meisje met margrietje in hand

Werkstress verminderen

Help jij je medewerkers hun grenzen aan te geven? Goed bezig! We helpen je met praktische tips. Want gezondheid gaat over veel meer dan je denkt.
Check het totaalplaatje

Stress is de nummer 1 veroorzaker van verzuim in Nederland. Wie te vaak of langdurig last heeft van werkdruk of werkstress, loopt het risico op allerlei psychische en fysieke klachten. Daarom is de werkomgeving een logische plek om dit aan te pakken. We helpen je met inspiratie en praktische tips. Want gezondheid gaat over veel meer dan je denkt.

Direct aan de slag

""

Workshop Werk en Ouderschap

Een drukke baan combineren met een rijk gezinsleven is niet altijd eenvoudig. Een oneerlijke verdeling kan stress en schuldgevoelens geven bij werkende ouders.
""

Meer veerkracht, minder stress

Ongeveer 1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Dat is niet alleen vervelend, maar op den duur ook slecht voor je gezondheid.
""

Stress less met mindfulness

Stress verminderen, zelfkennis verhogen en beter in balans blijven. Het komt allemaal aan bod in een persoonlijk coachingstraject ‘Stress less met mindfulness’.

Recente artikelen over werkstress

""
Artikel
3 minuten leestijd

Ziek door stress

Veel stress en vaak ziek? Dat kan zomaar door de baas komen, zo blijkt uit onderzoek van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) onder 12.000 mensen.

""
Artikel
1 minuut leestijd

Stress op de loer

Uit onderzoek blijkt dat 53% van de medewerkers stress ervaart op het werk en 23% geeft aan met burn-out klachten te kampen.

""
Artikel
4 minuten leestijd

Contact met collega's: het medicijn tegen vermoeidheid

De stress rondom corona leidt tot meer vermoeidheid bij medewerkers. Daarin speelt het gebrek aan sociale interactie een belangrijke rol.

Samen werken aan gezondheid met Actify Teams

Actify Teams is een app die medewerkers samen met collega’s, in kleine stappen helpt gezonder te leven.

Lees meer over Actify Teams

Aan het werk met werkstress

Help je medewerkers om stress de baas te zijn.
illustratie vrouw in yogahouding

Zo blijf je stress de baas | Infographic

Stress is de belangrijkste oorzaak voor verzuim. Deze infographic voor op de werkvloer helpt medewerkers stress te herkennen én hier beter mee om te gaan.
collega's op de werkvloer

Beter-in-je-vel-Bingo!

Tijd voor een beetje motivatie in de vorm van een potje Beter-in-je-vel-Bingo! Neem het op tegen je collega’s, spaar die volle kaart en ga voor de overwinning.
illustratie man liggend op bank

Netflixend in slaap vallen | Infographic

En meer verslavende gewoontes die je kunt afleren (heus!) voor het slapengaan.

Luister naar 1000 stappen podcast

Werkdruk vs werkstress

Hard werken voelt vaak wel lekker. Maar werkdruk, dat ziet HR-beleidsadviseur en onderzoeker Roos Schelvis niet als iets positiefs.

Luister of lees de podcast

Naar alle podcasts

Meer weten over dit thema? Neem contact met mij op

""

Totaalplaatje van je medewerkers

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in het werk, maar ook waar je woont. Ook de kleine stappen tellen mee. Ontdek wat meetelt voor de gezondheid van je medewerkers. En ga aan de slag.