""

Fijne omgeving

Is jouw eettafel bezaaid met rommeltjes? Of kan jouw huis wat opgefleurd worden met planten? Meld je aan voor de e-mail serie Fijne omgeving. Ontvang iedere week handige tips en inspiratie en voel de rust in je lichaam en hoofd terugkeren.

Zoek je ideeën voor een fijne omgeving? We helpen je er graag bij! Maak kennis met Actify, jouw vitaliteitscoach. Of lees op deze pagina inspirerende artikelen met bruikbare tips die je helpen voor het creëren van een fijne omgeving.

Inspiratie en tips voor een fijne omgeving

""
Artikel
7 minuten leestijd

Goede voornemens? Hoe houd je ze echt vol?

Hoe help je je medewerkers bij het waarmaken van hun voornemens?

""
Podcast
21 minuten luisteren

Het effect van thuiswerken

Lekker doorbikkelen zonder gestoord te worden? Wat is wetenschappelijk gezien nou beter voor je?

""
Podcast
18 minuten luisteren

Roddelen op de werkvloer

Bijna iedereen roddelt (on)bewust wel eens. Maar wanneer ga je te ver?

Relaxt buiten zijn

Herken je dat relaxte gevoel na een wandeling in de buitenlucht? Het is wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijke omgeving stress kan verminderen. In deze serie ontdek je op een ontspannen manier hoe fijn het is om buiten te zijn.

Download de app en start direct deze serie.

Download in de App Store Download in de Play Store

Hoe belangrijk is je omgeving?

In een wereld voor prikkels en stress is een fijne (werk)omgeving belangrijk. Want een harmonieuze omgeving kan stress verminderen, je productiviteit verhogen en je geluksgevoel verbeteren.

Tips voor een fijne omgeving

Een opgeruimde (werk)ruimte zorgt voor een opgeruimde geest. Kies voor minder spullen en meer ruimte. Dit helpt om rust en helderheid in je hoofd te creëren.

Planten zijn niet alleen mooi, ze zuiveren ook de lucht en verbeteren je stemming. En een verse bos bloemen fleurt je huis op. Natuurlijke materialen zoals hout en steen brengen ook een stukje natuur in huis. Dit zorgt voor een gevoel van rust en verbinding met de natuur. Ook heeft licht een grote impact op hoe we ons voelen. Zorg voor veel natuurlijk licht en kies voor warme, zachte kunstverlichting voor de avonden. Kleur is ook belangrijk. Zachte, kalmerende kleuren zoals blauw, groen en beige kunnen helpen om een ontspannen sfeer te creëren. Met deze tips voel je de rust in je lichaam en hoofd terugkeren.

Daar gaat het om. Ietsje meer bewegen, iets minder bewerkt eten, investeren in je relatie, vaker de natuur opzoeken. Het telt allemaal mee in het totaalplaatje van onze gezondheid.

Zelf aan de slag met een fijne omgeving

""

Ontdek jouw totaalplaatje

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in je werk, maar ook waar je woont. Het telt allemaal mee als het om je gezondheid gaat.
icoon brein

Download de Actify-App

Wil je graag beter slapen, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.
icoon boek

Bekijk ook de andere thema's

Gezondheid is meer dan bewegen, het is een totaalplaatje. Er speelt veel meer mee. Lees alle thema's van het totaalplaatje door.

Snel je weg vinden