Namens iemand contact opnemen

Wilt u iets aan ons vragen over de zorgzaken van iemand anders? Bijvoorbeeld voor uw (zieke) partner, kind of buurvrouw? Of wilt u dat iemand anders namens u contact opneemt met ons? U kunt hiervoor een machtiging krijgen of geven. Zonder een machtiging mogen wij geen gegevens met iemand anders bespreken. Dit heeft te maken met privacy.

U kunt een machtiging regelen voor:

  • Financiële gegevens (eigen risico, betalingsregeling of manier van betalen)
  • Medische gegevens (vergoedingen, medicijnen en zorgkosten)
  • Persoonlijke gegevens (adres- en poliswijzigingen)

Gebruik het online machtigingsformulier

U machtigt iemand eenvoudig via het online machtigingsformulier. Hier geeft u aan voor welke soort gegevens u iemand wilt machtigen. En wat de gegevens zijn van de gemachtigde. Bent u ingelogd? Dan hoeft u uw eigen gegevens niet in te vullen. Binnen 7 werkdagen krijgt u van ons bericht over de machtiging.

ingelogd naar machtigingsformulier Ingelogd naar machtigingsformulier
Niet ingelogd naar machtigingsformulier

 

De persoon die u machtigt, kan alleen contact met ons opnemen

En uw zorgverbruik niet bekijken in Mijn Zilveren Kruis. Wilt u dit wel? Dat kan alleen als u de partner (medeverzekerde) of het kind bent van de verzekeringnemer. En als u op dezelfde verzekering staat.

Waarom is een machtiging nodig?

Informatie over zorgverbruik is privé. De overheid heeft een wet gemaakt die persoonsgegevens beschermt. Daarom delen wij nooit iemands gegevens op verzoek van een ander. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Dat kan ook. Download hiervoor het machtigingsformulier (pdf). Stuur hem zonder postzegel naar:

Zilveren Kruis
Serviceteam Polis
Antwoordnummer 10290
2300 VB LEIDEN