GGZ behandeling online

Heeft u psychologische hulp nodig, dan wilt u het liefst zo snel mogelijk met de behandeling beginnen. Met een 100% online GGZ behandeling begint u al binnen enkele dagen. Er is nauwelijks wachttijd, u heeft geen reistijd en behandeling is in te plannen op momenten dat het u uitkomt.

Wat is een online GGZ behandeling?

Een online behandeling gaat via online opdrachten, videobellen of een mix hiervan. Met uw telefoon, tablet of computer heeft u online contact in een beveiligde omgeving. U krijgt hiermee gewoon de zorg die u nodig heeft van een GZ-psycholoog.

Het werkt eenvoudig

Veel psychische klachten kunnen worden behandeld met een online GGZ behandeling, maar niet allemaal. Bespreek uw klachten met uw huisarts. Hij vertelt wat u het beste kunt doen. U kunt ook altijd informeren bij onze Zorgcoach.

Online therapie wordt vergoed

Gaat u na de vrijblijvende kennismaking starten met een online GGZ behandeling? Dan wordt de behandeling vergoed. Hierbij geldt wel het eigen risico. Voor de behandeling heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts.

'Je hoeft niet met natte ogen in het openbaar vervoer te zitten'

In de video’s hieronder vertellen 2 patiënten over hun persoonlijke ervaringen met een 100% online psychologische behandeling.

Wij werken samen met onder andere

DiSofa

DiSofa is onderdeel van GGZ Noord-Holland Noord en richt zich op Basis GGZ.

HSK Online

Effectief online behandelen van de meest voorkomende psychische klachten.

Mentaal Beter

Mentaal Beter is hét online behandelcentrum voor online therapie.

Tactus Online

Tactus Online is onderdeel van Tactus verslavingszorg. Online behandeling van verschillende soorten verslavingen.

Thubble

Bij Thubble kunt u direct online aan de slag. Met videosessies en chatsupport tussendoor.

Wat vinden andere patiënten van een online behandeling?

Patiënte Claire: 'Je bent thuis. Dus op het moment dat je over heel moeilijke dingen praat, ben je in je meest veilige omgeving. Je kan een kopje thee maken en op de bank gaan zitten. Of daar zit je zelfs al.'

Lees meer ervaringen van patiënten: Disofa, Interapy en Mentaal Beter Digitaal.

Een online GGZ behandeling is bewezen effectief

'Uit herhaaldelijk wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat mensen er veel baat bij hebben,' zegt Vincent Sparenberg, GZ-psycholoog, in zijn feedback op het verhaal van Tess. Deze online behandeling verschilt inhoudelijk niet van een behandeling in een fysieke praktijk en voldoet aan alle kwaliteitseisen en behandelrichtlijnen.

Zorg veilig thuis als het kan

Veel mensen vinden het prettig om thuis behandeld te worden. Zij ervaren dat deze zorg hen meer regie op hun leven, flexibiliteit en comfort geeft. Zorg thuis is bovendien een antwoord op de toenemende zorgvraag, krapte op de arbeidsmarkt en stijgende zorgkosten. Daarom vinden we het belangrijk dat u ook thuis zorg kunt krijgen. Natuurlijk alleen als dit medisch verantwoord is en de thuissituatie het toelaat. Een GGZ online behandeling is een van de mogelijkheden van Zorg veilig thuis.

Meer over Zorg veilig thuis