Gezonde relaties = minder stress

Een goed huwelijk, gelukkige kinderen, gezonde ouders, vrienden en leuke collega’s. Wie dat heeft, noemt zichzelf vaak gelukkig. Maar als een van die relaties verstoord raakt, voelen we dat onmiddellijk. Besteed dus genoeg tijd aan de mensen om je heen. Het kleinste gebaar kan een groot verschil maken.
Verliefd stel

Investeer in je relatie

Aan het begin van een relatie zijn we verliefd en gelukkig, maar na verloop van tijd krijgen de meeste stellen te maken met hobbels in de weg. Tijd blijven maken voor elkaar en elkaar blijven waarderen zijn dan extra belangrijk. Investeren in je relatie is ook investeren in jezelf. Want alles telt mee als het om gezondheid gaat.

Mantelzorger, zorg goed voor jezelf

Omkijken naar elkaar doen we tegenwoordig steeds vaker in de vorm van mantelzorg voor een ouder of partner. En hoewel het tot een gevoel van voldoening kan leiden, is het af en toe ook geestelijk en lichamelijk zwaar. Mantelzorger, zorg goed voor jezelf en durf om hulp te vragen.

Gelukkige ouders maakt een kind ook gelukkig

Dit geldt overigens ook voor drukke ouders. Ook voor hen is het lastig balans te vinden in alle taken die ze hebben. En ja, het is belangrijk dat je kind aandacht en liefde en knuffels krijgt en dat je met je kinderen lacht en dolt en ze lekker actief laat zijn. Maar weet je wat je ook niet moet vergeten? Om weer eens samen uit eten te gaan, want gelukkige ouders… dat maakt een kind ook gelukkig.

Blijf met elkaar praten

Al is geluk (en daardoor ook gezondheid) niet alleen het gevolg van een privé-situatie die in evenwicht is, maar ook van een goede werksfeer. Fijn werk met fijne collega’s en leidinggevenden willen we allemaal, maar helaas loopt het niet altijd op rolletjes. Het is belangrijk om altijd met elkaar te blijven praten en er samen uit proberen te komen. Ook met mensen met wie je niet direct vrienden zou worden, kun je goed omgaan op de werkvloer. Zorg voor jezelf en de ander door elkaar ruimte te gunnen.

Oud verliefd stel
Artikel
3 minuten lezen

10 heerlijk ouderwetse relatietips (ze werken!)

De kwaliteit van je relatie heeft veel invloed op je lichaam en geest. Met deze tips geef je je relatie een fijne boost!
Artikel
3 minuten lezen

Frank was jaren onzeker op zijn werk

Een stressvolle werkomgeving kan hetzelfde effect op je gezondheid hebben als sigarettenrook van een ander. Frank (46) ondervond dat aan den lijve. 
""

Download de Actify-app

Wil je graag gezonder leven, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.

Download in de App StoreDownload in de Play Store