Rudi (49): 'Ik gebruikte drie maanden de Actify-app en dit is wat er gebeurde'

Rudi merkte dat hij ’s avonds het liefst op de bank bleef zitten, en dat dat zijn conditie geen goed deed. Zijn vrouw wees hem op de Actify-app. Hierdoor lukte het hem heel geleidelijk conditie op te bouwen. ‘Ik sta zelfs in de badkamer te oefenen tijdens het tandenpoetsen.’
Handen om een warme kop koffie heen

'Als accountmanager maak ik lange dagen in de auto. En wanneer pak je dan je beweegmoment? In mijn geval niet. Mijn vrouw ergerde zich daaraan. Af en toe lekker op de bank hangen, oké, maar al dat geluier maakte mij in haar ogen niet echt aantrekkelijk. Gek genoeg merkte ik zelf dat ik er ook niet van opknapte. Eerst vond ik het heerlijk, lekker series kijken of voetbal op tv, maar aan het eind van de avond voelde ik me lamlendig.

Wedstrijdje stappen tellen

Eva, mijn vrouw, was zelf met de Actify-app aan de slag gegaan. Eerst maakte ik daar grapjes over als ik haar oefeningetjes zag doen in de woonkamer, zoals touwtjespringen. Totdat ik dacht: zij doet tenminste wat om fit te blijven. Dat kon ik van mezelf niet zeggen. 'Wat ben jij nou aan het doen?', zei Eva toen ze mij op een avond push-ups zag doen tegen de bankleuning. Grijnzend liet ik haar de Actify-app zien. Sindsdien zijn we allebei om, en naast onze dagelijkse oefeningen doen we elke dag een wedstrijdje wie de meeste stappen heeft gemaakt. Ik sta zelfs tijdens het tandenpoetsen nog pas op de plaats te maken om van haar te kunnen winnen.

Op stap met de thermoskan

De aanmoedigingen die ik op de app binnenkrijg werken stimulerend. 'Ik ga wel even,' zeg ik als mijn vrouw voor het eten een ingrediënt mist. Voorheen had ik de auto gepakt om naar de supermarkt te gaan. Nu ga ik snel heen en weer op de fiets. Wandelen doe ik inmiddels ook. Daar was ik vroeger echt niet voor te porren. Ik krijg er letterlijk een fris hoofd van. De Actify-app komt met allemaal wandelroutes. In plaats van door een winkelstraat te slenteren en neer te ploffen bij een koffietentje, gaan Eva en ik nu geregeld op stap met een thermoskan koffie. Nooit geweten hoe mooi Nederland is.

Met de dag jonger

Het bewegen heeft niet alleen mijn conditie goed gedaan. Mentaal voel ik me ook veel lekkerder. Ik merk het tijdens het werk: ik ben vrolijker, wind me minder snel op om medeweggebruikers en kan stress sneller achter me laten. Laatst belde een oude vriend met de vraag of ik zin had om met hem te gaan mountainbiken. Had hij me dat een jaar geleden gevraagd, dan had ik me daar waarschijnlijk met een smoesje vanaf gemaakt. Nu dacht ik: ja, ik heb er nog zin in ook! Een mens is niet gemaakt om de hele dag te zitten. Ik merk het aan alles en ik ben blij dat het voor mij nog niet te laat was om het tij te keren. Mijn vrouw en ik lijken er met de dag fitter, energieker en jonger op te worden.'

Download de Actify-app

Of lees meer over Actify
Baby ligt in bed met hondje
Artikel
2 minuten lezen

Snel in slaap met deze methode

Als in slaap vallen een probleem is, probeer dan eens de 4-7-8-methode. Sommige mensen vallen dan binnen een paar minuten in slaap. Slaap lekker!
Een vrouw thuis aan het sporten.
Artikel
4 minuten lezen

Onbewust sporten met deze simpele oefeningen

Voor het trainen van spieren hoef je niet helemaal naar de sportschool . Deze oefeningen vormen bij elkaar een hele workout.
Een vrouw die last heeft van een burn-out.
Artikel
4 minuten lezen

Wat Leonie deed toen ze randje burn-out was

Leonie sliep plotseling hele nachten niet en haar hoofd maakte overuren. Nu gaat het beter. Dit is wat ze deed.