Een naturapolis en een combinatiepolis: het verschil

Wij hebben 3 basisverzekeringen: de Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief. Bij deze verzekeringen heb je de keuze tussen een naturapolis en een combinatiepolis. Wat is het verschil?

Basis Zeker: een naturapolis

Met een naturapolis ga je naar zorgverleners waar wij afspraken mee gemaakt hebben. We maken afspraken met elkaar over welke zorg verleend wordt en tegen welke prijs. Gecontracteerde zorgverleners noemen wij dat. Je hoeft de kosten die je bij een gecontracteerde zorgverlener maakt, niet zelf te betalen. Wij regelen de betaling rechtstreeks met je zorgverlener.

Heb je een naturapolis en ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee gesloten hebben? Dan vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is de rekening hoger? Dan betaal je het overgebleven deel van de kosten zelf. Dit kan oplopen tot 25% of meer van de rekening. Check daarom altijd in de zorgzoeker of je zorgverlener afspraken met ons gemaakt heeft.

Lees meer over Basis Zeker

Basis Budget: een naturapolis met selectieve contractering

Dit is een naturapolis zoals hierboven omschreven. Maar voor deze polis hebben we daarnaast met een beperkt aantal ziekenhuizen afspraken gemaakt voor ziekenhuiszorg. We noemen dat selectief contracteren. Dit betekent dat je voor zorg op afspraak (planbare zorg) met deze basisverzekering maar bij een beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen een volledige vergoeding krijgt.

Ga je voor deze zorg naar een niet-geselecteerd ziekenhuis? Dan vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is de rekening hoger? Dan betaal je het overgebleven deel van de kosten zelf. Dit kan oplopen tot 25% of meer van de rekening. Check daarom altijd in de zorgzoeker of je ziekenhuis geselecteerd is.

Lees meer over Basis Budget

Basis Exclusief: een combinatiepolis

Met een combinatiepolis kun je naar elke zorgverlener van je voorkeur gaan. Dus ook niet-gecontracteerde zorgverleners, met uitzondering van wijkverpleging en GGZ.  Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, betaal je de rekening eerst zelf. Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener wordt maximaal 100% van het marktconforme tarief vergoed. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener voor wijkverpleging of GGZ? Dan is de vergoeding maximaal 85% van het gemiddeld gecontracteerde tarief.

Vraag altijd een offerte op bij de zorgverlener, als deze niet gecontracteerd is. Zo kun je zien of je met de vergoeding van 100% van het marktconforme tarief, de volledige rekening kunt betalen. Check ook vooraf of een zorgverlener een contract met ons heeft, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

De vergoeding met een combinatiepolis is bij niet-gecontracteerde zorg hoger dan bij een naturapolis. In geval van een naturapolis wordt bij niet-gecontracteerde zorg maar maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief vergoed.

Lees meer over Basis Exclusief