Persoonsgebonden budget aanvragen

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg van het CIZ ontvangen? En heeft u een voorkeur voor pgb? Wij helpen u graag met uw aanvraag.

Met pgb koopt u zelf zorg in

Dit kan bij een professionele zorgverlener. Maar u mag uw pgb ook gebruiken om iemand uit uw omgeving te betalen. U kiest zelf de zorgverleners en bent verantwoordelijk voor de administratie en betalingen.

Meer uitleg over pgb

Past pgb bij mij?

Het is belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt voor pgb. Om erachter te komen of pgb bij uw situatie past, kunt u checken of pgb bij u past. Zo doet u straks, goed voorbereid, de juiste aanvraag voor langdurige zorg.

Check of pgb bij u past

Hoe vraag ik een pgb aan?

We leggen u graag in een video uit hoe u een pgb aanvraagt bij Zilveren Kruis Zorgkantoor. Van indicatie voor pgb, tot toekenning van het budget. Liever de stappen nog even doornemen? U kunt deze ook hieronder teruglezen. 

Wat houdt pgb beheren in?

Het beheren van een pgb brengt verantwoordelijkheden en verplichtingen met zich mee. Als u dit niet ziet zitten, kunt u iemand anders vragen het pgb voor u te beheren. In sommige situaties is dit zelfs verplicht. U mag uw pgb dan niet zelf beheren.

Bereid u voor op het bewuste keuzegesprek

Heeft u een indicatie voor pgb van het CIZ ontvangen? Dan heeft u binnenkort met ons het bewuste keuzegesprek. In dit gesprek bekijken we met elkaar of pgb bij uw situatie past. En we checken of u weet wat er van u verwacht wordt.

Inloggen Mijn Zorgkantoor

Via Mijn Zorgkantoor kunt u een online pgb aanvraag doen. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt inloggen in Mijn Zorgkantoor: DigiD en eHerkenning. Let op: u kunt alleen inloggen als wij dat u gevraagd hebben.

Vraag en antwoord

Stuur uw formulieren via het contactformulier of via de post (let op: post heeft een langere verwerkingstijd, ook als de post aangetekend is).
  • Heeft u uw stukken via het contactformulier naar ons gestuurd en een ontvangstbevestiging gekregen? Dan hebben wij uw formulier(en) ontvangen.
  • Heeft u geen bevestiging ontvangen nadat u het contactformulier naar ons heeft gestuurd? Neem contact met ons op.
  • Heeft u uw formulier(en) via de post naar ons gestuurd? U krijgt geen bericht als wij uw stukken hebben ontvangen. 
Heeft u een indicatie voor langdurige zorg gekregen van het CIZ met als voorkeur pgb? Wij voeren samen met u een welkomstgesprek waarna wij u de aanvraagformulieren opsturen. Dit doen wij binnen 20 werkdagen na het afgeven van de indicatie. U stuurt ons de aanvraagformulieren op. Na ontvangst van uw aanvraagformulieren nemen wij contact met u op over het bewuste keuze gesprek.
In de brief of mail die u van ons kreeg staat hoe u de afspraak kunt verzetten.

Formulieren en brochures

Bereid u voor op het aanvragen van een pgb. Kies het juiste aanvraagformulier of lees meer over pgb in de brochures.