Zorgpas

Soms vraagt een zorgverlener naar uw zorgpas. Als hij uw polisnummer, ook wel relatienummer, nodig heeft. Of als hij wil weten hoe u verzekerd bent. U vindt uw zorgpas in de Zilveren Kruis-app. Zo heeft u ‘m altijd bij de hand!

Uw zorgpas staat in de Zilveren Kruis-app

Druk op ‘Verzekering’ en dan onderaan in ‘Polisoverzicht’. Of druk op ‘Meer’.

  • Altijd geldig
  • U ziet ook de pasjes van meeverzekerden
  • Veiliger omdat u de zorgpas(sen) niet meer kunt verliezen
  • Geen onnodig plastic

Download in de App Store Download in de Play Store

Niet vergeten: een legitimatiebewijs

Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs zoals uw paspoort of rijbewijs. Gaat u met uw kind of voor iemand anders naar een zorgverlener? Vergeet dan hun identiteitsbewijs niet.

Minder plastic, beter voor het milieu

Daarom maakten we van de plastic pas een digitale versie. Zo dragen we samen met u een steentje bij aan een beter milieu. Wilt u toch liever een plastic pasje? U kunt een zorgpas aanvragen in Mijn Zilveren Kruis. Let op: deze is maar 5 jaar geldig en u krijgt niet automatisch een nieuwe zorgpas. Een digitale pas is wel altijd geldig.

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Sla ook het telefoonnummer van Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross (+31 71 364 12 22) op in uw telefoon. Gebeurt er iets vervelends? Bel met de Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross.

Heeft u niet altijd internet in het buitenland?

TIP!

Ook dan is een plastic pasje niet nodig. Maak thuis een schermafbeelding van uw zorgpas in de Zilveren Kruis-app. De app werkt namelijk niet zonder internet. En gaat uw partner of kind mee? Maak dan ook van hun zorgpas een schermafbeelding.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. Aan de EHIC-zijde van uw zorgpas staat ook uw BSN-nummer. De EHIC vindt u ook op de pas in de Zilveren Kruis-app.