5 gouden tips voor een ontspannen verhuizing

Een nieuw huis is (meestal) leuk, maar verhuizen kan spanning veroorzaken. Er moet zoveel geregeld worden: klussen, inpakken, opruimen, adreswijzigingen versturen. Je hoofd slaat ervan op hol. Gelukkig kun je met onze verhuistips de rust bewaren tijdens je verhuizing.
Kind speelt in kartonnen doos

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe woning! Een nieuwe plek om herinneringen te maken. Maar voor het zover is en je je nieuwe huis ‘thuis’ kunt noemen, moet er nog wel wat gebeuren. De verhuizing. Om alles daar omheen goed te regelen, hebben wij een paar fijne tips voor je.

1. Superbelangrijk: een verhuischecklist

Om de draad niet kwijt te raken, is het handig om een verhuischecklist te maken. Zo weet je zeker dat je in de hectiek uiteindelijk niets vergeet. Natuurlijk kun je zelf een lijst samenstellen, maar je kunt ook deze Verhuischecklist van Centraal Beheer erbij pakken. Je beantwoordt een paar vragen en binnen een handomdraai heb je een uitgebreide to-do lijst in je inbox zitten.

2. Boek je klussers op tijd

Moet er geklust worden in je nieuwe woning en heb je zelf geen zin (of twee linkerhanden)? Begin dan op tijd met het zoeken en inhuren van vakmensen. Goede klussers zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt. Dus heb je geen zin om nog jaren in een verbouwing te zitten? Plan dan op tijd je klussers in. 

3. Zonder troep verhuizen naar je nieuwe stulp

Als je gaat verhuizen, zie je pas hoeveel spullen (en rommel) je hebt verzameld. Tijd voor een grote schoonmaak! Maar waar begin je? Laat opruimcoach Eefje je helpen en zorg dat je in je nieuwe huis trekt zonder de spullen die je allang niet meer gebruikt.

4. Ver voor de verhuizing beginnen met inpakken

Als je dan toch aan het opruimen bent, pak dan alvast de spullen in die je niet vaak gebruikt. Zo hoef je dat niet allemaal op de dag voor de verhuizing te doen, maar kun je ontspannen verhuizen. Zorg voor voldoende verhuisdozen en schrijf daar op wat erin zit en naar welke ruimte het moet. Dat is handig voor de verhuizers (en voor jou!).

5. Administratieve zaken regelen

Het is niet alleen maar praktisch wat de klok slaat. Bij een verhuizing komt ook een hoop administratie kijken. Sommige dingen gaan automatisch, maar veel moet je zelf regelen. Ga je naar een andere gemeente? Dan moet je je daar inschrijven. Denk ook aan zaken als abonnementen op kranten en tijdschriften, je energieleverancier op de hoogte stellen en je adreswijziging doorgeven. En heb je een goede woonverzekering? Blijf je bij je huidige tandarts of dokter?

Als je het allemaal op een rijtje ziet staan lijkt het veel, hé? De grootste tip: doe het stap voor stap. Verdeel wat gedaan moet worden (als dat kan) over meerdere weken. Dan zul je zien dat je makkelijker door de verhuizing heen zeilt.

Veel geluk op je nieuwe plek!

Ook interessant

Een man aan het mediteren in het park.
Artikel
3 minuten lezen

Het verbluffende effect van mediteren

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren de hersenstructuur verandert. De expert: “Zelfs 5 minuten per dag is al winst.”
Man staart uit raam naar buiten
Artikel
3 minuten lezen

Overprikkeld! Zo herken je dat

Iedereen kan het gevoel krijgen dat het allemaal teveel wordt. En wie dan niet oplet heeft een risico op oververmoeidheid (of burn-out). Op tijd maatregelen nemen is belangrijk.
""

Download de Actify-app

Wil je graag meer ontspannen, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.

Download in de App StoreDownload in de Play Store