Reiskosten declareren

U heeft toestemming nodig om reiskosten te declareren als u heeft gereisd met eigen vervoer, het openbaar vervoer of met een niet-gecontracteerde taxivervoerder. Dit heeft u vooraf aangevraagd bij de Vervoerslijn. Om uw reiskosten te declareren heeft u ook het juiste declaratieformulier nodig.

Gebruik het juiste declaratieformulier

Heeft u gereisd met eigen vervoer, het openbaar vervoer of met een niet-gecontracteerde taxivervoerder? Of wilt u overnachtingskosten terugvragen? Download het juiste declaratieformulier en vul het in. Vergeet niet uw handtekening op het formulier te zetten. Alleen volledig ingevulde én ondertekende formulieren nemen we in behandeling.

Bezocht een vriend of gezinslid u in het ziekenhuis? En heeft hij of zij daarbij kosten gemaakt voor bezoek of verblijf? Hier is geen toestemming vooraf voor nodig. Download dan dit formulier en vul het in:

U declareert vervolgens uw reiskosten

Dit doet u eenvoudig via Mijn Zilveren Kruis.

Via Mijn Zilveren Kruis
  • In gemiddeld 3 werkdagen het geld op uw rekening en zichtbaar in het declaratieoverzicht. 
  • U scant simpelweg het declaratieformulier. Printen en versturen is niet meer nodig. 
  • Altijd toegang tot actuele zorgverbruik en laatste declaratieoverzichten. 

U logt veilig in met DigiD en sms-controle of DigiD app.

Liever via post declareren? Stuur uw declaratieformulier in een envelop naar:

Zilveren Kruis
Afdeling Declaratieservice
Postbus 70001
3000 KB ROTTERDAM

U hoeft geen bonnen of reisoverzichten mee te sturen. U ontvangt dan in 10 werkdagen uw vergoeding en het declaratieoverzicht. Op ons verzoek moet u wel kunnen aantonen dat u de vervoerskosten heeft gemaakt. Bewaar daarom uw bonnen, reisoverzichten e.d. minimaal 3 jaar.


Ook interessant