Gezondere voeding

""
Artikel
02-05-2023
3 minuten lezen

Clear.bio Gezondheidscheck

Jan heeft al van kinds af aan overgewicht: ‘Toen ik via Zilveren Kruis ontdekte dat de Clear.bio Gezondheidscheck vergoed wordt, heb ik me meteen aangemeld.'

""
Artikel
02-11-2022
3 minuten lezen

Hét geheim van een gezond voedingspatroon

Wil je wel gezonder, maar lukt het vaak niet? Houd dan deze tips bij de hand. Je hebt maar een paar handvatten nodig die je helpen om gezond eten makkelijk te maken. Voor je het weet, ben je eraan gewend en gaat het vanzelf.

Vrouw jongleert met fruit
Artikel
22-09-2022
3 minuten lezen

Mascha stopte met lijnen: “Ik eet meer dan vroeger”

Haar leven lang ging Mascha de strijd aan met de kilo’s. Zonder succes. Toen zette ze de knop om: “Van mezelf niets meer moeten en alles mogen, dat was voor mij een eye-opener.”

""
Podcast
11-05-2022
17 minuten luisteren

Jan ging anders eten en verloor 25 kilo

Arjen Banach praat met de 58-jarige journalist Jan Heemskerk, die het boek Als Jan ’t kan schreef over hoe hij zijn leefstijl compleet omgooide.

""
Artikel
11-05-2022
3 minuten lezen

Echte verandering begint klein

Ken je dat? Dat je denkt: ik ga het helemaal anders doen. Ik ga meer sporten en gezonder eten. Maar na twee weken (of dagen) laat je je plan alweer varen. Zo lukt het wél om je gedrag blijvend te veranderen.

Video
23-02-2022
9 minuten kijken

Aflevering 2 | Totaalplaatje van Lise

Lise is zwanger en heeft niet vaak inspiratie om gezond te eten. Bekijk met welke simpele tips Lise gemakkelijke en gezonde maaltijden op tafel zet.

""
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Sanne zet nooit AGV op tafel. Zo pakt zij dit aan

Misschien wil je het wel, minder vlees eten, maar in de dagelijkse routine grijp je er in de supermarkt toch weer vanzelf naar. Zó lukt het misschien wel.

""
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

3 eenvoudige manieren om meer groente te eten

Vind je het soms lastig om aan die hoeveelheid te komen? Met deze handige tips zet je eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel.

Moeder en dochter breken samen een ei
Artikel
23-02-2023
4 minuten lezen

11 Redenen waarom afvallen niet lukt

Afvallen is heel moeilijk: er is geen bal aan en toch moet je het héél lang volhouden. Maar hoe doen al die killerbody’s op social media dat dan?

Kind met een feestmuts op
Artikel
17-04-2023
3 minuten lezen

Gezonde traktatie op een kinderfeestje

Vind jij kinderverjaardagen met onnodig veel cadeaus ook een beetje onzin? Of wil je, in plaats van het zakje snoep, een gezonde kindertraktatie meegeven naar school? Wij helpen je op weg.

""
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Dokter Tamara: “Zit je goed in je vel? Dan wordt gezond eten makkelijker”

“Als je gezonder wil eten, neem dan eerst je leven onder de loep. Spring je elke ochtend enthousiast je bed uit of sleep je jezelf de dag door?” Huisarts Tamara de Weijer bekijkt eten binnen het totaalplaatje van ons leven. En dat is goed om over na te denken.

Man in de keuken aan het koken
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Gezond en vitaal 100 jaar worden?

Gezond en vitaal de 100 jaar halen. Wereldwijd zijn er maar 5 plekken waar grote groepen mensen dit halen. Wat is hun geheim?

""
Artikel
27-02-2023
3 minuten lezen

Gezond eten start niet alleen op maandag

Beginnen met gezond eten kan op elke dag van de week. Op ieder uur van de dag.

Schaal met taartdeeg
Artikel
16-08-2022
2 minuten lezen

Gezonder eten: makkelijker dan je denkt

Gezonder eten of afvallen: we zien het altijd als een heel grote stap. Maar een verandering kan ook in kleine stapjes gaan. Je hoeft echt niet meteen te stoppen met alle koolhydraten of te leven op 1200 calorieën per dag.

Vrouw lacht uitbundig
Artikel
20-02-2024
3 minuten lezen

Gezond eten, wat past bij jou?

Voedingsblogs, magazines en boeken staan vol met allerlei verschillende adviezen over eten. Welke moet je kiezen? Onthoud vooral: ga op zoek naar een gezond voedingspatroon dat bij jou past. Dat je collega vegan eet, betekent niet dat jij dezelfde weg in hoeft te slaan.

Stel snijdt fruit in de keuken
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Sylvia gooide haar eetpatroon om. “De helft van wat ik at bestond uit brood.”

Sinds het thuiswerken kwam Sylvia ineens kilo’s aan. Dus besloot ze haar eetpatroon grondig onder loep te nemen. “Ik kwam erachter dat ik helemaal niet gevarieerd at. 60% van mijn dagelijkse voeding bestond uit tarwe.”

Pan op groot vuur
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Waar rook is... is BBQ!

Een gemiddelde BBQ valt niet bepaald onder het hoofdstuk ‘gezonde maaltijd’. Toch is het mogelijk. Zo maak je de BBQ een stuk gezonder.

Vrouw snijdt groenten
Artikel
27-02-2023
4 minuten lezen

De andersom-opschepmethode

Elke dag 350 gram groente eten, hoe dan?! Het was Barbara in ieder geval al jaren achtereen niet gelukt. Maar toen ging ze de andersom-opschepmethode toepassen.

Vrouw in keuken schept gerecht uit pan
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Koolhydraatarm dieet is niet voor iedereen een goed idee

Het koolhydraatarme dieet lijkt iedereen zo makkelijk af te gaan. Toch maar eens proberen dan? Nee, zegt de wetenschap, want sprookjes bestaan niet.

Vrienden lachen en drinken samen
Artikel
19-01-2023
3 minuten lezen

Wat we kunnen leren van de Blue Zones

In de Blue Zones (gebieden waar de bevolking heel erg oud wordt) leven de mensen vanuit de basis en niet vanuit wat de wereld ze heeft opgelegd. En dat werkt dus! Hoe leeft iemand in een Blue Zone? En is het mogelijk om hier in Nederland iets van de Blue Zone-levensstijl over te nemen?

Man eet hamburger
Artikel
02-02-2023

Weg met alle eetregels en verboden! Eet met liefde

Als je gezond wil eten, moet je stoppen met koolhydraten en suiker, minder vlees, wel peulvruchten en noten. En ga zo maar door. Dit soort lijstjes met adviezen en verboden vliegen ons tegenwoordig om de oren. Wat we in onze mond stoppen, leidt daardoor tot een schuldgevoel. Het is tijd om de liefde weer terug te brengen in je voedingspatroon.

Man smeert beleg op brood
Artikel
16-08-2022
3 minuten lezen

Zo kom je de dag gezond door

Denise kon traktaties vaak niet weerstaan. Maar nu ze weet waarom suiker zo verslavend is, heeft ze de smaak te pakken en komt ze de dag gezond door.