alle behandelingen worden 100% vergoed in ieder ziekenhuis.

Het aantal ziekenhuizen en artsen waar je terechtkunt, hangt af van jouw verzekering.

  • Met Basis Budget kunt u terecht bij een select aantal gecontracteerde ziekenhuizen en een ruim aantal gecontracteerde overige zorgverleners.
  • Met Basis Zeker kunt u terecht bij een ruim aantal gecontracteerde ziekenhuizen en een ruim aantal gecontracteerde overige zorgverleners.
  • Met Basis Exclusief kunt u terecht bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en alle overige gecontracteerde zorgverleners.

Via onze zorgzoeker kan je precies zien bij welke ziekenhuizen en artsen je terechtkunt.

Een zorgverzekering die je via je werk afsluit. Samen met jouw werkgever werkt Zilveren Kruis mee aan jouw gezondheid. Zo ben je verzekerd van goede zorg. Met een zorgverzekering die past bij jou en je gezinssituatie. Met extra vergoedingen die speciaal zijn afgestemd op je werk. En waarmee je kunt werken aan je gezondheid. Bovendien krijg je korting op je aanvullende verzekering.

De hoogte van jouw premie hangt af van een aantal zaken:

Het type verzekering
Het ene verzekeringspakket kost meer dan het andere. Basis Budget is met het selecte aantal gecontracteerde ziekenhuizen waar je terechtkunt goedkoper dan Basis Zeker, waarmee je bij alle gecontracteerde ziekenhuizen terechtkunt. Naast de basisverzekering kan je ook nog kiezen voor een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering. Hiervan zijn 5 varianten met 5 verschillende premies.

Hoogte van jouw vrijwillig eigen risico
Daarnaast is het mogelijk om jouw eigen risico te verhogen. Hierbij geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting op jouw premie.

Verzekerd via je werk
Je kunt je ook verzekeren via je werk. Dit heet een collectieve verzekering. Samen met jouw werkgever werkt Zilveren Kruis mee aan jouw gezondheid. Zo ben je verzekerd van goede zorg. Met een zorgverzekering die past bij jou en je gezinssituatie. Met extra vergoedingen die speciaal zijn afgestemd op je werk. Bovendien krijg je korting op een aanvullende- of tandartsverzekering. Hoe hoog jouw korting is, hangt af van je collectiviteit.

Bereken je premie

We doen ons best om je zo snel mogelijk te antwoorden. Welke afspraken we hebben over het beantwoorden van jouw vraag, klacht of opmerking kan je nalezen op onze pagina over reactietermijnen.