Zorgpas

Soms vraagt een zorgverlener naar je zorgpas. Als hij je polisnummer nodig heeft, ook wel relatienummer. Of als hij wil weten hoe je verzekerd bent. Je vindt je zorgpas in de Zilveren Kruis-app onder het kopje 'Meer'. Zo heb je ‘m altijd bij de hand!

Je zorgpas staat in de Zilveren Kruis-app

Bekijk je zorgpas in de app

  • Altijd geldig
  • Je ziet ook de pasjes van meeverzekerden
  • Veiliger omdat je de zorgpas(sen) niet meer kan verliezen
  • Geen onnodig plastic

Scan de QR-code en download de app

qr code app

Niet vergeten: een legitimatiebewijs

Je zorgverlener kan ook vragen om je legitimatiebewijs zoals je paspoort of rijbewijs. Ga je met je kind of voor iemand anders naar een zorgverlener? Vergeet dan hun identiteitsbewijs niet.

Minder plastic, beter voor het milieu

Daarom maken we van de plastic pas een digitale versie. Zo dragen we samen met jou een steentje bij aan een beter milieu. Wil je toch liever een plastic pasje? Je kunt een zorgpas aanvragen in Mijn Zilveren Kruis. Let op: deze is maar 5 jaar geldig en je krijgt niet automatisch een nieuwe zorgpas. Een digitale pas is wel altijd geldig.

Ga je naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs je nodig hebt. Sla ook het telefoonnummer van Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross (+31 71 364 12 22) op in je telefoon. Gebeurt er iets vervelends? Bel met de Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross.

Heb je niet altijd internet in het buitenland?

TIP!

Ook dan is een plastic pasje niet nodig. Maak thuis een schermafbeelding van uw zorgpas in de Zilveren Kruis-app. De app werkt namelijk niet zonder internet. En gaat je partner of kind mee? Maak dan ook van hun zorgpas een schermafbeelding.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). Met de EHIC krijg je bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. Aan de EHIC-zijde van je zorgpas staat ook je BSN-nummer. De EHIC vind je ook op de pas in de Zilveren Kruis-app.