Toe aan vakantie? In 5 stappen laad je je batterij weer helemaal op

We moeten nog even wachten voordat we weer overal op vakantie kunnen. Tot die tijd zoeken we naar andere manieren om te ontspannen en frisse energie op te doen. Deze eenvoudige stappen zorgen voor een fijn vakantiegevoel, maar dan gewoon thuis!
Kind met duikbril in bad

Zo nu en dan is het belangrijk om wat gas terug te nemen en je batterij een beetje op te laden. Zeker in onrustige tijden zoals deze. Weet je niet precies hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij helpen je een handje.

Schrijf het van je af

Opladen begint met ontladen. Ons hoofd zit vaak vol met allerlei gedachten, zorgen en taakjes die we niet moeten vergeten. Ga ervoor zitten en schrijf het allemaal van je af. Maak takenlijstjes, piekerlijstjes, gedachtenlijstjes, noem maar op. Als je het hebt opgeschreven, hoef je al deze gedachten niet meer met je mee te dragen. En wanneer je bent opgeladen, kun je deze lijstjes met frisse energie aanpakken.

Doe dingen waar jij blij van wordt

Als je druk bent geweest, is het fijn om even helemaal niks te hoeven. Neem daarom een dag voor jezelf, waarin je alleen maar dingen doet die je leuk vindt. Lekker in bad, een heel boek lezen, een fijne wandeling maken, een pyjamadag houden… Zo geef je je lijf en hoofd een dagje de tijd om bij te komen en nieuwe energie te krijgen.

Eropuit met de auto?

TIP!

Zorg dat je goed voorbereid bent op gladheid en kou. Zo geven winterbanden meer grip op gladde wegen. En is het slim om altijd een warme deken in de auto te hebben, voor als je onverwachts stil komt te staan. Ondanks de goede voorbereidingen toch pech onderweg? Meld het via de app en de mannen (of vrouwen) van RoadGuard snellen je tegemoet. Zelfs als je geen autoverzekering van Centraal Beheer hebt!

Zo werkt pechhulp via RoadGuard

 

Zet telefoonmeldingen uit

Op vakantie krijgt onze telefoon vaak veel minder aandacht dan thuis. We zijn meer bezig met de mooie omgeving en met elkaar. En daarvan komen we tot rust. Ondanks dat het soms zo kan voelen, helpt scrollen op onze telefoon niet om echt te ontspannen. De blijvende stroom aan nieuwe informatie en prikkels geeft ons het gevoel dat we altijd ‘aan’ moeten staan. Schakel daarom de meldingen van je e-mail en berichten een tijdje uit of neem jezelf voor alleen op vaste momenten op je telefoon te kijken. Dit geeft rust, overzicht en tijd om andere dingen te doen.

Kies iets nieuws waar jij tijd aan wilt besteden

Wanneer je je hoofd leeg hebt gemaakt, ontstaat er ruimte in je geest voor nieuwe dingen. Eindelijk dat boek lezen dat al zo lang op je nachtkastje ligt, een nieuw recept leren maken, of iemand opbellen die je al lang niet hebt gesproken. Waar je geest van opbloeit, verschilt per persoon. De een is graag creatief bezig, de ander geniet van contact met familie of geliefden. Het belangrijkste is om heel duidelijk te kiezen voor waar je mee bezig wilt zijn. Hierbij kunnen bijvoorbeeld het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek of meditatie ook goed bij helpen.

Kom in beweging voor nieuwe energie

Bewegen is niet alleen gezond, je krijgt er ook energie van. Zoek naar beweging die jij leuk vindt. Pak de fiets, dans in de woonkamer, maak een wandeling of ga een rondje skaten. Het fijnst is om lekker naar buiten te gaan. Dit geeft je je dagelijkse dosis daglicht (vitamine D!). Ook zorgt een groene omgeving ervoor dat je ontspant en minder last hebt van stress.

Regelmatig tijd vrijmaken voor ontspanning is belangrijk voor ons lijf én ons hoofd. Juist door rust te nemen, blijven we actief en fit. En daar worden we gelukkig van!

Gerelateerde artikelen

Stofzuigen in de woonkamer
Artikel
3 minuten lezen

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd

Feit of fabel? Schrijfster en amateurverzamelaar Brenda nam dit onder de loep.
Vrouw met bril glimlacht
Artikel
3 minuten lezen

Aïsha plant tijd voor zichzelf in haar agenda

Aïsha kan door de drukte van haar werk en gezin vergeten op adem te komen. Daarom neemt ze bewust tijd voor zichzelf.
Man en vouw zoenen op de bank
Artikel
3 minuten lezen

Yair mediteert elke dag 10 minuten. “Het is een wereld van verschil.”​

Yair was moe, kon zich slecht concentreren en wilde iets doen. Een vriend raadde hem aan te gaan mediteren. Elke dag tien minuten, meteen bij het opstaan.