""

Gezonder werken

In kleine stappen gezonder werken? Alles telt mee als het om je gezondheid gaat. Ontdek tips, inspirerende verhalen en handige tools. En inspireer jouw medewerkers om zelf aan de slag te gaan met hun totaalplaatje.

Check jouw totaalplaatje

De gezondheid van je medewerkers naar een hoger niveau

Langer doorwerken, werk-privé balans onder druk én krapte op de arbeidsmarkt. De gezondheid van je medewerkers wordt steeds belangrijker. Met het Gezonder Leven platform hebben medewerkers zelf de regie over hun gezondheid.

Meer over het Gezonder Leven platform

Alle thema's om gezonder te werken

Lees in ons Gezonder leven magazine inspirerende artikelen met inspiratie en bruikbare tips om gezonder te leven.

Meer bewegen op de werkvloer

Wat doe jij als werkgever om je medewerkers te helpen om meer te bewegen? En hoe laat je ze inzien dat ze niet door moeten blijven typen, maar echt even op moeten staan. Voor medewerkers met een fysiek zware baan; moet je die wel of niet motiveren om te bewegen voor hun gezondheid?’

Naar het Magazine

Fijne werkomgeving

Veilig? Natuurlijk. Comfortabel? Dat ook. Maar is je werkplek stimulerend? En gezond? Je leest hier wat een fijne werkomgeving inhoudt en wat jij kunt verbeteren.

Naar het Magazine

Hoe help je medewerkers ontspannen?

Zie je dat je medewerkers tijdens videocalls steeds minder aandacht hebben? Of lijken je medewerkers somber en futloos? Tijd om eens te kijken naar de balans tussen inspanning en ontspanning.

Naar het Magazine

Goede werkrelaties op de werkvloer

Een groot deel van het werkgeluk hangt af van onderlinge werkrelaties. Maar niet iedereen kan het goed met elkaar vinden én sommigen juist iets te goed. Hoe help je relaties tussen en mét medewerkers te verbeteren?

Naar het Magazine

Hoe help je medewerkers met gezonde voeding?

Hoe medewerkers voor zichzelf zorgen, zie je als werkgever vaak niet. Sterker nog, daar ga je niet eens over! Tenzij (on)gezonde keuzes over voeding invloed hebben op werkgedrag. Hoe ga je het gesprek aan als keuzes van medewerkers hun werk in de weg zitten en hoe beloon je positieve gezondheid?

Naar het Magazine

Eigen regie: iedere medewerker zijn eigen held

Weten jouw medewerkers zichzelf goed te redden? Of kijken ze afwachtend naar elkaar voor oplossingen en verbeteringen? We inspireren je om eigen regie bij je medewerkers te stimuleren.

Naar het Magazine

Werkstress verminderen

Help jij je medewerkers hun grenzen aan te geven? Goed bezig! We helpen je met praktische tips. Want gezondheid gaat over veel meer dan je denkt.

Naar het Magazine

Vitaal leiderschap kun je leren

Zonder vitale medewerkers geen succesvolle organisatie. Maar welke rol is hierin weggelegd voor jou? En hoe voer je eigenlijk het gesprek over vitaliteit? Wij geven je tips en inspiratie.

Naar het Magazine

Laat je inspireren door onze klanten

""
Artikel
27-06-2024
7 minuten lezen

KPN verlicht financiële zorgen van medewerkers

Financiële zorgen hebben een grote impact op het welzijn. Kunnen werkgevers helpen? KPN ziet het zelfs als een roeping. Met hun unieke stichting verstrekken ze renteloze leningen zodat medewerkers hun schulden aflossen.

""
Artikel
29-01-2024
6 minuten lezen

Ontspanning en stressreductie bij Philips

Een stressreductie van 39% zonder het kantoor te verlaten? In een pilot met virtual reality laat Philips zien dat het kan.

""
Artikel
18-12-2023
6 minuten leestijd

Financieel Fit als element voor vitaliteit bij Facilicom

Steeds meer Nederlanders kampen met financiële problemen. Daarom ondersteunt Facilicom Group met NSR en Zilveren Kruis hun 21.500 medewerkers bij het aanpakken van financiële zorgen.

Aan de slag met je totaalplaatje

""

Totaalplaatje van je medewerkers

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in het werk, maar ook waar je woont. Ook de kleine stappen tellen mee. Ontdek wat meetelt voor de gezondheid van je medewerkers. En ga aan de slag.
Screenshot Actify Teams

Start met Actify Teams

Dé app van Zilveren Kruis die je medewerkers helpt om actief aan de slag te gaan met gezondheid.

Vrijblijvend gesprek plannen