""

Vitaliteit op de werkvloer met Actify Teams

Als je gezonder wilt worden telt alles mee, op de werkvloer én thuis. Start met Actify Teams, de app van Zilveren Kruis die medewerkers motiveert om in kleine stappen gezonder te leven.

Voor wie is Actify Teams?

Actify Teams is geschikt voor organisaties met minimaal 100 medewerkers. Zo kunnen medewerkers in teams met én tegen elkaar aan de slag. Daag je medewerkers uit om stap voor stap aan hun gezondheid te werken en meld je aan voor Actify Teams. Want ook de kleine stappen tellen mee. 

Vrijblijvend gesprek plannen

Welke gezondheidsthema’s komen aan bod?

Het programma van Actify Teams bevat opdrachten (mini’s), waarmee medewerkers met elkaar aan de slag kunnen. Door het programma leren deelnemers gezonde gewoontes aan op het gebied van 3 thema's.
icoon wortel

Voeding

Motiveer elkaar om genoeg water te drinken en vezels te eten.
icoon schoen

Beweging

Daag elkaar uit om genoeg stappen te zetten.
icoon mediteren

Ontspanning

Inspireer elkaar om genoeg te ontspannen.

Meer informatie over Actify Teams

Wil je meer informatie over Actify Teams? Vul je e-mailadres in en je ontvangt de brochure en meer informatie over het programma binnen enkele minuten in je mailbox. Niet ontvangen? Kijk even in je spamfolder.

Waarom Actify Teams?

  • Medewerkers zijn in verbinding met elkaar
  • Samen met collega's leren om in kleine stappen gezonder te leven
  • Spelelement zorgt voor teamgevoel en plezier
  • Vitaliteit op de werkvloer

Resultaten

Actify Teams is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten. Er wordt gebruik gemaakt van beloningen, positieve psychologie, gamification, sociale elementen (je doet het samen) en gezonde keuzes worden gestimuleerd. Actify Teams is bij verschillende bedrijven en medewerkers getest. Na afloop van de pilot hebben deelnemers een survey ingevuld en daaruit kwamen de volgende resultaten.

  • 10% van de deelnemers is dagelijks meer gaan bewegen
  • 23% van de deelnemers brengen de dag minder zittend door
  • 54% van de deelnemers geeft aan dat Actify Teams heeft geholpen om meer te ontspannen

Hoe werkt het?

Actify Teams bestaat uit de volgende 3 fases

Aanmelden

Gaan jullie aan de slag met Actify Teams? Dat is al een eerste stap richting een gezonder team met meer energie en werkplezier! Wij helpen jullie om aan de slag te gaan met het programma door het leveren van de juiste tools en instructies, waaronder:

  • een activatiekit met instructies om te starten;
  • toegang tot het CMS van het programma;
  • ondersteuning bij de voorbereidingen van de competitie.

Let the games begin!

Om jouw medewerkers goed gemotiveerd te houden bestaat het programma uit 2 fases. Met elke week de focus op een ander thema (voeding, beweging of ontspanning). De eerste 6 weken wordt er in teamverband met én tegen collega’s gewerkt aan hun vitaliteit (fase 1). Hierna gaat de medewerker individueel aan de slag met zijn/haar vitaliteit (fase 2).

Medewerkers ontvangen per week nieuwe challenges en kunnen in teams punten verdienen. Ook zijn er tussenstanden te zien en worden er weekwinnaars getoond.

Daarnaast is het sinds kort mogelijk om jouw smartwatch, activity tracker of gezondheids-app te koppelen aan de Actify-app. Dat betekent dat je voor Actify Teams ook punten kunt verdienen met wandelen, zónder dat je een telefoon op zak hebt. Handig! 

Prestaties en resultaten

Aan het einde van de challenge is er de mogelijkheid voor een evaluatie. Tijdens de eindevaluatie wordt er besproken wat het effect is geweest op basis van een nul-, tussen- en eindmeting. De prestaties en resultaten van medewerkers worden gedeeld. Hierdoor krijg je als werkgever inzicht in hoe het gaat en heb je de mogelijkheid om bij te sturen waar nodig zodat de vitaliteitsdoelen kunnen worden behaald!

Veelgestelde vragen

Er is geen vaste startdatum voor Actify teams. We kijken in overleg wat een goed startmoment is. De voorbereidingsfase neemt 4 tot 5 weken in beslag en bestaat uit aanmelding, teamvorming en overige voorbereiding. Hierna start de daadwerkelijke ‘challenge’-fase van 13 weken. De eerste 6 weken wordt er in teamverband met en tegen collega’s gewerkt aan hun vitaliteit. Hierna gaat de medewerker 7 weken individueel aan de slag met zijn/haar vitaliteit.
Zeker! We vinden vitaliteit belangrijk voor iedereen, daarom hoef je geen zakelijke klant van Zilveren Kruis te zijn om aan de slag te kunnen met Actify teams. Voor onze zakelijke klanten is er een voordeliger tarief.
Ja, mits de deelnemer werkt in een kantooromgeving. Hier zijn de mini's op afgestemd. Mini's zijn ook geschikt voor medewerkers met een beperking. Door de laagdrempeligheid van de mini’s is het geschikt voor zowel mensen die nog niet met gezondheid bezig zijn als mensen die hier al fanatiek mee aan de slag zijn.

De kosten van Actify Teams bestaat uit een bedrag per deelnemer. Zo betaal je alleen voor je medewerkers die werkelijk aan de slag gaan. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om te kijken wat de kosten voor jouw organisatie zijn.

Voor ons als zorgverzekeraar is data security heel belangrijk. Bij het afsluiten van een Actify Teams contract vertellen we uitgebreid hoe we met data omgaan. Zo worden de persoonsgegevens verwerkt via de verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.