6 dingen die je zorgverzekeraar óók doet (naast zorgkosten betalen)

We zijn gewend dat onze zorgverzekeraar onze zorgkosten betaalt. En dat we elke maand premie overmaken. Maar wist je dat je zorgverzekeraar veel meer voor je kan betekenen? Bij Zilveren Kruis bestaat de Zorgcoach, die je kan helpen om sneller aan de beurt te zijn in een ander ziekenhuis… en nog een heleboel meer!
Lachende man met arm om kleindochter

Als de huisarts je verwijst naar een ziekenhuis in de buurt, ben je geneigd om dit advies te volgen. Hij zal het wel weten, toch? Wanneer je er vervolgens achter komt dat je een aantal weken moet wachten voordat je geholpen kunt worden, baal je, maar denk je: ‘Tja, dat werkt zeker zo.’ Nou, niet per se dus. Je hebt dan veel baat bij een belletje met je zorgverzekeraar. Zilveren Kruis heeft voor dit soort gevallen de Zorgcoach in het leven geroepen. Deze gaat voor je op zoek naar een ziekenhuis waar je sneller terecht kan. Hoe fijn is dat? Maar let op, er is nog meer waarbij de Zorgcoach je kan helpen…

Het beste ziekenhuis

Waar kun je het beste heen voor een darmonderzoek? Ziekenhuizen hebben vaak bepaalde specialismen die eruit springen. Wil je weten welk ziekenhuis de beste zorg biedt in jouw specifieke geval? Voor verschillende aandoeningen vergelijkt de Zorgcoach ziekenhuizen én behandelingen en stelt een persoonlijk zorgrapport voor je op.

Lees ook

Persoonlijk zorgrapport aanvragen

Regelen van een second opinion

Soms twijfel je. Is deze behandeling nu echt nodig? Kan het niet anders? Vooral bij ernstige aandoeningen kan een second opinion helpen om de juiste beslissing te nemen. Dan is het goed om eens bij een andere specialist te rade te gaan. De Zorgcoach kan je verwijzen naar Royal Doctors voor een second opinion. Voor een vergoeding van Royal Doctors heb je wel een aanvullende verzekering nodig.

Lees ook

Second opinion regelen

Vragen over je medische behandeling

Een afspraak in de polikliniek van een ziekenhuis is vaak in een mum van tijd voorbij. Thuis bedenk je dat je nog een heleboel vragen hebt, maar de dokter die je sprak… die krijg je niet 1-2-3 meer aan de telefoon. De Zorgcoach kan je verwijzen naar 2e arts online. Hier krijg je online toelichting en advies van een medisch specialist over je klacht, diagnose of behandeling. Heel fijn om even te checken of je het allemaal goed begrepen hebt óf als je snel een second opinion wil.

Lees ook

2e arts online service

Buitenshuis herstellen na ziekenhuisbehandeling

Ziekenhuisopnames duren tegenwoordig geen weken meer, zoals vroeger. Herstellen van een operatie gebeurt grotendeels thuis. Maar wat moet je doen als je niemand hebt die je thuis kan verzorgen? Als je behandelend arts denkt dat het onveilig is om je direct na het ziekenhuis naar huis te sturen, kun je herstellen in een zogenaamd eerstelijnsverblijf. De Zorgcoach kan je helpen met het vinden van een goede plek. Weer een zorg minder!

Lees ook

Tijdelijk eerstelijnsverblijf

Thuiszorg

Als je wel naar huis kunt na een operatie, maar op sommige momenten van de dag wel wat hulp kunt gebruiken, is thuiszorg een goede optie. Maar hoe regel je dat? Waar moet je beginnen? Wie bel je? De Zorgcoach weet precies welke stappen je moet zetten en kan je zelfs helpen bij het inschakelen van een wijkverpleegkundige.

Lees ook

Wijkverpleging

Gerelateerde artikelen

Hand om rolstoelwiel

Alleen thuis herstellen van een zware operatie. Hoe dan…?

Toen Anne-Marie hoorde dat ze een kunstheup nodig had, piekerde ze meteen over de tijd na de ingreep.
Mobiel betalen bij pinautomaat

Op welke manier betaal jij je zorgkosten het liefst?

Inge betaalde zorgkosten het liefst op rekening. Zo had ze het gevoel zelf de controle te houden over haar betalingen.
Vrouw schrijft met telefoon tussen schouder en oor

Welk ziekenhuis past het best bij welke behandeling?

Hoe weet je wat de beste plek is voor jouw behandeling, wanneer de huisarts je doorstuurt naar het ziekenhuis?