Zorg in natura

Er is zorg die de zorgaanbieder voor u regelt. Dit heet zorg in natura. U kunt kiezen of u de zorg thuis of in een instelling krijgt, of een combinatie daarvan. 
Meer over zorg in natura

Zo regelt u een machtiging

TIP!

Maakt u gebruik van zorg in natura? En wilt u iemand anders toestemming geven om voor u contact op te nemen over uw zorg in natura? Dit kan met het online machtigingsformulier.

Machtigingsformulier contactpersoon zin

Over verblijf

Met een indicatie voor zorg met verblijf krijgt u in een zorginstelling alle begeleiding en zorg die u nodig heeft. Zoals verpleging en verzorging.

Over VPT

Heeft u een indicatie voor zorg met verblijf? Dan kunt u in een zorginstelling wonen. Maar u kunt er soms ook voor kiezen om de zorg die u in de instelling zou krijgen thuis te krijgen. Dit kan met de regeling Volledig Pakket Thuis (VPT). U krijgt de zorg dan van 1 zorginstelling bij u in de buurt.

Over MPT

Het Modulair Pakket Thuis (MPT) is een pakket aan zorg thuis dat u en uw zorgaanbieder(s) samen opstellen. Dit pakket bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een combinatie maken van verpleging, verzorging, begeleiding thuis en dagbesteding. Een MPT krijgt u als u niet het volledige zorgaanbod van een instelling nodig heeft of de zorg niet helemaal via een persoonsgebonden budget wilt regelen.