Zorgpas

Gaat u naar uw zorgverlener? Dan wil hij graag weten hoe u verzekerd bent en vraagt om uw polisnummer, ook wel relatienummer. Dit nummer vindt u op uw zorgpas. Als u  u geen zorgpas (meer) heeft,  dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt dan gewoon de zorg die u nodig heeft.

Uw zorgpas staat in de Zilveren Kruis-app

Nooit meer op zoek naar uw zorgpas, maar altijd bij de hand in de app. En wist u dat u ook de digitale zorgpas van meeverzekerden kunt bekijken? Wel zo handig.

  • Altijd geldig
  • Veiliger omdat u de zorgpas(sen) niet meer kunt verliezen
  • Geen onnodig plastic

Download in de App Store Download in de Play Store

Liever een echt pasje voor in uw portemonnee?

Natuurlijk kunt u altijd een zorgpas aanvragen via Mijn Zilveren Kruis.

Niet vergeten: een legitimatiebewijs

Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs zoals uw paspoort of rijbewijs. De zorgverlener kan ook hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Gaat u met uw kind of voor iemand anders naar een zorgverlener? Vergeet dan hun identiteitsbewijs niet.

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En u bent de zorgpas kwijt of verloren? Neem dan een kopie mee van uw polis.

Wel zo makkelijk!

TIP!

Bewaar het telefoonnummer van Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross +31 71 364 12 22. Zo heeft u het nummer altijd bij de hand. Gebeurt er iets vervelends? Bel met de Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u ook in de Zilveren Kruis-app. Of op de achterkant van uw plastic zorgpas. De zorgpas is voor u persoonlijk, gratis en geldig in alle landen binnen de EU en EER.

Veelgestelde vragen

De digitale zorgpas in de Zilveren Kruis-app wordt automatisch verlengd. Zo heeft u er geen omkijken naar.

Heeft u een plastic pasje? Dan wordt deze niet automatisch verlengd. U kunt zelf na 5 jaar een nieuwe aanvragen in Mijn Zilveren Kruis.

U hoeft de pas niet naar ons op te sturen. U mag de zorgpas doormidden knippen en weggooien.

U ziet de passen van uw kinderen in de app. Als uw kind 18 jaar of ouder is en een eigen verzekering heeft, ziet u de pas niet.

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen de app zelf downloaden en hun digitale zorgpas in de app bekijken.

De pas staat op 2 plekken. Druk op 'Verzekering' en dan onderaan in 'Polisoverzicht'. Of druk op 'Meer'.