Uw zorgverzekering in 2020

Wanneer maakt het kabinet de wijzigingen voor 2020 bekend? En tot wanneer kan ik mijn zorgverzekering wijzigen?

Wanneer kan ik wat verwachten?

Wilt u uw zorgverzekering wijzigen? Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Het is belangrijk dat u op tijd uw wijzigingen doorgeeft. We zetten graag de belangrijke data voor u op een rij.

Doe op tijd belastingaangifte

De wettelijke regelingen

Wist u dat u sommige zorgkosten kunt aftrekken van de belasting? Lees meer over de aftrekbare zorgkosten en over zorgtoeslag op de website van de Belastingdienst.

Prinsjesdag 15 september 2020

Veranderingen 2021

De 3e dinsdag in september is Prinsjesdag. Op deze dag maakt het kabinet de veranderingen in de basisverzekering voor het volgende jaar 2021 bekend. Deze veranderingen zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk.
Bekijk welke veranderingen op Prinjsesdag 2019 bekend werden gemaakt voor het jaar 2020.

November 2020

Bekendmaking premie en vergoedingen

De nieuwe premies voor de basisverzekering en aanvullende verzekering van 2021 hoort u uiterlijk 12 november 2020. Dit geldt ook voor de vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen.

Bereken uw premie voor 2020

Bekijk alle polisvoorwaarden en reglementen

Uiterlijk 31 december 2020

Basisverzekering of eigen risico wijzigen
U kunt een wijziging van uw vrijwillig eigen risico of basisverzekering tot uiterlijk 31 december aan ons doorgeven.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar? We zien u natuurlijk niet graag vertrekken. Wilt u toch opzeggen? Dan moet uw opzegging uiterlijk 31 december bij ons binnen zijn.

Wist u dat...

...u mogelijk van de overheid een bijdrage krijgt in uw zorgkosten (zorgtoeslag)? En u uw eigen risico in termijnen kunt betalen?

Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid. Op deze manier komt de overheid mensen met een lager inkomen tegemoet in de kosten van de zorgverzekering. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

Eigen risico gespreid betalen aanvragen

Betaal het verplicht eigen risico van €385 in 10 termijnen. U kunt dit aanvragen tot 1 februari 2020. Het gespreid betalen gaat in vanaf 1 januari 2020. Vraagt u het na 1 februari aan? Dan start de regeling een jaar later.