Meer ontspannen

""
Podcast
20-02-2024
18 minuten luisteren

Minder stress door zwemmen in natuurwater

Schrijver en ademhalingscoach Koen de Jong gaat diep in op hoe goed ademhalen, en met name in extreme kou, zorgt voor totale ontspanning.

Kind met duikbril in bad
Artikel
20-02-2024
4 minuten lezen

5 tips om jezelf op te laden

We moeten nog even wachten voordat we weer écht op vakantie kunnen. Tot die tijd zoeken we naar andere manieren om te ontspannen en frisse energie op te doen. Deze eenvoudige stappen zorgen voor een fijn vakantiegevoel, maar dan gewoon thuis!

""
Podcast
20-02-2024
18 minuten luisteren

Hoe gaat Anne om met stress?

Hoe ga je gezonder leven in kleine stapjes? In onze podcastserie gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van ontspannen.

""
Artikel
01-06-2023
3 minuten lezen

Dit wil je weten over spanningshoofdpijn

Heb je last van spanningshoofdpijn? Gelukkig vaak onschuldig. Maar dat neemt niet weg dat je er totaal niet op zit te wachten. Probeer deze tips eens.

Vrouw kijkt serieus en houdt hand voor haar mond
Artikel
03-05-2023
4 minuten lezen

Wat ik deed toen ik burn out klachten kreeg

Leonie zat op de rand van een burn out. Ze sliep plotseling hele nachten niet en haar hoofd maakte overuren. Vervolgens deed ze dit.

""
Artikel
17-04-2023
4 minuten lezen

Waarom dankbaarheid je gelukkig maakt

Dankbaarheid helpt je positief te zijn. Het is een goede manier om je te blijven verbazen over de mooie en fijne dingen in het leven. En dat verbetert je humeur én je gezondheid.

Stofzuigen in de woonkamer
Artikel
17-04-2023
3 minuten lezen

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd

Als je de boel thuis op orde hebt, dan kun je ook geestelijk ontspannen. Is dat nou waar? Of vertellen we dat elkaar omdat het logisch lijkt. Schrijfster en amateurverzamelaar Brenda (34) nam deze wijsheid onder de loep.

Vrouw met bril glimlacht
Artikel
17-04-2023
3 minuten lezen

Aïsha plant tijd voor zichzelf in haar agenda

Aïsha werkt als kleuterjuf, is getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Als ze niet oplet heeft ze geen moment om zelf even op adem te komen. Daarom neemt ze bewust ook tijd voor zichzelf.

""
Artikel
22-03-2023
3 minuten lezen

Dit kun je leren van manifesteren

Manifesteren is simpel gezegd met je gedachten dingen voor elkaar krijgen. Door te bedenken wat je wil én daar vervolgens mee aan de slag te gaan.

""
Artikel
02-03-2023
3 minuten lezen

7 snelle tips om direct van je baaldag af te komen

We hebben allemaal wel eens een baaldag. Met deze tips werk je die dip de deur uit en krijg je weer energie.

Man met gitaar en hond
Artikel
27-02-2023
3 minuten lezen

Een beetje meer JOMO is goed voor iedereen

Als je op Instagram rondstruint, kun je spontaan het idee krijgen dat je leven niet wervelend genoeg is. Vooral jonge mensen hebben last van FOMO (Fear Of Missing Out); ze willen niks missen. Maar overal bij willen zijn kan ook stress opleveren. Daarom een pleidooi voor een beetje meer JOMO (Joy Of Missing Out).

Man staart uit raam naar buiten
Artikel
13-02-2023
3 minuten lezen

Overspannen symptomen? Zo herken je het

Iedereen kan het gevoel krijgen dat het allemaal teveel wordt. Wie niet oplet heeft een risico op oververmoeidheid (of burn-out). Trek op tijd aan de bel.

""
Artikel
06-02-2023
2 minuten lezen

Stop met multitasken! DIT werkt veel beter

Als je verschillende dingen op hetzelfde moment doet dan ben je nuttig bezig. Zo zagen we het jarenlang. Maar wat blijkt: multitaskers werken langzamer en slordiger. Veel doen en toch ontspannen blijven? Dat pak je zo aan!

Man geeft flesje melk aan baby
Artikel
02-02-2023
3 minuten lezen

Hoe overleef je de babyfase als kersverse ouders?

Met een pasgeboren baby is het makkelijk om jezelf uit het oog te verliezen. Maar niet getreurd! Met deze tips blijf je als jonge ouders fit, gezond en gelukkig.

""
Video
02-02-2023
2 minuten kijken

3 oefeningen voor je ademhaling die je nu gelijk kunt doen

Tessa leert je 3 ademhalingsoefeningen die je helpen ontspannen als je iets te gespannen bent. Je hoeft er geen kwartier voor uit te trekken, kan al in 30 seconden.

""
Artikel
19-01-2023
4 minuten lezen

Dit is de anti-winterdip-methode (vertel het door!)

Ben je in de winter vaker boos, moe of gewoon minder blij? Dan kan het dat je last hebt van een winterdip. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om de negatieve gevoelens van je af te schudden, en je weer vol energie te voelen.

Man en vouw zoenen op de bank
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Yair mediteert elke dag 10 minuten

Yair (48) was moe, had moeite om zich te concentreren en kon en wilde iets doen om beter te kunnen ontspannen. Een vriend raadde hem aan te gaan mediteren. Elke dag tien minuten, meteen bij het opstaan. “Het werkt een stuk beter dan koffie. Ik leef veel meer in het nu.”

""
Artikel
19-01-2023
2 minuten lezen

Waarom ontspannen iets heel anders is dan netflixen

We dénken dat we ontspannen door een avondje te netflixen of door af te spreken met vrienden, maar dat is helaas niet zo. Tijdens deze acties vliegen de prikkels je om de oren. Wat is ontspannen dan wel? En belangrijker: hoe doe je het?

Vrouw ontspant in stoel
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Onderzoek naar mediteren

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren de hersenstructuur verandert. Zelfs 5 minuten per dag. Lees het verbluffende effect.

""
Artikel
19-01-2023
2 minuten lezen

Door te ontspannen haal je meer uit je dag

Lekker druk zijn is prima, maar hoe maak je tijd voor ontspanning in de drukte van het dagelijks leven? En dan bedoelen we niet op de bank hangen met je telefoon in de hand (ook fijn), maar even echt ontspannen.

""
Artikel
19-01-2023
2 minuten lezen

Sta jij 24 uur per dag aan? Zo hervind je de balans tussen inspanning en ontspanning

We richten ons bij het indelen van onze tijd vaak vooral op inspanning. Terwijl genoeg ontspannen net zo belangrijk is. Maar wat als je zo druk bent met alles wat ‘moet’, dat er amper ruimte overblijft voor andere dingen?

""
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Doe jij ook mee met de Niksen-challenge?

Je zou denken dat we in deze coronatijd flink zijn gaan niksen, maar dat is niet waar. We vallen van de ene zoommeeting in de andere, kunnen geen moment zonder onze socials, geven regelmatig thuisonderwijs aan de kinderen en ga zo maar door.... Eigenlijk komen we bijna nooit tot rust. Daarom presenteren wij de Niksen-challenge!

Vrouw schrijft in bullet journal
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Kaya-Quintana ontdekte bullet journaling

Met een eigen bedrijf, heeft Kaya-Quintana het altijd druk. Toen ze merkte dat ze het overzicht kwijtraakte, begon ze met een bullet journal.

Man doet powernap in tandarts stoel
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Tandarts Gijs doet elke middag een powernap

Gijs heeft een goedlopende tandartspraktijk. Maar hoe druk het er ook is, hij maakt altijd tijd voor zijn dagelijkse middagdutje.

""
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

5 ultieme ontspanvakanties

Vakantie is het perfecte moment om je even terug te trekken uit de drukte en tot jezelf te komen. Of het nou gaat om een langere vakantie, of een mini-break van een weekend: op deze plekken kom je volledig tot rust.

Kind speelt in kartonnen doos
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

5 gouden tips voor een ontspannen verhuizing

Een nieuw huis is (meestal) leuk, maar verhuizen kan spanning veroorzaken. Gelukkig kun je met onze verhuistips de rust bewaren tijdens je verhuizing.

""
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Hoe kun je je zelfbeeld positief veranderen? 3 tips

Voldoet ons leven niet aan dat perfecte plaatje, dan geven we op, of voelen ons schuldig. Zonde! Met deze tips beïnvloed je je zelfbeeld positief.

""
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Grote schoonmaak! 6 tips voor een frisse start

Een grote schoonmaak helpt je opgeruimd aan het jaar te beginnen. Twijfel je waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg.

Vrouw leunt tegen boom en haalt diep adem
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Marijke leerde beter ademhalen

Marijke ontdekte dat goed ademen een wereld van verschil maakt. Sinds ze een ademhalingstraining volgde, zit ze een stuk beter in haar vel.

""
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Tips voor meer ruimte in je hoofd

Een té vol hoofd kan leiden tot stress, wat uiteindelijk zelfs zorgt dat je brein minder goed werkt. Je bent sneller afgeleid, vergeet meer en bent minder gelukkig. 6 tips voor meer rust in je hoofd.

Man ligt tevreden op bed met oordopjes in
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Vast in negatieve gedachten? Zo kom je eruit!

Ongemerkt kun je vastzitten in een cirkel vol negatieve gedachten. Positiviteit kun je trainen door jezelf dankbaarheid als levenshouding aan te leren.

""
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Daar is ie dan: de winterdip

Het is weer sneller donker en de dagen zijn kort. Heel wat mensen hebben in deze tijd last van een winterdip. Zo werk je je winterdip de deur uit.

""
Artikel
16-09-2022
2 minuten lezen

Doe elke ochtend hetzelfde en je stress zal verdwijnen!

Het gejaagde gevoel van een drukke ochtend schud je moeilijk van je af. Een vast ochtendritueel kan helpen om je dag rustig en ontspannen te beginnen. Door elke ochtend dezelfde dingen te doen, breng je rust en structuur aan.

Video
01-09-2022
9 minuten kijken

Aflevering 1 | Totaalplaatje van Jay

Jay is zzp'er en vader van 5 kinderen. Check in de video met welke simpele tips Jay vaker tijd voor zichzelf kan nemen. En tussendoor vaker kan ontspannen.

""
Video
25-08-2022
2 minuten kijken

3 oefeningen die je helpen te ontspannen

In deze video vertelt coach Tessa hoe je tussendoor even kan ontspannen zodat je daarna weer fris verder kunt. Check de video.

""
Artikel
16-08-2022
2 minuten lezen

Geen idee waar je uitknop zit? Zo vind je hem!

Soms gaat het zo: je voelt dat je te hard gaat en besluit gas terug te nemen. Je schroeft je werk terug, gaat niet meer elke avond de deur uit. En toch…je hoofd draait nog steeds overuren. Waar zit toch die uitknop?

""
Artikel
16-08-2022
2 minuten lezen

Vakantie voorbij? Blijf stressvrij!

Na zo’n ontspannen break, wil je dat vakantiegevoel natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Ook als je weer aan het werk moet. Hét geheim? Rustig opstarten.