""

Veerkracht: zit de rek er nog in bij je medewerkers?

Nóg een lockdown of een spannende reorganisatie: de één schiet direct in de stress, de ander bekijkt de nieuwe situatie als kans. Op de veerkracht van je medewerkers heb je als werkgever niet altijd invloed. Maar dat betekent niet dat je ze niet kunt ondersteunen!
Check het totaalplaatje

Wat is veerkracht?

Veerkracht is het vermogen om je succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden. De één heeft dat van nature meer dan de ander. Maar voor iedereen geldt dat de juiste omstandigheden bijdragen aan meer veerkracht. Daarom is de werkomgeving een logische plek om dit aan te pakken. We helpen je met inspiratie en praktische tips. Want gezondheid gaat over veel meer dan je denkt.

Direct aan de slag

icoon lotusbloem

Mindfulness

Stress verminderen, zelfkennis verhogen en beter in balans blijven. Het komt allemaal aan bod in een persoonlijk coachingstraject ‘Bewust beLeven met mindfulness’. Het traject duurt 8 weken en is volledig online.
icoon spierbal

Veerkrachtwijzer Light

VeerkrachtWijzer Light is een groepscoaching die de mentale weerbaarheid versterkt. De coaching is vooral geschikt voor medewerkers die moeten (leren) omgaan met veranderende werkomstandigheden.
icoon hart

Workshop Gezond Slapen

Gapende medewerkers op de werkvloer? Een vermoeide medewerker presteert minder goed dan een fitte medewerker. De dynamische ‘Workshop Gezond Slapen’ zorgt voor uitgeslapen medewerkers met volop energie.

Artikelen over veerkracht

""
Artikel
5 minuten leestijd

KLM re-integreert haar personeel in de zorg

KLM ging een bijzondere samenwerking aan met zorgorganisatie Evean. En dat blijkt een succes voor alle partijen.

""
Artikel
4 minuten leestijd

Nederland mentaal veerkrachtiger

Zilveren Kruis, Randstad, Shell, WENB, SAP en Rabobank hebben een gezamenlijke ambitie die zij delen tijdens een inspirerende eerste meetup.

""
Artikel
5 minuten leestijd

Het belang van veerkracht

Veerkracht is het vermogen te herstellen van stress en tegenslag. Voor iedereen geldt dat de juiste omstandigheden bijdragen aan meer veerkracht.

Samen werken aan gezondheid met Actify Teams

Actify Teams is de vitaliteitscoach die medewerkers samen met collega’s, in kleine stappen helpt gezonder te leven.

Lees meer over Actify Teams

Aan het werk met veerkracht

Corona zette de wereld op zijn kop. Ook de werkomgeving is totaal veranderd. Hoe blijft je juist nu fit van lijf en geest? We hebben het op een rij gezet samen met onze partner Shared Ambition.
illustratie man en vrouw
Tip

Mentaal sterker zijn doe je zo

Mentale veerkracht is een belangrijke eigenschap op de werkvloer. Deze infographic helpt medewerkers bij het omgaan met hun dagelijkse uitdagingen.
""
Tip

Corona veerkrachtplan

Corona zet de wereld op zijn kop. Ook uw werkomgeving is totaal veranderd. Hoe blijft u juist nu fit van lijf en geest? We hebben het voor u op een rij gezet samen met onze partner Shared Ambition.
""
Podcast

Is de rek eruit bij je medewerkers?

Dat is niet zo gek natuurlijk. We voelen het allemaal. Gelukkig is daar neurowetenschapper Margriet Sitskoorn. Zij weet hoe je je hersenen veerkrachtig houdt. Arjen praat met haar over het aanpassingsvermogen van ons brein en hoe jij medewerkers hiermee activeert.

Nieuw! Het Gezonder Leven platform

Maak de volgende stap in jouw organisatie en breng de gezondheid van je medewerkers naar een hoger niveau.

Naar het Gezonder Leven platform

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op

""

Totaalplaatje van je medewerkers

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in het werk, maar ook waar je woont. Ook de kleine stappen tellen mee. Ontdek wat meetelt voor de gezondheid van je medewerkers. En ga aan de slag.