publiek luistert naar spreker

Wellbeing Community

De Wellbeing Community is een krachtig lerend netwerk en wordt gevormd door vooruitstrevende organisaties uit verschillende sectoren. De Wellbeing Community biedt inspiratie, praktische tips en innovatieve oplossingen voor de wellbeing leader en executive sponsor. Elkaar inspireren, co-creëren en innoveren voor echte impact staat centraal.

Executive Event van de Wellbeing Community

Bekijk een impressie van het Executive Event van de Wellbeing Community.

Wat verstaan we onder wellbeing?

Wellbeing gaat in ons onderzoek over de ervaren kwaliteit van leven. Het is een multidimensionaal en dynamisch concept*. Om wellbeing te meten en te waarborgen, is een systeemvisie nodig, die verschillende dynamieken op organisatie- en teamniveau inzichtelijk brengt.

*Bron: TNO: Niks, I.M.W.; Veldhuis, G.A.; van Zwieten, M.H.J.; Sluijs, T.; Wiezer, N.M.; Wortelboer, H.M. Individual Workplace Well-Being Captured into a Literature- and Stakeholders-Based Causal Loop Diagram. Int. J. Environ. Res. Public Health 2022, 2022, 19, 8925.

Wat doet de Wellbeing Community?

We delen kennis, inspiratie en ervaring. Er vinden intervisie calls, verdiepende sessies en events plaats voor zowel HR, leidinggevenden als directie. Via een LinkedIn-groep inspireren we elkaar met relevante content. Optioneel extra is deelname aan de ontwikkeling van een persoonlijk wellbeing dashboard op maat, onder leiding van TNO en een 5 uur durende strategy lab.

Download Best Practices (pdf)

Download de flyer (pdf)

Bekijk de video's

Wellbeing Community

In deze video vertellen leden van de Wellbeing Community waarom het zo belangrijk is om met elkaar te werken aan wellbeing in organisaties.

Well at Work Monitor

In deze video vertellen we over de ontwikkeling van de Well at Work Monitor die we in samenwerking met Deloitte hebben ontwikkeld.

Artikelen over wellbeing

""
Artikel
21-02-2024
5 minuten lezen

Wellbeing in beweging

Wellbeing vormt de kern van een gezonde en toekomstbestendige organisatie. Zonder fitte, vitale en gelukkige medewerkers kan een organisatie niet floreren.

""
Artikel
22-06-2023
4 minuten lezen

Hybride werken wordt de toekomst

Uit onderzoek van TNO blijkt dat bijna de helft van de thuiswerkers dit graag combineert met werken op locatie. FrieslandCampina werkt aan een plan.

""
Artikel
30-08-2022
5 minuten lezen

Wellbeing is misschien wel het belangrijkste van alles

Met weinig budget het welzijn van medewerkers verhogen: kan dat? Maar natuurlijk, stelt Willemien Meeuwissen, manager Mens & Arbeid bij GGZ Drenthe.

Tip

Meer informatie over de Wellbeing Community?

De community bestaat uit vitaliteitsmanagers en HR directeuren die vooruitstrevend zijn en een beweging willen maken naar meer wellbeing op de werkvloer. Het lidmaatschap is betaald. Er is gelegenheid om als werkgever aan te sluiten. Ben u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Lotte Mintjes of Frederique Maring.

Logos bedrijven Wellbeing Community