Ontdek de Zilveren Kruis-app

De Zilveren Kruis-app is flink vernieuwd.  Zo kunt u niet alleen snel en veilig uw nota's declareren via uw smartphone of tablet. Maar ook snel nagaan hoe u verzekerd bent. En wie er met u is meeverzekerd. Daarnaast heeft u altijd inzicht in uw betalingen en betaalt u openstaande nota's eenvoudig met iDeal. Ook als u een ZieZo verzekering heeft kunt u de Zilveren Kruis-app gebruiken.

Wat u kunt doen in de app

  • Declareer zorgkostennota's van u en uw gezinsleden
  • Betaal openstaande nota's via iDeal

Dit ziet u ook in de app

  • Overzicht van uw zorgkosten
  • Openstaande rekeningen
  • Uw betalingen van de afgelopen 3 maanden
  • Berichten en declaraties van de afgelopen 3 maanden

Download de Zilveren Kruis-app snel

De Zilveren Kruis-app is beschikbaar voor iPhone en Android-telefoons. En het kost u niets. De app is te gebruiken op iPhones vanaf iOS 10 en op Android-telefoons vanaf Android 5.0. De app is ook te gebruiken voor tablets. Wilt u de Zilveren Kruis-app downloaden op een iPad? Ga naar de app store en druk op Filters. Hier kiest u voor iPhone-apps en zoekt u naar de Zilveren Kruis-app.

U logt de 1e keer in met DigiD

Start u de app voor het eerst op? Dan wordt uw apparaat gekoppeld aan uw verzekering. Dit gebeurt met DigiD + sms-controle of met de DigiD app. Zo zijn uw persoonlijke gegevens goed beschermd.

Kies een eigen toegangscode van 5 cijfers

Met deze toegangscode kunt u de volgende keren inloggen. Logt u liever in met een vingerafdrukscan of FaceID (alleen bij iOS)? Stel dit dan in bij de instellingen van de app. Bent u de inlogcode vergeten? Dan kunt u zelf een nieuwe toegangscode instellen. Druk bij het inlogscherm op ‘toegangscode vergeten’. U logt in met DigiD + sms. Hierna maakt u een nieuwe toegangscode aan.

Heeft u problemen met de app?

Controleer eerst of er een update voor de app beschikbaar is. Helpt dit niet? Doorloop dan het stappenplan 'Hulp bij technische problemen'. Soms ziet u hier al een oplossing. Zo niet, dan kunt u het probleem aan ons doorgeven, zodat wij de storing kunnen oplossen.