Tips voor een gezonde (thuis)werkomgeving

Artikel
02-08-2022
3 minuten leestijd
De meeste mensen werken tegenwoordig thuis. Hoe zorgt u zelf voor een veilige en gezonde werkomgeving?
""

4 tips voor een gezonde (thuis)werkomgeving

1. Pas uw werk aan

Maak gebruik van de flexibiliteit die u nu heeft en zorg voor een werkritme wat bij uw situatie past. En laat gesprekken niet langer dan 45 minuten duren. Zo blijft u scherp en heeft u tussen de afspraken door even tijd voor iets anders.

2. Probeer rust te creëren

Zoek een plek waar u weinig afleiding heeft. Niet alleen voor de concentratie, maar ook om geluiden te beperken. Zorg voor voldoende beweging Een hele dag zitten aan een bureau of keukentafel is niet goed voor onze gezondheid. Zorg daarom voor fysieke beweging tussen het werk door. Doe bijvoorbeeld alle telefoontjes lopend.

3. Stel uw werkplek goed in

Zorg, binnen de mogelijkheden die u thuis heeft, voor de juiste instelling van uw bureau, stoel en beeldscherm. Hoe doet u dat? Kijk snel op de website van Arbocatalogus Contactcenters.

4. Blijf in verbinding met elkaar

In deze tijd, waarin we veel op afstand werken, is het belangrijk om in contact te blijven. Dus pak eens wat vaker de telefoon om af te stemmen met uw collega. Mailen kan altijd nog. En plan wekelijks een moment met het team in om te delen wat er speelt en tips uit te wisselen.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze inkomensexpert.

Screenshot Actify Teams

Start met Actify Teams

Dé app van Zilveren Kruis die je medewerkers helpt om actief aan de slag te gaan met gezondheid.

Vrijblijvend gesprek plannen