GGZ-behandeling online

Als je psychologische hulp nodig heeft, dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk starten met de behandeling. Met een online GGZ-behandeling kan dat!

Hulp bij klachten

Heb je hulp nodig bij problemen zoals depressie of angst? Of loop je tegen problemen aan met het gebruik van slaap- of kalmeringsmiddelen? Veel van deze problemen kunnen online goed worden behandeld. Jij krijgt je behandeling van een echte psycholoog! Wachten duurt niet lang. En geen gedoe met reizen. Je kiest zelf wanneer jij de behandeling volgt. Superhandig, toch?

Wat is een online GGZ-behandeling?

Een online behandeling gaat via een mix van opdrachten, video-bellen en persoonlijke gesprekken. Allemaal binnen een veilige digitale omgeving die toegankelijk is via je telefoon, tablet of computer. Hiermee krijg je de zorg die jij nodig hebt.

Het werkt makkelijk

Bespreek je klachten eerst met je huisarts. Die kan jou het beste advies geven over wat te doen. Vergeet niet dat je altijd een verwijzing van de huisarts nodig hebt. Heb je vragen? Onze Zorgcoach staat ook klaar om je te helpen.

Je krijgt online therapie vergoed

Start je na de vrijblijvende kennismaking met een online GGZ-behandeling? Dan krijg je de behandeling vergoed. Hierbij geldt wel het eigen risico. Je hebt wel altijd een verwijzing nodig van de huisarts.

'Je hoeft niet met natte ogen in het openbaar vervoer te zitten'

In de video’s hieronder vertellen 2 patiënten over hun persoonlijke ervaringen met een 100% online psychologische behandeling.

Wat vinden andere patiënten van een online behandeling?

Patiënte Claire: 'Je bent thuis. Dus op het moment dat je over heel moeilijke dingen praat, ben je in je meest veilige omgeving. Je kan een kopje thee maken en op de bank gaan zitten. Of daar zit je zelfs al.'

Lees meer ervaringen van patiënten op ZorgkaartNederland.

Een online GGZ-behandeling is bewezen effectief

'Uit herhaaldelijk wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat mensen er veel baat bij hebben,' zegt Vincent Sparenberg, GZ-psycholoog, in zijn feedback op het verhaal van Tess. Deze online behandeling verschilt inhoudelijk niet van een behandeling in een fysieke praktijk en voldoet aan alle kwaliteitseisen en behandelrichtlijnen.

Zorg thuis en digitaal als het kan

Voor veel mensen is fijn om de zorg die ze nodig hebben gewoon in hun eigen vertrouwde omgeving te krijgen. Het geeft hen het gevoel dat ze zelf meer grip hebben op hun leven, en daarbij genieten ze van de flexibiliteit en het gemak dat dit met zich meebrengt. Bovendien is deze vorm van zorgverlening, zowel thuis als digitaal, een goed antwoord op de groeiende vraag naar zorg, de schaarste aan medisch personeel en de stijgende zorgkosten.

Het is belangrijk voor ons dat je de mogelijkheid hebt om zorg direct aan huis te krijgen, of via digitale kanalen. Dit gebeurt natuurlijk uitsluitend wanneer het medisch gezien verantwoord is en wanneer jouw thuisomgeving zich hiervoor leent. 1 van de mogelijkheden van Zorg thuis en digitaal is de online GGZ-behandeling.

Meer over Zorg thuis en digitaal

Online zelfhulpmodules

Er zijn ook online zelfhulpmodules. Bekijk welke modules dat zijn. Als je een aanvullende verzekering hebt kan je misschien een vergoeding krijgen vanuit jouw collectief. Of bekijk de andere hulp programma’s die je misschien vergoed kunt krijgen uit je aanvullende verzekering.