""

Zorg dat je smeert

Wist je dat huidkanker in Nederland de meest voorkomende én snelst groeiende vorm van kanker is? Het treft 1 op de 5 Nederlanders. Hoe vaker iemand verbrandt door de zon, hoe meer kans op huidkanker. Er wordt van alles gezegd over zonnen, zonnebrandcrème en verbranden. Maar wat is feit en wat toch écht een fabel?

Test je kennis

Zonder zon geen leven!

Even de zon op je huid voelen is goed voor je. Wist je dat als je jezelf hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème, je lichaam gewoon vitamine D aanmaakt? En de zon heeft nog veel meer voordelen. Dus ga gerust de zon in, maar doe dit wel veilig en bescherm je huid. Alles telt mee als het gaat om je gezondheid. Ook insmeren om huidkanker te voorkomen. Dus wat je ook beweert, zorg dat je smeert!

Zonnebrandcrème gratis voor jou

Nooit meer smoesjes als ‘ik heb niet altijd zonnebrandcrème bij me’ of 'voor een half uurtje hoef ik me niet in te smeren'. Om het smeren te stimuleren plaatsten we op ruim 80 locaties door Nederland smeerpalen met zonnebrandcrème: aan de kust, maar ook bij recreatiegebieden, sportverenigingen en op festivals. Op plaatsen waar je in de zon bent, maar ook op plaatsen waarbij je misschien niet zo snel denkt aan insmeren. Bij de smeerpalen kon iedereen zich de hele zomer gratis insmeren.

In 1 week naar gezonde gewoontes voor je huid

Wil je graag werken aan een gezondere huid? Naast insmeren tegen huidkanker is er veel meer dat je zelf kan doen. Actify helpt je hierbij en zit je op de huid met leuke mini’s! Download nu de Actify-app en ga direct aan de slag.

Aan de slag met Actify

Zorgen over een huidplekje? Check het snel met de SkinVision-app

  • U krijgt de SkinVision-app vergoed als u een collectieve aanvullende verzekering heeft (1 ster t/m 4 sterren) of ZieZo Aanvullend 1 of ZieZo Aanvullend 2.
  • Heb je nog geen SkinVision account? Download de app via de downloadbutton hieronder. Of scan de QR-code met jouw telefoon. Doorloop de stappen in de app.

Downloaden? Scan de QR-code of klik op de button

Download in de App Store Download in de Play Store

QR code SkinVision-app

Alles over zonbescherming

Buschauffeur zit achter glas in de zon
Interview
2 minuten lezen

Moet je jezelf achter glas ook insmeren?

En welke belangrijke stoffen zitten er eigenlijk in zonbescherming? Drs Leenarts weet als dermatoloog hoe je je huid het best beschermt tegen de zon. Deze zomer geeft ze antwoord op al jouw vragen rondom smeren.

""
Artikel
3 minuten lezen

5 feiten en fabels over zonnebrandcrème

Weet jij hoeveel zonnebrandcrème je per smeerbeurt moet gebruiken? Of wat de factor zegt? Ontdek alles over zonnebrandcrème en wordt een echte smeerbaas.

""

Veelgestelde vragen

Met welke factor moet ik me insmeren? Hoeveel zonnebrandcrème moet ik smeren? Drs Leenarts beantwoordt de meest gestelde vragen op onze website.

Wij werken samen met

logo huidfonds         logo hukas