Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een financiële bijdrage in zorgkosten. Het bedrag is afhankelijk van uw inkomen. De Belastingdienst betaalt de zorgtoeslag. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.​

Zorgtoeslag is afhankelijk van uw inkomen

Mensen met een laag of middeninkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag. Bij een hoog inkomen ontvangt u geen bijdrage. Ook uw leefsituatie heeft invloed op de zorgtoeslag. Bijvoorbeeld de hoogte van uw eigen vermogen. De Belastingdienst berekent de hoogte van het bedrag.

Verandert er iets in uw situatie? Krijgt u bijvoorbeeld een hoger salaris? Geef de wijzigingen dan tijdig door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u later moet terugbetalen.

Zorgtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst controleert u of u recht heeft op zorgtoeslag. Bezoek de website van de Belastingdienst Toeslagen voor de meest actuele informatie.

Word je binnenkort 18?

TIP!
Misschien heb je recht op zorgtoeslag. Controleer het op de website van de Belastingdienst Toeslagen.

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar van de belasting

Maakt u veel specifieke zorgkosten, bijvoorbeeld door invaliditeit? Sommige zorgkosten kunt u aftrekken van de belasting. Om welke kosten het gaat, leest u op de website van de Belastingdienst.