Ilana zwemt ’s winters buiten. Zo krijgt stress minder vat op haar

Hoe ga je gezonder leven in kleine stapjes? In onze podcast gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van ontspanning.

Arjen Banach gaat in gesprek Ilana Tetenburg die deze winter weken achter elkaar met een groep vrienden buiten zwom in het ijskoude water. Ze deed het aanvankelijk voor de uitdaging, maar merkte dat ze er flink van ontspande. Schrijver en ademhalingscoach Koen de Jong gaat diep in op hoe goed ademhalen, en met name in extreme kou, zorgt voor totale ontspanning.

Let op! Deze podcast is ter inspiratie. Koudwaterzwemmen is niet voor iedereen geschikt. Houd altijd rekening met je persoonlijke situatie en gezondheid. Bij twijfel: overleg met de huisarts.

Ook interessant

Man staart uit raam naar buiten
Artikel
3 minuten lezen

Overprikkeld! Zo herken je dat

Iedereen kan het gevoel krijgen dat het allemaal teveel wordt. En wie dan niet oplet heeft een risico op oververmoeidheid (of burn-out). Op tijd maatregelen nemen is belangrijk.
Vader werkt met kind op schoot
Artikel
2 minuten lezen

Sta jij 24 uur per dag aan?

We richten ons bij het indelen van onze tijd vaak vooral op inspanning. Terwijl genoeg ontspannen net zo belangrijk is. Maar wat als je zo druk bent met alles wat ‘moet’, dat er amper ruimte overblijft voor andere dingen?
Baby ligt op borst van moeder

De voordelen van om 5 uur opstaan

Vroeg opstaan lukt veel mensen niet. En waarom zou je? De wetenschap vertelt ons waarom.