We zetten smeren op de kaart!

Wist je dat huidkanker in Nederland de meest voorkomende én snelst stijgende vorm van kanker is? Het treft 1 op de 5 Nederlanders. Hoe vaker iemand verbrandt door de zon, hoe meer kans op huidkanker. Je kunt dit in veel gevallen voorkomen door je goed te beschermen tegen de zon. Smeer je daarom in met gratis zonnebrandcrème bij meer dan 120 smeerpalen in Nederland. Of bestel een shotje zonnebrandcrème op het terras.

Nieuw: bestel zonnebrandcrème op het terras

Als de zon schijnt, gaan we er weer op uit en ‘pakken een terrasje’. Onder het genot van een hapje en drankje voel je je huid branden in de zon. En zal je net zien … zonnebrandcrème vergeten. Onze oplossing? We zetten zonnebrandcrème letterlijk op de (menu)kaart! In samenwerking met Tenue Soleil en Koninklijke Horeca Nederland bieden we minerale zonnecrème (SPF 30) voor de terrassen in Nederland. En jij, als terrasbezoeker, kan een tube zonnebrandcrème bestellen bij jouw drankjes. Wel zo makkelijk!

Tip: staat de zonnebrandcrème nog niet op de kaart bij jouw terras? De horecaondernemer kan de tubes bij Koninklijke Horeca Nederland bestellen om het daarna beschikbaar te maken op hun menu.

Zonnebrandcrème gratis voor jou

Weren, kleren en smeren: dat zijn drie manieren om je te beschermen tegen de zon. Om het smeren gemakkelijker te maken, staan op meer dan 120 locaties door Nederland smeerpalen. Daar haal je gratis zonnebrandcrème met factor 30 uit. Wel zo makkelijk, zeker als je zonnebrandcrème vergeten bent. Ze staan aan de kust, bij recreatiegebieden, sportverenigingen en op festivals. Check of er ook een smeerpaal bij jou in de buurt is.

Ik zoek een smeerpaal

Zonder zon geen leven!

Even de zon op je huid voelen is goed voor je. Wist je dat als je jezelf hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème, je lichaam gewoon vitamine D aanmaakt? En de zon heeft nog veel meer voordelen. Dus ga gerust de zon in, maar doe dit wel veilig en bescherm je huid. 

De beste cocktail voor een gezonde, stralende huid en meer energie!

Wees lief voor je huid met de Actify-serie 'Een (zonne)stralende huid’. Naast insmeren tegen huidkanker is er veel meer dat je kunt doen. Actify helpt je hierbij en zit je op de huid met leuke mini’s! Download nu de Actify-app en ga direct aan de slag.

Aan de slag met Actify

Zorgen over een huidplekje? Check het snel met de SkinVision-app

  • Tot 30 september 2024 kun je kosteloos gebruikmaken van SkinVision. Geen klant? Gebruik de code zkzomer24. Zie je een verdacht plekje op je huid? Of een moedervlek die verandert? Dan vergoeden wij de kosten van een check door SkinVision.
  • Heb je nog geen SkinVision account? Download de app via de downloadbutton hieronder. Of scan de QR-code met jouw telefoon. Doorloop de stappen in de app.

Downloaden? Scan de QR-code of klik op de button

Download in de App Store Download in de Play Store

QR code SkinVision-app

Artikelen over zonbescherming

""
Artikel
3 minuten lezen

Welke factor zonnebrandcrème heb je nodig? Doe de test!

Welke factor zonnebrandcrème heb je nu eigenlijk nodig? Doe de test!
""
Artikel
3 minuten lezen

Hoeveel zonnebrandcrème heb je per dag nodig?

Hoeveel zonnebrandcrème heb je nu eigenlijk per dag nodig? En hoe vaak moet je deze smeren?
""
Artikel
3 minuten lezen

Zo werkt de UV-index

De zonkracht geeft aan hoe sterk de zon is en hoe groot de kans op huidkanker is. Check elke dag de UV-index om je huid te beschermen.

Huidkanker voorkomen doen we samen.

We tekenden het Zonvenant van het Huidfonds. Dat betekent dat Zilveren Kruis zich sowieso het komende jaar inzet om nog meer bewustzijn te creëren over het belang van zonbescherming. Door het samen te doen, bundelen we onze krachten.
Logo Huidfonds  Logo Hukas  Logo Drs Leenarts  logo tenue soleil Logo Koninklijke Horeca Nederland