Check je machtiging

Er zijn verschillende soorten machtigingen. Welke je nodig hebt, hangt af van wat je wilt doen. Bijvoorbeeld namens iemand anders contact opnemen. Of in Mijn Zilveren Kruis zorgverbruik inzien. Voor de machtiging is het belangrijk om te weten of jij en iemand anders bij elkaar op de verzekering staan. En wat voor rol je binnen de verzekering hebt. Om te bepalen welke machtiging je nodig hebt, stellen we je een paar vragen.

Welke machtiging heb ik nodig?

De verzekeringnemer kan je machtigen via DigiD Machtigen. Je logt daarna met je eigen DigiD in voor de verzekeringnemer in Mijn Zilveren Kruis. Je ziet dan de gegevens van de verzekeringnemer en kunt zorgzaken regelen voor diegene. 

Meer over Digid Machtigen

Je hebt een machtiging nodig van de medeverzekerde. Dat is zo geregeld in Mijn Zilveren Kruis. Vraag de medeverzekerde in te loggen en je te machtigen.

Meer lezen over machtigen

De medeverzekerde kan je machtigen via DigiD Machtigen. Daarna kun je met je eigen DigiD voor de medeverzekerde inloggen in Mijn Zilveren Kruis. Je ziet dan de gegevens van de medeverzekerde.

Meer over DigiD Machtigen

Je hebt een machtiging nodig van je kind. Dat is zo geregeld in Mijn Zilveren Kruis. Vraag je kind in te loggen en je te machtigen. Wil je van meerdere kinderen het zorgverbruik bekijken? Dan heb je van alle kinderen een machtiging nodig.

Lees meer over zorgkosten van je kind bekijken

Het kind kan je machtigen via DigiD Machtigen. Daarna kun je met je eigen DigiD voor het kind inloggen in Mijn Zilveren Kruis. Je ziet dan de gegevens van het kind.

Meer over Digid Machtigen

Hiervoor heb je een machtiging nodig van de verzekerde. En dat is zo geregeld met het machtigingsformulier.

Naar het online machtigingsformulier

Meer lezen over iemand machtigen om contact op te nemen

U kunt uw verzekeringnemer machtigen in Mijn Zilveren Kruis. Login met DigiD in Mijn Zilveren Kruis. Die persoon kan daarna uw gegevens en zorgverbruik bekijken. 

Lees meer over iemand machtigen

Hiervoor kunt u uw verzekeringnemer machtigen. En dat is zo geregeld in Mijn Zilveren Kruis.

Lees meer over iemand machtigen

U kunt een machtiging geven aan die persoon. Dat is zo geregeld met het machtigingsformulier.

Naar het online machtigingsformulier

Meer lezen over iemand machtigen om contact op te nemen

Geef je DigiD niet aan die persoon, maar regel een machtiging bij DigiD. Die persoon kan daarna met zijn eigen DigiD voor je inloggen in Mijn Zilveren Kruis. 

Meer over DigiD Machtigen