Lig je vaak wakker? Met deze methode val je snel in slaap

Ken je dat? Je hebt een drukke dag gehad, je bent moe, je gaat in bed liggen. Om vervolgens uren naar het plafond te staren. Waarom lukt het niet om in slaap te vallen? Vaak is stress de boosdoener. Als je gestrest bent neemt de adrenaline in je bloed toe en ga je sneller ademhalen. Je lichaam komt dus eigenlijk niet in slaapmodus. Met deze slimme truc daalt je hartslag en ontspant je lichaam. Het werkt eigenlijk net als een kalmeringsmiddel. Probeer maar!

scherm van beter slapen update

In 5 weken aan de slag met beter slapen

Beter slapen? Meld je dan nu aan voor de Beter slapen update. Je ontvangt iedere week een e-mail waarin je bijvoorbeeld meer leert over wat slapen nou eigenlijk met je doet, over slaaprituelen en de perfecte slaapomgeving. Zo ga je in kleine stappen aan de slag om je nachtrust te verbeteren. Iets voor jou?

Gerelateerde artikelen

Een man bezig met bewust eten in de keuken.
Podcast
16 minuten luisteren

Nicolet had zoveel stress dat ze niet meer sliep

Slaapcoach Floris Wouterson vertelt waarom stress zo’n slaapkiller is en hoe we ervoor kunnen zorgen mindful in slaap te vallen.
Wekker naast bed met een hand

Zo overleef je de gebroken nachten met jonge kinderen

Elke ouder met jonge kinderen heeft wel eens te kampen met slaapgebrek. Vervelend, maar het hoort er een beetje bij. Zo krijg je toch genoeg rust.
Vrouw ligt in armen van partner

Heb ik een slaapprobleem?

Woelen, piekeren, wakker liggen. Iedereen heeft er weleens last van. Maar soms leiden slapeloze nachten tot een chronisch slaaptekort. Herkent u dit?