Man met kitten

Wanneer kan ik wat verwachten?

Belangrijke data voor uw zorgverzekering handig op een rij.

Wanneer kan ik wat verwachten?

Belangrijke data voor uw zorgverzekering handig op een rij.

Wilt u uw zorgverzekering veranderen?

Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Het is belangrijk dat u op tijd uw veranderingen doorgeeft. Bekijk op deze pagina alle belangrijke data voor uw zorgverzekering.

Veranderingen basisverzekering 2021

Prinsjesdag 2021

Het kabinet maakte op Prinsjesdag, 21 september 2021, de definitieve wettelijke veranderingen in de basisverzekering voor 2022 bekend. Deze zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk.
Bereken uw premie voor 2021

Uiterlijk 12 november 2021

De nieuwe premies voor de basisverzekering en aanvullende verzekering van 2022 maken we uiterlijk op 12 november 2021 bekend.

Bekijk de belangrijkste veranderingen (pdf) in uw polisvoorwaarden van 2021. 

Uiterlijk 31 december 2021

U kunt een verandering van uw vrijwillig eigen risico of basisverzekering tot uiterlijk 31 december aan ons doorgeven. Dit geldt ook voor een opzegging van uw zorgverzekering. De verandering of opzegging gaat in vanaf 1 januari 2022.
Betaal uw eigen risico gespreid

Uiterlijk 31 januari 2022

U kunt tot en met 31 januari 2022 een verandering van uw aanvullende verzekering of tandartsverzekering aan ons doorgeven. Deze datum geldt ook voor het aanvragen van gespreid betalen van het eigen risico. De verandering van verzekering of het gespreid betalen eigen risico gaan dan in vanaf 1 januari 2022. 
Naar de Belastingdienst

Doe op tijd belastingaangifte

U kunt aangifte doen van 1 maart tot 1 mei. Doet u voor 1 april aangifte van uw belasting? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van de Belastingdienst.  Lees meer over het aftrekken van zorgkosten en uw belastingaangifte.

Wist u dat...

...u mogelijk van de overheid een bijdrage krijgt in uw zorgkosten (zorgtoeslag)? En u uw eigen risico in delen kunt betalen?

Heeft u recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid. Op deze manier komt de overheid mensen met een lager inkomen tegemoet in de kosten van de zorgverzekering. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

Vraag gespreid betalen eigen risico aan

Eigen risico in delen betalen aanvragen

Betaal het verplicht eigen risico van €385 in 10 delen. U kunt dit voor het jaar 2021 aanvragen tot 1 februari 2021. Het in delen betalen gaat in vanaf 1 januari 2021. Vraagt u het na 1 februari aan? Dan start de regeling een jaar later.