Zorgpas

Gaat u naar uw zorgverlener? Dan wil hij graag weten hoe u verzekerd bent en vraagt om uw polisnummer, ook wel relatienummer. Dit nummer vindt u op uw zorgpas.

Zonder zorgpas bent u ook goed verzekerd

Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs zoals uw paspoort of rijbewijs. De zorgverlener kan ook hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Heeft u geen zorgpas? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt gewoon de zorg die u nodig heeft.

U kunt altijd een nieuwe zorgpas aanvragen

Bent u uw zorgpas kwijt? Of heeft u deze niet ontvangen? U vraagt eenvoudig een nieuwe aan. U krijgt de zorgpas binnen 10 werkdagen zonder extra kosten thuisgestuurd. Ook ZieZo verzekerden gebruiken onderstaande knop.

TIP!
Maak een foto van uw zorgpas met uw mobiele telefoon.
Zo heeft u de informatie op uw zorgpas altijd bij de hand.

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En u bent de pas kwijt? Neem dan een kopie mee van uw polis. En zet het telefoonnummer van Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross +31 71 364 12 22 in uw mobiele telefoon. Gebeurt er iets vervelends? Bel dan met de Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Hier staat ook hoelang deze pas geldig is. De zorgpas is persoonsgebonden en kosteloos en geldig in alle landen binnen de EU en EER. Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. Dit geldt alleen als de zorgverzekering in Nederland niet is opgeschort of beƫindigd. U krijgt een vergoeding voor alles wat u in Nederland vergoed krijgt uit uw basisverzekering. Met onze aanvullende verzekering krijgt u aanvulling tot de buitenlandse prijs. Heeft u nog een oude pas zonder EHIC? Of is uw pas niet meer geldig? Vraag dan een nieuwe aan.

Wat krijgt u niet betaald met de EHIC?

De EHIC dekt geen medische kosten als u of medeverzekerden speciaal naar het buitenland reizen om daar een medische behandeling te krijgen. Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het standaard zorgpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. Neem contact op met de Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross om het zeker te weten.

Zo zit het met uw eigen bijdrage en EHIC

Eigen bijdrage betaalt u volgens de wetgeving van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een nota? Stuur deze dan naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden.

Veelgestelde vragen

Onderstaand ziet u de voor- en achterkant van de meest recente zorgpas van Zilveren Kruis en ZieZo Basis:

 

Heeft u een Basis Budget verzekering? Dan krijgt u een speciale zorgpas.

 

Ook ZieZo Selectief heeft een eigen zorgpas

 

Ik ben een nieuwe klant
Bent u een nieuwe klant bij Zilveren Kruis of ZieZo? Dan ontvangt u automatisch een zorgpas.

Ik ben klant en stap over naar een andere verzekering van Zilveren Kruis
Wisselt u van verzekering? U ontvangt een nieuwe zorgpas bij een overstap van:

  • Basis Zeker naar Basis Budget of ZieZo Selectief
  • Basis Budget naar Basis Zeker of ZieZo Basis
  • ZieZo Basis naar Basis Budget of ZieZo Selectief
  • ZieZo Selectief naar Basis Zeker of ZieZo Basis

U ontvangt geen nieuwe zorgpas bij een overstap van:

  • Basis Zeker naar ZieZo Basis (en andersom)
  • Basis Budget naar ZieZo Selectief (en andersom)

U hoeft niets te doen. U mag de zorgpas doormidden knippen en weggooien.

Dat hangt van uw zorgpas af.

  • Heeft u een zorgpas met EHIC? Dan krijgt u 12 tot 2 weken voor de vervaldatum automatisch een nieuwe pas.
  • Heeft u een zorgpas zonder EHIC? Dan krijgt u niet automatisch een nieuwe pas. Op deze pas staat geen vervaldatum. Een nieuwe pas aanvragen kan altijd. Log in met uw DigiD op Mijn Zilveren Kruis.

Eigen bijdrage betaalt u volgens de wetgeving van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een nota? Stuur deze naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden.