Zorgkosten van een kind online bekijken

Heeft u een kind van 12 jaar of ouder op uw polis staan? Dan ziet u niet (meer) automatisch het zorgverbruik. U ziet wel dat het kind zorgkosten heeft gemaakt, maar niet waarvoor. Dit heeft te maken met privacy. Wilt u toch het zorgverbruik bekijken? Vraag uw kind u te machtigen. Dit kan eenvoudig via Mijn Zilveren Kruis.

Alleen de verzekeringnemer kan gemachtigd worden

Bent u een medeverzekerde op de polis? Helaas kan uw kind u dan niet machtigen. U kunt wel contact opnemen namens uw kind. U heeft daar een andere machtiging voor nodig.

Hoe kan mijn kind mij machtigen?

  • Ga met uw kind in gesprek of u het zorgverbruik mag bekijken
  • Uw kind vraagt een DigiD aan als hij/zij dat nog niet heeft
  • Uw kind logt in en machtigt de verzekeringsnemer

Waarom heeft u een machtiging nodig?

Zorgverbruik bevat informatie die privé is. Bijvoorbeeld welke medicijnen uw kind van de apotheek kreeg. De overheid heeft een wet gemaakt die persoonsgegevens beschermt. Hierdoor mogen wij nooit op verzoek van een ander gegevens delen. Hier heeft u eerst toestemming voor nodig van de verzekerde. Dat geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Na de 12e verjaardag ziet u vanwege privacy geen details van de zorgkosten meer.

Machtiging intrekken

Het kind kan altijd de machtiging intrekken. Het zorggebruik is dan niet meer zichtbaar voor u. Dit kan eenvoudig via Mijn Zilveren Kruis.

Andere machtiging aanvragen

Machtiging om contact te kunnen opnemen