Vraag je kraampakket online aan

Zwanger? Dan kun je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor de komst van je kindje. Zoals het aanvragen van een duurzamer kraampakket. Hierin vind je medische artikelen die nodig zijn bij de bevalling en de eerste dagen daarna.

Vraag het duurzamere kraampakket op tijd aan

Je kunt het kraampakket het beste in de 1e helft van je zwangerschap online aanvragen. Dan ontvang je het pakket uiterlijk in de 6de maand van je zwangerschap. Als je het pakket tot 2 maanden voor de verwachte bevallingsdatum aanvraagt, dan heb je het kraampakket nog op tijd in huis. Doe je de aanvraag later? Dan kunnen wij een tijdige levering niet beloven. Je vraagt het kraampakket aan via Zilveren Kruis en je ontvangt het van Natalis.

Check of je een kraampakket vergoed krijgt

Je krijgt een kraampakket vergoed als je de juiste aanvullende verzekering hebt:

 • vanaf Aanvullend 2 sterren
 • vanaf Optimaal Aanvullend 1
 • vanaf AV Amsterdam 1
 • Aon Vitaal 2 en 3, Aon Vitaal Premium
 • Aon Asia Aanvullend, Uitgebreid en Extra Uitgebreid

Welke aanvullende verzekering je hebt, zie je in Mijn Zilveren Kruis.

Geen DigiD? Vraag aan.

Een duurzamer kraampakket

Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Voor jezelf, voor je kind(eren) en voor de mensen om je heen. Gezondheid is een totaalplaatje waarin ook de omgeving meetelt. Daarom zetten wij ons in voor een gezonde, veilige en toekomstbestendige planeet. Bij Zilveren Kruis ontvang je daarom een duurzamer kraampakket.

Duurzamere producten kosten iets meer. Maar krijg je een kraampakket uit je aanvullende verzekering vergoed? Dan kost het je niets.

Je krijgt dit duurzamere kraampakket in een milieuvriendelijke kartonnen doos. Het heeft een wasbare matrasbeschermer en wasbare stretchbroekjes. Andere producten zijn duurzaam, omdat deze op een natuurlijke manier zijn gemaakt. Zoals de Natalis alcohol en handgel. Daarnaast zijn de zigzagwatten en de bovenlaag van het maand- en kraamverband gemaakt van biologisch katoen.

Dit zit er in een duurzamer kraampakket:

 • 1 Wasbare matrasbeschermer
 • 1 Natalis alcohol (70%)
 • 1 Natalis handgel
 • 1 Bel Nature Zigzag watten
 • 10 Eco onderleggers 60 x 90 cm
 • 1 Pak Natracare super maandverband van 12 stuks
 • 2 Pakken Natracare Kraamverband van 10 stuks per pak
 • 2 Wasbare stretchbroekjes
 • 1 Cetro cordring/ navelstreng ring (non-latex)*
 • 15 Natalis wondkompressen 10 x 10 cm **
 • Petit & Jolie vloeibare hygiĆ«nische handzeep

*Krijg je een tweeling? Dan krijg je 2 cordringen.
**Dit artikel is niet helemaal een natuurlijk product. Hier is helaas nog geen goede andere keuze voor.

Vraag een duurzamer kraampakket aan

Lees meer over het duurzamere kraampakket van Natalis (pdf)

De inhoud van het kraampakket is onder voorbehoud van wijzigingen.

Inhoud van het duurzame kraampakket

Geen vergoeding? Je kunt zelf een kraampakket kopen!

Heb je geen aanvullende verzekering waarmee je een kraampakket vergoed krijgt, dan kun je zelf een standaard of duurzaam kraampakket kopen.  

Voor een duurzaam kraampakket betaal je € 56,43. Krijg je een tweeling? Dan betaal je € 57,44. Voor een standaard kraampakket betaal je € 32,72.

Je bestelt het pakket via Zilveren Kruis en je ontvangt het van Natalis.

Als je vragen hebt over de status van je bestelling

Bijvoorbeeld als je het kraampakket wel op tijd hebt aangevraagd, maar nog niks hebt ontvangen. Of als je wilt weten wat de status is van je bestelling. Neem dan contact op met Natalis, de leverancier van het kraampakket. Natalis is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 036 535 30 02.

Terug naar de pagina over zwangerschap en geboorte

Ook interessant

""

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Met een goede voorbereiding kunt u ervoor kiezen thuis te bevallen. Bevallen in een ziekenhuis kan ook. Ook zonder medische noodzaak. U bepaalt waar u zich het prettigst bij voelt.

""

Hoe kiest u een verloskundige?

U kunt het beste kiezen voor een gecontracteerde verloskundige in de buurt. Handig, want u moet straks vaak naar de verloskundige toe. Terwijl u zich niet gemakkelijk verplaatst.

""

Hoe kiest u een kraamzorgorganisatie?

U kunt letten op klanttevredenheid, bereikbaarheid en borstvoedingsbeleid. Kies wat voor u goed voelt. Maar let wel op uw eigen bijdrage. Met een aanvullend pakket vanaf 3 sterren hoeft u deze niet te betalen.