Uitzoeken of uw verzekering nog bij u past?

Als u dit klusje wilt oppakken, is het handig als u weet wanneer wat bekend is. 

Wat is een goed moment om uw zorgverzekering eens goed te bekijken?

Prinsjesdag? Alleen de veranderingen van de basisverzekering zijn dan bekend. Fijn om te weten. Maar u weet misschien nog niet genoeg om te kiezen wat u precies wilt met uw verzekering. Wanneer is het dan wel een goed moment om dit te doen? Bekijk het hieronder! Alle belangrijke data voor uw zorgverzekering staan er handig op een rij! zorgverzekering handig op een rij.

Regel uw zorgverzekering online.

In Mijn Zilveren Kruis regelt u gemakkelijk online alles rondom uw zorgverzekering. U kunt er bijvoorbeeld uw pakket aanpassen. Of een rekening voor zorgkosten indienen.

1. Half september:

De veranderingen in de basisverzekering zijn bekend.

Prinsjesdag! Het kabinet maakt de definitieve wettelijke veranderingen in de basisverzekering voor 2023 bekend. Deze zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk. Fijn om te weten! Maar het is waarschijnlijk niet genoeg om te weten of u voor 2023 uw zorgverzekering wilt veranderen. Half november hoort u meer.

Bekijk wat er verandert in de basisverzekering

2. Half november:

Op 12 november maakten we de veranderingen in uw premie en aanvullende verzekering bekend.

Mooi moment om eens rustig naar uw zorgverzekering te kijken.

Premie berekenen

3. Half december:

De veranderingen in afspraken met de meeste zorgverleners zijn bekend.

Rond half december zijn ook de meeste zorgverleners bekend waarmee Zilveren Kruis afspraken heeft gemaakt.

Nu heeft u alle informatie om goed te kijken of uw verzekering nog goed is. Of dat u nog even verder wilt kijken.

4. Eind december: 

U kunt uw basis- en aanvullende (tandarts)verzekeringen veranderen. Of opzeggen. U kunt ook uw vrijwillig eigen risico aanpassen.

Veranderingen in uw basisverzekering of vrijwillig eigen risico geeft u uiterlijk 31 december aan ons door. Dit geldt ook voor een opzegging van uw zorgverzekering. De verandering of opzegging gaat dan in vanaf 1 januari 2023.

Maar om de feestelijke laatste dagen van het jaar echt vrij te zijn, is het misschien prettig om het uitzoekklusje iets eerder op te pakken?

U kunt in januari uw aanvullende verzekering nog veranderen!

Bent u er toch nog niet helemaal uit in december? Geen nood! U kunt in januari uw aanvullende verzekering nog veranderen. Wel zo fijn! Dit geldt ook voor het aanvragen van gespreid betalen eigen risico.

  • Uiterlijk 31 januari kunt u de verandering doorgeven aan ons.
  • De verandering gaat dan in vanaf 1 januari 2023.

Voor iemand anders een verandering in de zorgverzekering doorgeven

TIP!

Wilt u namens iemand anders contact met ons opnemen voor het veranderen van de zorgverzekering? Bijvoorbeeld voor uw partner? Dat kan! Hier heeft u wel een machtiging voor nodig.

Bekijk hoe u een machtiging krijgt

Ook interessant

Kleine jongen speelt met kartonnen doos

Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid. Zo helpt de overheid mensen met een lager inkomen bij de kosten van de zorgverzekering. De overheid wil op deze manier de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

Jongen met poes op schoot

Eigen risico in delen betalen

Betaal het verplicht eigen risico van € 385 in 10 delen. U kunt dit voor het jaar 2023 aanvragen tot 1 februari 2023. Het in delen betalen gaat in vanaf 1 januari 2023. Vraagt u het op of na 1 februari aan? Dan start de regeling een jaar later.