Wilt u zorg regelen?

Wij helpen iedereen binnen onze zorgregio's bij het regelen van langdurige zorg. U kunt hier stap voor stap uw zorg regelen.
Langdurige zorg regelen

Uw pgb in 2024

Wilt u ook in 2024 uw zorg blijven regelen met een persoonsgebonden budget (pgb)? We zetten graag alles wat u moet weten voor u op een rij. Zo weet u wat er verandert, en wat u eventueel zelf moet regelen.

Meer over uw pgb in 2024

Zoekt u een zorgaanbieder?

In de Zorgatlas vindt u alle zorgaanbieders met wie wij afspraken hebben. Zoekt u een thuiszorgaanbieder? Woont u liever in een kleine woongroep? Of zoekt u een verpleeghuis? Vind in de Zorgatlas een zorgaanbieder die bij u past.

PGB Portaal

In het PGB Portaal regelen budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners snel, makkelijk en overzichtelijk hun pgb-administratie. U werkt pas met het PGB Portaal als u daarover een brief heeft ontvangen van ons.

Wat doet een zorgkantoor?

Nederland is opgedeeld in zorgregio's. Zilveren Kruis Zorgkantoor verzorgt de langdurige zorg binnen onze regio's voor iedereen die dit nodig heeft. Dus ook als u niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis.

Formulieren en brochures

U vindt hier de formulieren en brochures die u nodig heeft om langdurige zorg te regelen. Bekijk onze brochures over de Wet langdurige zorg en cliëntondersteuning. En over veilig en zelfstandig thuis wonen of juist hulp bij het kiezen van een verzorgingstehuis of verpleeghuis.

Wat kost het?

Het Zorgkantoor helpt u gratis. U betaalt wel een eigen bijdrage voor de zorg die u ontvangt. De eigen bijdrage is afhankelijk van verschillende factoren.

Mantelzorg

Veel mensen krijgen te maken met (langdurige) zorg voor een naaste. Bijvoorbeeld voor een ouder die dement wordt, een partner met een ernstige lichamelijke ziekte of een gehandicapt kind. Deze zorg heet mantelzorg.