Mantelzorg ondersteuning

Verleent u mantelzorg en bent u benieuwd welke regelingen er zijn? Of zoekt u informatie over het regelen van zorg? Zilveren Kruis Zorgkantoor adviseert en informeert u graag over mantelzorg. Bijvoorbeeld over overbelasting of administratieve ondersteuning. Zo nodig verwijzen wij u naar de juiste instanties.

Advies bij mantelzorg

We denken graag mee over hoe mantelzorg past in uw eigen leven.

Bekijk hier een overzicht van adviezen voor mantelzorgers

Gratis hulp van een klantondersteuner

Heeft uw naaste recht op zorg uit de Wlz? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een klantondersteuner. Hij of zij ondersteunt met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg.

Uw zorgverzekeraar

U kunt ook bij uw zorgverzekeraar terecht. Bijvoorbeeld voor speciale vergoedingen voor mantelzorgers. Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis? Zilveren Kruis ondersteunt u met informatie, vergoedingen en kortingen.

Andere instanties

Er zijn verschillende andere instanties die u kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld met informatie over regelgeving of hoe u ook goed voor uzelf zorgt.

  • U kunt bij uw gemeente terecht voor informatie, training, advies en begeleiding. En voor financiële, praktische en materiële hulp of emotionele ondersteuning. Ook zijn er voorzieningen om de mantelzorg tijdelijk over te nemen. Vraag bij uw gemeente naar het zorgloket, Wmo-loket of mantelzorgondersteuning.
  • Regelhulp.nl is een wegwijzer naar zorg en ondersteuning van de overheid. Op Rijksoverheid.nl vindt u ook meer informatie over mantelzorg.
  • U kunt altijd bij uw huisarts terecht, ook om uw zorgen te bespreken.
  • MantelzorgNL is een landelijke vereniging voor mantelzorgers. U kunt er terecht voor steun en advies.
  • Werk & mantelzorg is voor mantelzorgers met een baan. U vindt er informatie over het maken van afspraken met uw werkgever en verlofmogelijkheden.
  • Mantelzorgers hebben een verhoogd risico op overbelasting. Stichting mirro helpt u gezond te zorgen.