3 redenen om vaker de fiets te pakken

Nederland is echt een fietsland. Goede en veilige fietspaden, vooral vlakke wegen, mooie en diverse natuur. Wist je dat Nederland maar liefst 37.000 kilometer fietspad heeft? Genoeg moois te ontdekken dus! En fietsen is ook nog eens heel gezond.
""

De voordelen van fietsen

Gemiddeld bewegen we steeds minder. En pakken we steeds vaker de auto, ook voor kleine ritjes. Geldt dat ook voor jou? Pak dan eens de fiets naar de supermarkt of als je bij vrienden of familie op bezoek gaat. Fietsen heeft namelijk veel voordelen.

Fietsen houdt je gezond

Mensen die regelmatig fietsen zijn vaak fitter en minder snel ziek. Bovendien zorgt het voor een betere doorbloeding en spijsvertering. En na zo’n heerlijk fietstochtje in de buitenlucht slaap je ’s nachts ook een stuk beter.

Fietsen maakt gelukkiger

Door fietsen maak je endorfine aan. Een stofje dat zorgt voor een goed humeur. Daar word je toch vrolijk van?!

Fietsen is beter voor het milieu

Een auto die op benzine rijdt, stoot CO2 uit. Elke kilometer zo'n 200 gram. Niet zo best voor het milieu. Fietsen zorgt voor minder geluidsoverlast en het neemt minder ruimte in op de weg. Trappen maar!

Laat je fiets of e-bike goed verzekeren

TIP!

Fiets gestolen, beschadigd of stuk? Met de fietsverzekering van Centraal Beheer is jouw fiets of e-bike goed verzekerd.

Bekijk de uitgebreide fietsverzekering van Centraal Beheer

De mooiste fietsroutes van Nederland

Heel Nederland is 'bedekt' met fietsknooppunten. Hiermee kun je eenvoudig zelf een fietstocht plannen. Maar je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes. We hebben 3 mooie routes voor je uitgezocht:

Fietsroute Schoorlse Duinen

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Bedwing dan per fiets de Schoorlse Duinen, Nederlands breedste duingebied met de hoogste duinen én volop ruimte om uit te waaien. Lengte: +/- 29 km.

Fietsen over IJsselmonde

De rust nabij een drukke stad ontdekken? Vlakbij Rotterdam ligt het onontdekte Eiland IJsselmonde, een groene oase rondom Rotterdam waar je mooi kunt fietsen. Lengte: +/- 37 km.

Fietsroute Veluwezoom en Rhederlaag

Houd je van afwisseling? Kies dan een van deze routes door Nederland.

Ben je slechthorend en wil je veilig deelnemen aan het verkeer?

TIP!
Met een speciale sticker, een bordje of een speldje laat je andere weggebruikers zien dat zij extra rekening met je moeten houden.

Gerelateerde artikelen

Dame met bokshandschoenen aan
Artikel
3 minuten lezen

Femke pakt het na 3 mislukte sportpogingen anders aan

Het ene sportschoolabonnement na het andere afsluiten, zonder ooit te gaan. Zo lukte het Femke uiteindelijk wél te sporten.
Een man bezig met bewust eten in de keuken.

Geen tijd voor 10.000 stappen per dag?

Opeens moesten we tienduizend stappen per dag gaan zetten. Maar hoe dan? Toch zijn er mensen die deze stappen wél weten te zetten. Dit is hun geheim.
Persoon zit op trap

Waag de stap en pak de trap

Heb je een zittend beroep? Best lastig om tijdens werk voldoende beweging te krijgen. Wissel de lift eens om voor de trap.