Declareren

Bij Zilveren Kruis snel uw geld op uw rekening

Declareert u uw zorgkosten via Mijn Zilveren Kruis of de app? Dan krijgt u uw vergoeding binnen 3 werkdagen uitbetaald. Verstuurt u uw declaratie per post, dan heeft u binnen 10 werkdagen het geld op uw rekening. Goed om te weten: Heeft u nog een rekening bij ons openstaan? Dan verrekenen we de vergoeding hiermee.

Help ons uw declaratie snel af te ronden

  1. Wij kunnen alleen declaraties in behandeling nemen waar ook onderstaande informatie op staat. Staat het er niet op? Wilt u het er dan bijschrijven?
    • Relatienummer, geboortedatum, naam en adres van de behandelde verzekerde
    • De omschrijving van de behandeling, behandeldatum en de naam van het product
  2. Wilt u vervoerskosten, buitenlandse zorgkosten of schade via uw reis- of annuleringsverzekering declareren? Gebruik hiervoor dan onze speciale declaratieformulieren. U krijgt het geld binnen 10 werkdagen op uw rekening.

Kies hoe u wilt declareren

Via de app

Maak met onze gratis app op smartphone of tablet een foto van uw zorgnota. Stuur de foto via de app naar ons toe. En binnen 3 werkdagen staat het geld op uw rekening en is het zichtbaar op uw declaratieoverzicht.

Handig: in de app kunt u zonder DigiD declareren!

Download via de App Store Download via Google Play

Per post

Stuur de originele nota los in een envelop met postzegel naar onderstaand adres. U ontvangt dan in 10 werkdagen uw vergoeding en het declaratieoverzicht.

Zilveren Kruis
Afdeling Declaratieservice
Postbus 70001
3000 KB Rotterdam


Een speciaal declaratieformulier voor onderstaande nota's

Video: Hoe gaan we om met uw declaratie?

 
 

Praat mee op de community

Medicijnen verstrekkingen

Veelgestelde vragen

Nee, dat is niet veilig. U kunt natuurlijk wel een nieuw rekeningnummer dat u voortaan wilt gebruiken, aan ons doorgeven. Dat kan via Mijn Zilveren Kruis of de afdeling Klantenservice. Let op: schrijf uw nieuwe rekeningnummer niet op de nota.
Spaar uw nota's niet op tot het eind van het jaar, maar stuur ze zo snel mogelijk naar ons toe. Want declareert u nota’s later dan 12 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin u bent behandeld? Dan kunt u een lagere vergoeding krijgen dan waar u volgens de aanspraak recht op had.​

Declareren kan tot 3 jaar na de behandeldatum of levering van zorg. Daarna betalen wij de nota niet meer.
U  heeft een declaratieformulier nodig voor:
 
- buitenlandse zorgkosten 
- vervoerskosten
- bezoek- en verblijfskosten 
- declaraties voor de reis- en annuleringsverzekering
- pgb en specifieke collectiviteitsvergoedingen
 
Declaratieformulieren Buitenland en Reisverzekering (pdf)
Declaratieformulieren Vervoers-, bezoek- en verblijfskosten (pdf)

U vult per verzekerde/patiënt, kalenderjaar, bestemming en soort vervoer een apart formulier in. Maak een keuze op basis van het soort vervoer waarmee u heeft gereisd. U hoeft geen bonnetjes of afsprakenkaarten mee te sturen. Vraagt u van tevoren toestemming aan onze vervoerslijn via (071) 365 41 54 voor uw eigen vervoer, het openbaar vervoer of taxivervoer? Dan handelen wij uw declaratie makkelijk en snel voor u af.

U kunt dit formulier downloaden, opslaan en indienen via www.mijnzilverenkruis.nl. Of u print het uit en stuurt het naar ons op.

Bent u gewond geraakt bij een ongeval dat iemand anders veroorzaakt heeft? Dan kunnen we de schade misschien terugvragen. Bijvoorbeeld bij hoge kosten voor de ambulance en het ziekenhuis.

Is dat het geval? Neem dan contact met ons op via verhaalszaken@achmea.nl of 071 367 08 93. Dan adviseren we u hoe u de schade van de tegenpartij of zijn verzekering kunt terugvragen.

U kunt een gewone witte envelop gebruiken. Zilveren Kruis heeft geen voorgedrukte declaratie-enveloppen. Stuurt u meerdere nota's op? Doe ze dan los in de envelop. Dus zonder nietjes, plakband en paperclips. 
Stuur uw nota naar:
Zilveren Kruis
Afd. Declaratieservice
Postbus 70001
3000 KB Rotterdam
 
Zorg ervoor dat onderstaande op uw nota staat. Schrijf het er anders bij:
- Relatienummer, geboortedatum, naam en adres van de behandelde verzekerde
- De omschrijving van de behandeling, behandeldatum en de naam van het product
​Op uw declaratieoverzicht vindt u uw ingediende nota's en uw eigen risico. Kom meer te weten over het declaratieoverzicht.

69% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 4229 beoordelingen)

Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea