""

Wat is Actify Teams?

Actify Teams is de vitaliteitscoach die medewerkers samen met collega’s, in kleine stappen helpt gezonder te leven.
Maak een afspraak
Als je gezonder wilt worden telt alles mee, op de werkvloer én thuis. Motiveer daarom uw medewerkers om samen met collega’s te werken aan gezonde gewoontes met Actify Teams. Dé app van Zilveren Kruis die uw medewerkers helpt om actief aan de slag te gaan met gezondheid.

Welke gezondheidsthema’s komen aan bod?

Het programma van Actify Teams bevat opdrachten (mini’s), waarmee medewerkers aan de slag kunnen. Door het programma leren deelnemers gezonde gewoontes aan op het gebied van 3 thema's.

Voeding

Want hoe zorgt u ervoor dat iedereen genoeg water drinkt en genoeg vezels eet?

Beweging

Want hoe zorgt u ervoor dat iedereen genoeg stappen zet?

Ontspanning

Want hoe zorgt u voor uitgeruste medewerkers?

Waarom Actify Teams?

  • Concreet aan de slag met vitaliteit
  • Meer betrokkenheid bij medewerkers
  • Medewerkers zijn productiever
  • Medewerkers leren in kleine stappen gezonder te leven
  • Minder uitval door gezondere medewerkers

Maak een afspraak

Resultaten

Actify Teams is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten. Er wordt gebruik gemaakt van beloningen, positieve psychologie, gamification, sociale elementen (je doet het samen) en gezonde keuzes worden gestimuleerd. Actify Teams is bij verschillende bedrijven en medewerkers getest. Na afloop van de pilot hebben deelnemers een survey ingevuld en daaruit kwamen de volgende resultaten.

  • 10% van de deelnemers is dagelijks meer gaan bewegen
  • 23% van de deelnemers brengen de dag minder zittend door
  • 54% van de deelnemers geeft aan dat Actify Teams heeft geholpen om meer te ontspannen

Hoe werkt het?

Actify Teams bestaat uit de volgende 3 fases

Aanmelden

Besluit u mee te doen? Dan ontvangt u een toolkit met instructies om mee te starten. Vervolgens is het tijd om uw medewerkers te informeren over Actify Teams. Nodig ze uit voor de app en stel teamcaptains aan. Zilveren Kruis helpt u bij het voorbereiden en implementeren van het daadwerkelijke programma.

Let the games begin!

Actify Teams bestaat uit een programma van 13 weken. Met elke week de focus op een ander thema (voeding, beweging of ontspanning). Medewerkers ontvangen per week nieuwe challenges en kunnen in teams punten verdienen. Ze worden bijvoorbeeld uitgedaagd om het hoogste aantal stappen te zetten of een mindfulness oefening te doen. Ook zijn er tussenstanden te zien en worden er weekwinnaars getoond. Als werkgever ontvangt u ook tussentijdse rapportages, zodat u bij kunt sturen waar nodig of kunt zorgen voor net dat beetje extra motivatie!

Prestaties en resultaten

Aan het einde van de challenge is er de mogelijkheid voor een evaluatie. Tijdens de eindevaluatie wordt er besproken wat het effect is geweest op basis van een nul-, tussen- en eindmeting. De prestaties en resultaten van medewerkers worden gedeeld. Hierdoor krijgt u als werkgever inzicht in hoe het gaat en hebt u de mogelijkheid om bij te sturen waar nodig zodat de vitaliteitsdoelen kunnen worden behaald!

Voor wie is Actify Teams?

Actify Teams is voor kleine én grote organisaties, zolang er meerdere teams gemaakt kunnen worden met minstens 10 deelnemer per team! Actify Teams is nu alleen beschikbaar voor medewerkers die op een kantoor werken. Dit kan ook een digitaal kantoor zijn. Later zal het beschikbaar zijn voor meer sectoren.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 april is Actify Teams klaar om te starten. Vanaf dit moment kan de voorbereidingsfase plaatsvinden met aanmelding, teamvorming en overige voorbereiding. Deze fase duurt tussen de 3 en 4 weken. Hierna start de daadwerkelijke ‘challenge’-fase van 13 weken.
Alleen zakelijke klanten kunnen deelnemen aan Actify Teams.
Ja, mits de deelnemer werkt in een kantooromgeving. Hier zijn de mini's op afgestemd. Mini's zijn ook geschikt voor medewerkers met een beperking.
De kosten van Actify Teams bestaan uit een basisbedrag en een bedrag per deelnemer. Neem contact op met Zilveren Kruis voor een totaalplaatje van de kosten voor uw bedrijf.