Persoonsgebonden budget aanvragen

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg van het CIZ ontvangen? En heeft u een voorkeur voor pgb? Wij helpen u graag met uw aanvraag.

Met pgb koopt u zelf zorg in

Dit kan bij een professionele zorgverlener. Maar u mag uw pgb ook gebruiken om iemand uit uw omgeving te betalen. U kiest zelf de zorgverleners en bent verantwoordelijk voor de administratie en betalingen.

Meer uitleg over pgb

Past pgb bij mij?

Het is belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt voor pgb. Om erachter te komen of pgb bij uw situatie past, kunt u de pgb-check doen. Zo doet u straks, goed voorbereid, de juiste aanvraag voor langdurige zorg.

Doe de pgb-check

Hoe vraag ik een pgb aan?

We leggen u graag in een video uit hoe u een pgb aanvraagt bij Zilveren Kruis Zorgkantoor. Van indicatie voor pgb, tot toekenning van het budget. 

Wat houdt pgb beheren in?

Het beheren van een pgb brengt verantwoordelijkheden en verplichtingen met zich mee. Als u dit niet ziet zitten, kunt u iemand anders vragen het pgb voor u te beheren. In sommige situaties is dit zelfs verplicht. U mag uw pgb dan niet zelf beheren.

Bereid u voor op het bewuste keuzegesprek

Heeft u een indicatie voor pgb van het CIZ ontvangen? Dan heeft u binnenkort met ons het bewuste keuzegesprek. In dit gesprek bekijken we met elkaar of pgb bij uw situatie past. En we checken of u weet wat er van u verwacht wordt.

Vraag en antwoord

Stuur uw formulieren via het contactformulier of via de post (let op: post heeft een langere verwerkingstijd, ook als de post aangetekend is).
  • Heeft u uw stukken via het contactformulier naar ons gestuurd en een ontvangstbevestiging gekregen? Dan hebben wij uw formulier(en) ontvangen.
  • Heeft u geen bevestiging ontvangen nadat u het contactformulier naar ons heeft gestuurd? Neem contact met ons op.
  • Heeft u uw formulier(en) via de post naar ons gestuurd? U krijgt geen bericht als wij uw stukken hebben ontvangen. 
Heeft u een indicatie voor langdurige zorg gekregen van het CIZ met als voorkeur pgb? Dan bellen wij u uiterlijk over 4 weken om een afspraak in te plannen voor het bewuste keuzegesprek.
Neem contact met ons op. We kijken graag met u naar een nieuwe datum.

Formulieren en brochures

Bereid u voor op het aanvragen van een pgb. Kies het juiste aanvraagformulier of lees meer over pgb in de brochures.