man achter laptop met baby op schoot

In verbinding blijven

Hoe blijf je in verbinding met collega’s terwijl je elkaar niet ontmoet? Hoe zorg je dat medewerkers zich gewaardeerd, betrokken en nuttig blijven voelen? We helpen en inspireren je hier om in verbinding te blijven.

De Dagstart

In De Dagstart videobelt Riëlle Nij Bijvank, Senior Adviseur Gezond Ondernemen bij Zilveren Kruis, met één van onze zakelijke klanten. Hoe ziet Gezond Ondernemen in tijden van corona er bij hen uit? En hoe gaan zij hun grootste uitdaging te lijf? In deze dagstart belt Riëlle met Frederike Remmelink, HR advisor bij ATOS.

Pim de Morree
Artikel
3 minuten leestijd

Vrijheid, verantwoordelijkheid, broederschap

Het zijn - we kiezen maar voor een veerkrachtig woord - uitdagende tijden: voor medewerkers, voor leidinggevenden en voor organisaties. Organisaties waarvan veel het nu moeilijker hebben en misschien wel mensen moeten ontslaan. Wat zeg je dan als leidinggevende?
podcast ernestine telleman
Podcast
11:17 minuten

Hoe deel je een compliment uit

Veel medewerkers ervaren door de coronacrisis stress en zorgen. Alle ballen hooghouden in een onzekere tijd is niet niks. Dan is het extra fijn om van je leidinggevende te horen dat je het goed doet. Ernestine Telleman, adjunct-directeur bij New Heroes, vertelt over het belang van complimenten geven. Loop 1.000 stappen mee tijdens het beluisteren van deze podcast. Op gepaste afstand natuurlijk. :)

Digitale koffiemachineklets

‘We zijn sociale dieren’, zegt Dr Angela Carter van de British Psychological Society. ‘Een deel van de reden dat we naar werk gaan is omdat we het leuk vinden om met andere mensen te zijn.’ Je collega’s ontmoeten in ‘virtuele plekken’ - zonder zakelijke reden - is daarom een heel goed idee. Digivrijmibo! (ScienceFocus)

Lees het artikel

Zo voorkom je een energielek tijdens een online meeting

Online meetings zijn een top uitvinding. Natuurlijk met die verre vriend in het buitenland of met je geliefde die op reis is. Maar nu in coronatijd ook om met medewerkers in verbinding te blijven. Het werk kunnen we daardoor zo goed en zo kwaad als het gaat, blijven doen. Maar de afgelopen weken domineren online meetings de werkagenda. En waarschijnlijk ben je erachter dat ze niet alleen maar halleluja zijn.

Lees het artikel

Tip voor medewerkers: Buurtkring!

Het is soms lastig om hulp te vragen. Of je kunt wel hulp bieden, maar weet niet zo goed waar te beginnen. Voor de kleine, maar belangrijke dingen die je makkelijk kunt inpassen in je dagelijks leven, heeft Achmea Buurtkring gelanceerd. Een mobiel platform waar vraag en aanbod voor ‘kleine’ hulpvragen binnen een buurt samenkomen.

Lees het artikel

Bel mij terug

Vul het formulier in en wij nemen direct contact met u op.

Bel mij terug

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn