vrouw sport

Gezond lichaam

Hoe blijven uw medewerkers fit als ze veel thuis zijn? En hoe zorgen zij voor een goede thuiswerkplek? Bekijk hier onze tips.
vrouw met rugpijn

Met deze tips voorkom je fysieke klachten

Nu we veel thuis werken is de werkplek in veel gevallen niet ideaal. We zitten veel in dezelfde houding of op een werkplek die eigenlijk niet geschikt is om hele dagen aan te werken. Het is nog belangrijker om, natuurlijk binnen de mogelijkheden die er zijn, een gezonde werkplek te creëren. Hoe voorkomt u dat uw medewerkers, en uzelf, last krijgen van fysieke klachten?
vader en zoon zitten aan tafel

4 tips voor een gezonde thuiswerkomgeving

Het thuiswerken zorgt bij veel mensen voor uitdagingen. En het is niet altijd mogelijk om aanpassingen te doen. Soms is veel creativiteit gevraagd. Waar kunt u op letten?

De Dagstart

In De Dagstart videobelt Riëlle Nij Bijvank, Senior Adviseur Gezond Ondernemen bij Zilveren Kruis, met één van onze zakelijke klanten. Hoe ziet Gezond Ondernemen in tijden van corona er bij hen uit? En hoe gaan zij hun grootste uitdaging te lijf? In deze dagstart belt Riëlle met Babette Alberda, Coördinator Duurzame Inzetbaarheid bij Philadelphia.

Corona daagt ons uit

Als je work-outs in de sportschool wegvallen - of alleen al je fietsritje naar kantoor! - heeft dat snel invloed op je conditie. Weinig bewegen is zelfs slecht voor je afweersysteem! Met een ommetje tijdens je koffiepauze ben jij dus al hartstikke goed bezig. (Manifest: Corona daagt ons uit)

Lees het artikel

Geef je computer ook eens pauze

Even lunchen achter de computer is best verleidelijk, zonder collega’s om mee te kletsen. Maar pas op: de kans is dan groter dan je ongemerkt meer calorieën binnenkrijgt. Houd zoveel mogelijk vast aan je normale eetpatroon en gun jezelf die echte pauze. (Voedingscentrum)

Lees de tips
Hidde van der Ploeg loopt op de heide
Podcast
14:32 minuten

Podcast het belang van minder zitten

In beweging komen op de heide? Hidde van der Ploeg doet het. Hij zet 1000 stappen en vertelt ons waarom dat zo goed voor je is. Juist nu we veel thuiszitten en minder kunnen ondernemen, is het van belang om te bewegen. Loop je met ons mee?
man met mobiel op de bank

Online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland

Onze partner HC Health heeft dit platform gemaakt om medewerkers te helpen bij gezond thuiswerken. Met informatie over een gezonde werkhouding, oefeningen om voldoende in beweging te blijven of juist te ontspannen. Webinars en virtuele trainingen met advies over fysieke klachten en hoe juist klachten te voorkomen.

Bel mij terug

Vul het formulier in en wij nemen direct contact met u op.

Bel mij terug

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn