Inge betaalde op rekening: “Ik dacht dat ik de boel zo onder controle hield”

Iedereen regelt zijn betalingen op de manier die het beste bij hem of haar past. Inge (42) is tennislerares en betaalde het liefst op rekening. Zo had ze het gevoel zelf de controle te houden over haar betalingen.
Mobiel betalen bij pinautomaat

“Ik ben niet de meest georganiseerde persoon op het gebied van geld. Heel eerlijk, ik ben sowieso niet zo georganiseerd. Dingen ‘lopen’ vaak zoals ze lopen bij mij. Als er een rekening binnenkomt, bekijk ik die en laat ik ‘m daarna een tijdje liggen. Vroeger in een mandje op de keukentafel, tegenwoordig in mijn mail. Wat niet zo handig is, want hij schuift naar beneden en vervolgens vergeet ik die rekening makkelijk. Ik voel altijd wel dat er nog ‘iets’ is, maar vaak kan ik niet meer zo goed achterhalen wat dat ‘iets’ ook alweer was.

Zo vader, zo dochter

Per automatische afschrijving betalen heb ik nooit gedaan. Dat voelt alsof ik de controle uit handen geef. Dan kan er zomaar een bedrag worden afgeschreven, terwijl ik dat misschien voor iets anders nodig heb. Het is ook iets vanuit mijn jeugd. Mijn vader was ondernemer. Hij vond het ook helemaal niks dat een ander voor hem besloot wanneer er geld van zijn rekening werd afgeschreven. Ik denk dat ik dat een beetje van hem heb overgenomen. Ik ben ZZP’er, tennislerares, en ik weet nooit precies hoeveel lesjes ik geef en hoeveel ik binnenkrijg in een maand. Het is belangrijk dat ik pas betaal als er ook geld op mijn rekening staat.

Geen fijne flow

Maar goed, ik vergeet dus nog wel eens wat. Omdat ik niet echt een systeem heb. Ik bedenk soms ineens: ‘Oh jee, ik moet die ene rekening nog betalen.’ Gelukkig bestaat er zoiets als de betalingsherinnering en die wacht ik vaak wel af. Pas als er staat ‘laatste herinnering’ en ik weet dat er een bedrag bovenop kan komen, dan kom ik echt in actie. Heel eerlijk heb ik wel een beetje te lijden van mijn eigen systeem. Ik betaal rekeningen zoals ik ook mijn rekeningen stuur. In een bulk en vaak veel te laat. Er komt eigenlijk nooit een fijne flow in mijn geldzaken op deze manier.

Schaamrood

Laatst had ik het wel heel bont gemaakt. Ik had al twee maanden mijn premie van mijn zorgverzekeraar niet betaald en toen kreeg ik daar bovenop ook nog eens een rekening voor zorgkosten die ik gemaakt had. Ik wist dat ik dit zelf niet zo makkelijk meer kon oplossen en met het schaamrood op de kaken heb ik toen Zilveren Kruis gebeld. Ik kreeg via de klantenservice een heel aardige mevrouw aan de lijn die alle rekeningen erbij pakte en me echt wilde helpen. Heel fijn dat iemand met me meekeek zonder me te veroordelen. De stress die ik hierover had, zat me best hoog en dat is natuurlijk niet gezond. Gelukkig hoefde ik niet alles in één keer te betalen. Ik heb de achterstallige premie direct betaald, en de betaling voor de zorgkosten een maandje uitgesteld. Dit kon gemakkelijk via Mijn Zilveren Kruis. 

Lees ook

Moeite met betalen door het coronavirus? Zo kunnen wij u helpen

Beter geregeld

Ook raadde de dame aan de telefoon me aan om toch maandelijks via afschrijving te betalen, zodat dit me niet meer kan overkomen. Ik kon zelf een moment kiezen dat het bedrag wordt afgeschreven. Dat gaf mij het laatste zetje om het toch maar te doen. Nu weet ik in ieder geval dat dit gewoon goed geregeld is. Ik heb er geen omkijken meer naar.”

Betaalgemak bij Zilveren Kruis. Daar kun je op rekenen!

Gerelateerde artikelen

Twee mannen glimlachen met arm om elkaar
Artikel
3 minuten lezen

Martin gooide zijn betalingen om… en heeft nu nooit meer stress!

Martin betaalde jarenlang via rekening, maar tegenwoordig zweert hij bij automatisch betalen.

Oude vrouw stopt muntgeld in portemonnee

Hoe regel jij betalingen?

Betalingen, rekeningen en afschrijvingen: iedereen gaat er anders mee om. Zilveren Kruis denkt graag met je mee!

Man met hond op schoot kijkt op mobiel

Sommige zorgkosten betaal je zelf. Maar waarom eigenlijk?

Je bent verzekerd en toch krijg je een rekening voor een behandeling. 'Oeps, daar had ik even niet op gerekend'.