Verhuizing betalen

Aan verhuizen zijn kosten verbonden. Verhuist u op eigen verzoek? Bijvoorbeeld naar een andere kamer of appartement. Of uit de instelling naar huis. Dan betaalt u de kosten zelf. In sommige gevallen hoeft u niet altijd zelf te betalen.

Verhuizen naar de instelling

Wilt u de kamer of het appartement niet zelf inrichten? Dan zorgt uw zorginstelling voor een eenvoudige en geschikte inrichting van uw kamer of appartement. Uw zorginstelling betaalt deze kosten. Wilt u de kamer of het appartement zelf inrichten? Dan betaalt u de kosten hiervan zelf.

De instelling vraagt u om te verhuizen

Bijvoorbeeld vanwege een renovatie, vervangende nieuwbouw of sluiting van een locatie? Dan betaalt de instelling de kosten die u voor deze verhuizing maakt. Tenzij u daar samen andere afspraken over maakt.

Weer zelfstandig gaan woning

Heeft u langdurige zorg in een instelling gekregen en gaat u weer zelfstandig wonen? Dan geldt de regeling ‘terugkeer naar de maatschappij’ misschien voor u. Wilt u aanspraak maken op deze regeling? Neem dan contact op met uw zorgaanbieder. Uw zorgaanbieder vraagt de regeling aan bij het CAK. Doe dit uiterlijk 4 maanden voordat u verhuist. U krijgt dan 4 maanden een lagere eigen bijdrage. Zo kunt u sparen voor de extra kosten voor het weer zelfstandig wonen, zoals de inrichting van uw woning en aanschaf van een wasmachine, vloerbedekking of gordijnen.

Heeft u een andere vraag?

Bel ons

038 456 78 88

Persoonlijk contact met een medewerker.
Voor al uw vragen.

Maandag tot en met vrijdag open van 8.30 tot 17.30 uur.

Document opsturen

Stuur eenvoudig digitaal uw document aan ons op. Bijvoorbeeld uw zorgovereenkomst en zorgbeschrijving.

Naar document opsturen